زمین های کشاورزی برای ردیابی سموم باقیمانده روی محصولات، شناسنامه دار می شوند


پایگاه خبری لقمه: مدیر کل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: این سازمان با همکاری سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی، طرحی را آغاز کرده که براساس آن تمام کشاورزان و زمین های کشاورزی، شناسنامه دار می شوند و در نتیجه سموم باقیمانده ناشی از آفت کش ها روی محصولات نهایی تولیدی این زمین ها، قابل ردیابی و رهگیری است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، بهروز جنت روز سه شنبه در گفت و گویی افزود: با اجرای این طرح پیش بینی می شود حداکثر تا پایان سال اول برنامه ششم توسعه، بتوانیم بیشتر محصولات پرمصرف را از نظر سموم باقیمانده، تحت نظارت قرار دهیم.

 
وی ادامه داد: این طرح برای کنترل سموم در تازه خوری محصولات کشاورزی که بسته بندی نیستند، انجام می شود و با اجرای شناسنامه دار کردن زمین ها و کشاورزان، محصولات نهایی کنترل می شوند که در صورت عدم انطباق با استانداردهای بهداشتی در زمینه سموم باقیمانده محصول نابود می شود. ممکن است این محصول یک کیلو، 10 کیلو یا 10 تن باشد . 
 
مدیر کل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: با اجرای این طرح ، اقدامات اصلاحی، امکان پذیر می شود به آن معنا که هنگام کنترل محصول درصورت منطبق نبودن با استانداردها ، علاوه بر از بین بردن محصول به وزارت کشاورزی نیز اعلام می شود و این وزارتخانه با بخش ترویج ، آموزش و با بخش استانی که کشاورز و روستای خاصی را تحت نظارت دارد ، هماهنگی کند و آموزش های لازم را درباره سموم باقیمانده روی محصولات به کشاورزان ارائه کنند.
جنت افزود: همچنین می توان محصولات آن باغ یا زمین را که به نقاط دیگر استان یا کشور رفته ، جمع آوری کرد.
 
وی یادآور شد: مقرر شده تا طرح شناسنامه دار کردن باغ ها و زمین های کشاورزی برای ردیابی سموم باقیمانده روی محصولات تا آخر برنامه ششم توسعه به نتیجه برسد.
وی گفت: اکنون در حال شناسنامه دار کردن باغ ، زمین ها و کشاورزان برای ردیابی سموم باقیمانده روی محصولات پرمصرفی هستیم که سطح کشت خیلی بالایی نیز دارند و برای محصولات پرمصرف امید می رود که تا پایان امسال به نتایج خوبی دست یابیم.
جنت خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت چون تجربه 12 ساله خیلی خوبی در نظام رهگیری و ردیابی دارد ، می توان از این تجارب بهره گرفت تا سرعت کار برای اجرای طرح شناسنامه دار کردن باغ، زمین ها و کشاورزان برای ردیابی سموم باقیمانده روی محصولات ، افزایش یابد.
 
**کنترل 500 نوع سم در آزمایشگاه مرکزی سازمان غذا و دارو
مدیر کل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: این سازمان تمام محصولات دارای قابلیت رهگیری و ردیابی را از نظر میزان سموم باقیمانده ، بررسی می کند اما محصولات خریداری شده به صورت فله ای از فروشگاه ها مانند میوه و سبزی ، معلوم نیست از کجا آمده ، برای کدام کشاورز بوده و قرار است به کجا برود بنابراین طرح شناسنامه دار کردن باغ، زمین ها و کشاورزان برای ردیابی سموم باقیمانده روی محصولات اجرا می شود. 
 
جنت افزود: کنترل روی اینگونه محصولات به زمان زیادی نیاز دارد و بطورمثال در مورد میوه تازه نمی توان گفت که یک هفته آن را نفروشید تا جواب آزمایش درباره سموم باقیمانده بیاید و بعدا آن را بفروشید. بنابراین سازمان غذا و دارو در حال حاضر فقط محصولات دارای قابلیت ردیابی را بررسی می کند و امید است با اجرای طرح شناسنامه دار کردن باغ، زمین ها و کشاورزان برای ردیابی سموم باقیمانده روی محصولات، مردم خیالشان از بابت تازه خوری ها نیز بیش از گذشته، راحت شود.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون بیش از 200 نوع سم آفات نباتی مورد استفاده در باغ ها در آزمایشگاه های قطب های استانی در حال کنترل است و آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو نیز با داشتن کنترل های عالیه ، حدود 500 نوع سم را کنترل می کند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 11340 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۳ مرداد بازدید: 1833 ساعت: 11:16 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
2 افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
3 افزایش ۲۸ درصدی صادرات محصولات کشاورزی در ۷ ماهه امسال+ جزئیات ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
4 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
5 ۵.۶ میلیون دلار درآمد کشور از صادرات عسل ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
6 وزیر آینده جهاد کشاورزی باید شهامت دفاع از کشاورزان را داشته باشد ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
7 هدفگذاری تولید ۷۰۰ هزار تنی گیاهان دارویی در کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
8 تهران میزبان دومین نمایشگاه صنعت آکواریوم ماهیان زینتی می شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
9 لزوم ساماندهی بیشتر بازار تهران از زبان معاون استاندار ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
10 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
11 برای میزان کشت و صادرات برنامهای نداریم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۹ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  افزودن ماست به اسفناج از جذب کلسیم جلوگیری می‌کند اگر می خواهید اسفناج را با ماست مخلوط کنید بهتر اس...

  آشنایی با غذاهای ضد آنفلوانزا اگرچه با پیشرفت علم پزشکی، آنفلوانزا دیگر بیماری ک...

  کله پاچه بخوریم یا نه؟ مصرف کله پاچه به دلیل وجود حجم بالایی از تری گلیسر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

زیتون سبز بخوریم یا زیتون سیاه؟ برای همراهی با غذا دوست دارید زیتون سیاه میل کنید یا زیتون سبز؟! شاید زیتون سبز کمی تکراری شده و زیتون سیاه به‌دلیل سر و شکلی که دارد، زیبا‌تر باشد! اما به نظر شما متخصصان تغذیه کدام زیتون را توصیه می‌کنند؟ زیتون رنگ‌شده نخورید!
نصف شدن سرانه مصرف گوشت قرمز نسبت به سه سال پیش پایگاه خبری لقمه: در حال حاضر که عنوان می شود سرانه مصرف گوشت قرمز کاهش پیدا کرده و به حدود ۶ تا ۷ کیلو گرم به ازای هر نفر در سال رسیده با براورد جمعیتی ۸۵ میلیون نفر نیاز کشور حدود ۵۱۰ هزار تن خواهد بود.
آشنایی با مواد خوراکی تقویت‌ کننده تمرکز با یک رژیم غذایی ساده می‌توانید حالتان را بهتر کرده و با افزایش تمرکز خود فعالیت و عملکرد بهتری در کارهای روزمره داشته باشید.
تاثیر ازدواج در چاقی زنان و مردان شاید از خواندن خبری که می‌خواهیم برایتان بگوییم خوشحال نشوید اما تحقیقات كارشناسان نشان می‌دهد که الگوی چاق شدن زنان و مردان بعد از ازدواج و طلاق متفاوت است. آنها معتقدند كه ازدواج و طلاق هر دو فاكتورهایی مضر برای اندازه دور كمر هستند چون زنان بعد از ازدواج و مردان پس از جدایی دچار چاقی و اضافه وزن می‌شوند.