کسری ۸۰ میلیارد دلاری تامین غذای حلال در دنیا


پایگاه خبری لقمه: معاون بین‌الملل اتاق ایران در خصوص تجارت غذای حلال، گفت: ۸۰ میلیارد دلار کسری تامین غذای حلال در جهان است که ایران در افق ۱۴۰۴ می‌تواند سالانه حداقل یک درصد از این نیاز را جبران کند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، به نقل از صدا و سیما،  نماینده ولی‌فقیه در سازمان دامپزشکی در نشستی با جمعی از فعالان صنایع غذایی، به سؤالات و ابهامات پیرامون لزوم حضور ناظران سازمان دامپزشکی در واحدهای فراوری و بسته‌بندی مواد پروتئینی پاسخ داد.

 
به گفته نماینده ولی‌فقیه، این سازمان طبق ماده چهار قانون نظارت شرعی بر ذبح و صید باید بر واحدهای فراوری و بسته بندی مواد پروتئینی نظارت کند.
 
در ابتدای این نشست، محمدرضا کرباسی، مدیر کل مرکز تحقیقات و اطلاع‌رسانی اسلامی (ایکریک) با مروری بر اقدامات حوزه حلال از سال ۱۳۸۷ تاکنون گفت: از این سال با تصویب قانون صید و ذبح در مجلس، اقدامات و همکاری خوبی میان نهادهای داخلی مرتبط با حلال در این حوزه شکل گرفت.
 
وی همچنین به ایجاد شورای راهبردی تجارت کالا و خدمات حلال اشاره کرد و گفت: این شورا، چهار کمیته دارد که شامل کمیته فقهی، کمیته علمی، تجارت حلال و کمیته استانداکرد می‌شود که کمیته تجارت حلال را اتاق بازرگانی پیگیری می‌کند.
 
معاون بین‌الملل اتاق ایران در بخش دیگری از سخنانش راجع به تجارت غذای حلال گفت: ۸۰ میلیارد دلار کسری غذای حلال در جهان است که ما در چارچوبی که در افق ۱۴۰۴ دیده‌ایم، با برندسازی می‌توانیم سالانه حداقل یک درصد از این کسری را جبران کنیم.
 
کرباسی لازمه استفاده از این فرصت و تحقق سهم یک‌درصدی ایران را همکاری و همراهی مجموعه‌ سیاست‌گذاران و فعالان اقتصادی دانست.
 
وی همچنین با اشاره به حجم صادرات و واردات مواد غذایی در سال ۹۳ گفت: در این سال حجم واردات مواد غذایی ۱۱ تا ۱۲ میلیارد دلار بود و حجم صادرات ۵ تا ۶ میلیارد دلار. با ظرفیت بالای ایران در تولید و عرضه کالا باید کمک کنیم این حجم کسری تجارت جبران شده و تراز تجاری صنایع مواد غذایی در کشور به تعادل برسد.
 
کرباسی همچنین از برگزاری اولین کنفرانس بین‌المللی حلال با حضور فعالان و محققان عرصه حلال در سال جاری در کشور خبر داد.
 
نماینده ولی‌فقیه در سازمان دامپزشکی نیز با تأکید بر اهمیت موضوع حلال در صنعت غذای امروز گفت: موضوع حلال از جهات مختلفی اهمیت دارد که اهمیت اقتصادی آن بسیار زیاد است. این صنعت گردش پول بالایی دارد که ما هم اگر بخواهیم سهم خود را از این صنعت بگیریم باید تلاش زیادی بکنیم.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین حمزه کلانتری همچنین بر برندسازی حلال تأکید کرد و گفت: برندسازی حلال خیلی مهم است که کشور مالزی در این زمینه بسیار پیشرو است.
 
محمدحسین شجاعی، مشاور علمی رئیس سازمان ملی استاندارد ایران نیز با تأکید بر موضوع استانداردسازی در صنایع غذایی گفت: یکسان‌سازی استانداردها خیلی مهم است. همچنین باید بتوانیم زیرساخت‌های استانداردسازی را فراهم کرده و در تولیدات هم کیفیت مناسبی را مدنظر قرار دهیم. وی همچنین بر لزوم راه‌اندازی آزمایشگاه‌های اندازه‌شناسی برای تأیید کیفیت آزمایشگاه‌های صنایع غذایی تأکید کرد.
 
در این نشست، دیداری، از انجمن صنایع غذایی فارس در مورد حضور ناظر سازمان دامپزشکی در کارخانه‌های مواد غذایی گفت: در واحدهای تولید مواد اولیه مانند گوشت و مرغ نماینده و ناظر سازمان دامپزشکی حضور دارند اما دلیل حضور این ناظران در همه واحدهای صنایع غذایی از جمله واحدهای بسته‌بندی چیست؟
 
حمزه کلانتری اما به ماده ۴ قانون نظارت شرعی بر ذبح و صید استناد کرد و گفت: طبق این قانون همه مراکز عمل‌آوری و فراوری مواد پروتئینی موظف به بکارگیری ناظر شرعی هستند.
در ماده چهار قانون نظارت شرعی بر ذبح و صید آمده است که کلیه کشتارگاه‌ها و مراکز صیادی و مراکز عمل‌آوری و فرآوری مواد پروتئینی (مراکز بزرگ و کارخانجات) موظف به به‌کارگیری ناظر شرعی بر اساس مفاد این قانون هستند.
 
کلانتری همچنین در مورد لزوم حضور این ناظران گفت: برخی واحدهای فراوری محصولات پروتئینی در این زمینه تخلفاتی دارند. در حال حاضر هم ما ۴-۵ واحد متخلف را شناسایی و به دادگاه معرفی کرده‌ایم که برای جلوگیری از این تخلفات لازم است ناظر سازمان در واحدها حضورداشته باشد.
 
وی افزود: ما در کشور بیش از ۲تا۳ هزار واحد بسته‌بندی با تنها ۷۰۰ ناظر داریم. ناظران را در واحدهای بزرگ که احتمال می‌دهیم تخلفی صورت می‌گیرد مستقر کرده‌ایم.
 
به گفته کلانتری، بیش از ۹۰ درصد ناظران در کشتارگاه‌ها هستند. تنها ۱۰ درصد در گمرکات و تعداد خیلی کمی هم در واحدهای بسته‌بندی مواد غذایی حضور دارند.
 
همچنین جعفری، از انجمن شیرینی و شکلات با اشاره به صحبت‌های کلانتری در مورد الزام قانونی برای حضور ناظران شرعی گفت: قوانین که مخل کسب‌وکار بخش خصوصی بوده و یا با سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی در مورد تولید داخلی تناقض داشته باشند، می‌توانند اصلاح شوند. نباید فکر کنیم که یک قانون مخل کسب‌وکار برای همیشه درست است.
 
این فعال اقتصادی با اشاره به قیمت تمام‌شده بالا در کشور گفت: بسیاری از تولیدات ما به دلیل بالابودن قیمت تمام‌شده، رقابتی نیستند و امکان صادرات ندارند. اگر قرار باشد فردی به‌عنوان ناظر در کارخانجات حضور داشته باشد، هزینه اضافی بر واحدهای تولیدی تحمیل می‌شود و این مورد هم به افزایش قیمت تمام‌شده دامن می‌زند.
 
جعفری همچنین با اشاره به پیشرفت دستگاه‌های آزمایشگاه‌های اندازه‌شناسی گفت: این دستگاه‌ها پیشرفت زیادی کرده‌اند و حتی درصدهای خیلی پایین انواع گوشت و یا مواد غذایی را در ترکیب فراورده‌ها نشان می‌دهند. سازمان دامپزشکی هم می‌تواند برای تشخیص انواع دیگر گوشت در فراورده‌ها که استفاده از آن غیرقانونی و غیرشرعی است و ممکن است به تعداد خیلی کم رخ دهد، از این دستگاه‌ها بهره ببرد.
 
بر اساس این گزارش، پیش از این در ۳۱ اردبیهشت ماه سال جاری بین رئیس اتاق ایران و نماینده ولی‌فقیه در سازمان جهاد کشاورزی موافقت‌نامه صدور گواهی حلال و کالاهای صادراتی کشور امضا و زمینه همکاری مشترک داخلی و خارجی در حوزه حلال برای ایکریک و حوزه نمایندگی ولی فقیه فراهم شد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 11363 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۴ مرداد بازدید: 1828 ساعت: 12:05 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
2 پشت پرده شرکت صنایع بهشهر چه می‌گذرد؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
3 روند نزولی صادرات داروی ایرانی/ عراق بزرگ ترین بازار هدف ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
4 یازدهمین نمایشگاه نوشیدنی، چای، قهوه و صنایع وابسته یک هفته دیگر افتتاح می شود ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
5 خواص نعناع دمنوش آن برای مشکلات گوارشی و اعصاب +موارد دیگر ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
6 آنچه باید درباره بستنی محبوب ایرانی ها بدانیم ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
7 «سایر صنایع» کجاست که ۶.۳ میلیارد دلار ارز نیما گرفته است؟ ۱۴۰۳ دوشنبه ۸ مرداد
8 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند
9 تعرفه گاز هتل‌ها و تأسیسات گردشگری تعیین شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ بهمن
10 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
11 آمادگی ایران برای صادرات ادوات کشاورزی به ازبکستان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  با این 10 غذا پوستتان پیر می شود تابه‌حال فکر کرده‌اید که چرا پس از چندین روز تعطیل...

  عوامل تشدید کهیر را بشناسید متخصص پوست و مو می‌گوید با اینکه ۹۰ درصد موارد عام...

  مضرات نوشیدنی های انرژی زا همه می دانیم که نوشیدنی های گازدار برای سلامت خوب ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

زردچوبه و این همه خاصیت زردچوبه علاوه بر این که طعم خوبی به غذا می‌دهد و آن را خوش‌رنگ می‌کند خواص درمانی زیادی هم دارد.تا حالا با دقت به نیمرویی که زردچوبه روی آن پاشیده شده است نگاه کرده‌اید؟ این بار دقت کنید. مانند یک تابلوی نقاشی است.
عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: آخرین تعیین نرخ خرید تضمینی برنج به عنوان دومین محصول پرمصرف کشور مربوط به سال ۱۴۰۰ است که رسانه‌ای و اعلام نشد.
شلغم غذای مغز و اعصاب یک کار‌شناس صنایع غذایی با بیان این مطلب که شلغم دارای بسیاری از ویتامین‌ها از جمله A، B۱، B۲، B۳، C گفت: شلغم دارای مواد معدنی از جمله آهن، ارسنیک، پتاسیم، روبیدیم، سدیم، فسفر، کلسیم، گوگرد می‌باشد.
چلوکباب شاهکار چه کسی بود؟ یک مغازه بود و جارچی اش که سر ظهر راه می افتاد در کوچه و بازار و مردان محله را به ناهار دعوت می کرد. مردها جمع می شدند توی دکان و روی سکوهایی که دور تا دورش ساخته بودند، می نشستند تا سینی معروف چلوکبابی جلویشان گذاشته شود. یک سینی بزرگ با بشقاب و نان سنگگ و پیاز و سماق و دوغ و گاهی شربت آبلیمو.