بدن به مقدار کمی از این مواد معدنی ها در روز نیاز دارد


پایگاه خبری لقمه: برخی از مواد معدنی وجود دارند که بدن برای دستیابی به سلامت مطلوب، به مقدار کمی‌از آنها نیاز دارد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، این مواد معدنی که به ریز مغذی‌ها نیز معروف هستند، عبارتند از ید، روی، کروم و آهن. بدن برای تقویت اندام‌ها و بهبود عملکردهای بدنی، این مواد مغذی را پردازش می‌کند. آنها همچنین برای تولید آنزیم و هورمون هم مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 
مقادیر ناکافی ریز مغذی‌ها می‌تواند منجر به بیماری‌های مزمن شود. صدها ریز مغذی وجود دارد که بدن به آنها نیاز دارد اما در اینجا ۹ تا از ضروری‌ترین این مواد معدنی را معرفی می‌کنیم:
 
۱. آهن
آهن یکی از اجزای هموگلوبین در خون است. آهن به تولید سلول‌های قرمز خون (حامل‌های اکسیژن در بدن) کمک می‌کند. بدون آهن، بدن قادر نیست اکسیژن مورد نیازش را تامین کند. علاوه بر این، آهن اجازه می‌دهد که اکسیژن در سلول‌های عضلانی ذخیره شود که یک بخش اساسی از رشد و نمو می‌باشد.
 
این ماده مغذی، سیستم ایمنی را تقویت کرده و به سنتز DNA کمک می‌کند. گوشت، اندام‌های داخلی حیوانات، آرد سویا و اسفناج، سرشار از آهن هستند.
 
۲. ید
این ریز مغذی برای ساخت تریدوتیرونین و تیروکسین، مورد نیاز است. تیروئید، این هورمون‌ها را تولید می‌کند.
 
کمبود ید، باعث بزرگ شدن غده تیروئید می‌شود. این وضعیت، گواتر نامیده می‌شود. کمبود ید می‌تواند باعث آسیب مغزی در جنین و نوزادان تازه متولد شده نیز بشود. برای جلوگیری از کمبودهای تغذیه ای، مصرف شیر، تخم مرغ، غذاهای دریایی و نمک ید دار را افزایش دهید.
 
۳. فلوراید
فلوراید یک افزودنی مشهور است که به محصولات دهان مانند خمیر دندان و دهانشویه اضافه می‌شود.
 
این ماده مغذی، استخوان‌ها را قوی‌تر و متراکم‌تر می‌کند و پوسیدگی دندان را کاهش می‌دهد. همچنین مانع تحلیل استخوان و شکننده شدن مینای دندان می‌شود. منبع اصلی فلوراید، آب حاوی فلوراید است اما این ماده در قهوه و چای نیز وجود دارد.
 
۴. مس
مس مانند یک آنتی اکسیدان عمل می‌کند و مانع آسیب سلولی و استرس اکسیداتیو می‌شود.
 
این ماده مغذی به تبدیل کربوهیدرات به انرژی و پروتئین به چربی نیز کمک می‌کند. مس، یک ماده مغذی مهم در شکل گیری بافت همبند، استخوان‌ها و سلول‌های قرمز خون می‌باشد. شکلات، گوشت اندام‌های داخلی حیوانات و غلات کامل، حاوی مس هستند.
 
۵. روی
روی، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و به تولید آنزیم‌ها کمک می‌کند. همچنین گردش خون را بهبود می‌بخشد، پوست را سالم نگه می‌دارد و به رشد و نمو مناسب کمک می‌کند. مواد غذایی سرشار از روی شامل گوشت قرمز، غذاهای دریایی، تخم مرغ و غلات کامل می‌باشند.
 
۶. کروم
کروم به عملکرد طبیعی انسولین (هورمونی که سطح قند خون را تنظیم می‌کند) کمک می‌کند. این ماده مغذی در تبدیل کربوهیدرات به انرژی کمک می‌کند و عملکرد اندام‌ها را نیز بهبود می‌بخشد. شما می‌توانید کروم را از گوشت‌های فراوری شده، غلات کامل، پنیر و آجیل دریافت کنید.
 
۷. سلنیوم
سلنیوم مانند یک آنتی اکسیدان عمل می‌کند. سلنیوم به همراه ویتامین E، از آسیب سلولی جلوگیری کرده، پوست را سالم نگه می‌دارد و عملکرد تیروئید را بهبود می‌بخشد. مصرف غذاهای غنی از سلنیوم، خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را نیز کاهش می‌دهد. مواد غذایی غنی از سلنیوم عبارتند از غذاهای دریایی، تخم مرغ غنی شده، آجیل، گوشت قرمز و غلات.
 
۸. منگنز
درست مانند سلنیوم، منگنز نیز مانند یک آنتی اکسیدان عمل می‌کند. عملکرد سلول را بهبود می‌بخشد، به تولید آنزیم‌ها کمک می‌کند و روند بهبود را سرعت می‌بخشد. همچنین تولید کلاژن را افزایش میدهد و از استرس اکسیداتیو جلوگیری می‌کند. مواد غذایی غنی از منگنز شامل آناناس، آجیل و غلات کامل می‌باشند.
 
۹. مولیبدن

مولیبدن به عملکرد سلولی نرمال و تولید آنزیم‌های خاص کمک می‌کند و باعث بهبود سریع‌تر می‌شود. حبوبات، غلات کامل، شیر و آجیل، سرشار از این ریز مغذی هستند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامتی

کد: 11375 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ جمعه ۶ مرداد بازدید: 1575 ساعت: 9:08 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
2 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
3 مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
4 نمایش مشروبات الکلی جرم است اما قانونی برای منع پخش ندارد! ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
5 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
6 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
7 مسئولان پاسخگو باشند؛ عدم تخصیص ارز به تولید کود از ده ماه پیش تاکنون ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ آذر
8 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
9 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
10 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
11 دسترسی به انسولین در کشور رو به بهبود است ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  این میوه‌ها و خوردنی‌ها را نباید در یخچال بگذارید Natural news در گزارش اخیر خود فهرستی از آیتم‌های...

  مصرف خودسرانه مکمل‌ ویتامین D3 مسمومیت‌زا است یک متخصص تغذیه گفت: مصرف بیش از اندازه ویتامینD3 م...

  بهترین روش پخت ماهی هدف از خوردن ماهی چیست و چرا مصرف حداقل 2 وعده گوش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا مصرف ماست میوه ای مفید است؟ ماست میوه ای چند وقتی است که مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفته است و به ویژه مادران سعی می کنند ماست را طعم دار کنند و به عنوان میان وعده در اختیار کودکان قرار دهند؛ از این رو این موضوع را با دکتر سیدسعید اسماعیلی پزشک و محقق طب اسلامی در میان گذاشتیم تا از درست یا نادرست بودن این شیوه مطلع شویم.
لاغری به چه قیمتی؟! با افزایش یافتن مشکل چاقی در بیشتر جوامع و پیروی از رژیم‌های مختلف برای پایین آوردن وزن، برخی از افراد به مصرف قرص‌های رونده هم رو می‌آورند اما واقعیت این است که قرص‌های مذکور، به کاهش وزن کمکی نمی‌کند. محققان معتقدند تا زمانی که این قرص‌ها اثر خود را بگذارد، کالری‌ها مصرف می‌شود و اگر هم وزن پایین بیاید، علت آن از دست دادن آب بدن است.
میهمانی‌های یک بار مصرف! سفره های ساده لبه توری جای سفره های طرح دار را گرفت و گل سرخی ها برچیده شد و نوبت به ظروف پیرکس و آرکوپال و سرامیک رسید. تحول و تجدد به همین جا ختم نشد بلکه این تغییرات، سفره ایرانی را در فهرست سنت های در آستانه انقراض قرار داد.
افزایش خطر کرونا هندی/ جزییاتی از تردد شبانه شب‌های قدر پایگاه خبری لقمه: علیرضا رئیسی ضمن تشریح وضعیت بیماری کرونا در کشور، درباره وضعیت جدید شهرها، ویروس کووید هندی و برنامه واکسیناسیون توضیحاتی ارائه کرد.