کاهش آلودگی آب با گشنیز


پایگاه خبری لقمه: دانشمندان می گوید کشت گشنیز تاثیر بسیار مهمی بر کاهش آلودگی آب دارد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، گشنیز که یکی از سبزی های مورد علاقه مردم مکزیک و آسیای جنوب شرقی است.این سبزی حاوی ماده ای است که می تواند فلزات سنگین موجود در آب های زیرزمینی حاصل از فعالیت کارخانه های کشورهای در حال توسعه را جذب کند.

 
این سبزی ارزان قیمت به وفور در کشورهایی می روید که با مشکلات محیط زیستی و انباشت زباله و پس مانده های کارخانجات مملو از روی، سرب، مس، آرسنیک، جیوه و کادمیوم مواجه اند.
 
فن آوری های پیشرفته ای که کشورهای غربی برای جداسازی فلزات سنگین، مثل کربن فعال از آب و خاک به کار می گیرند، گران قیمت هستند.
 
داگلاس شائور، کارشناس دانشکده فنی آیوا در ایالت ایندیانای آمریکا در اوایل سال جاری دانشجویان خود را به دره ای در مکزیکوسیتی برد تا مواد ارزان قیمت و فراوانی را بیابند که می توان از آن ها برای فیلتر کردن مواد آلوده کننده آب های زیرزمینی استفاده کرد.
 
وی می گوید ما گیاهان وحشی منطقه را له و بعد خشک کردیم و بعد آن ها را درون حلالی گذاشتیم که میزان مشخصی فلز روی داشت. بعد این محلول را تکان دادیم تا ذرات آن حل شود و بعد آب آن را آزمایش کردیم تا ببینیم چه میزان روی باقی مانده است.
 
آزمایش های دانشجویان ثابت کرد که گشنیز یکی از موثرترین گیاهان سبزی است که می تواند آلودگی را از آب های آلوده بزداید.وی افزود: بعضی از گیاهان به دلیل وجود سلول های میکروسکوپی که در دیواره سلول های خود دارند، خاصیت جذب مواد آلوده کننده را دارند.
 
شائور توصیه می کند گشنیز، فارغ از چگونگی عملکرد جذب آن برای تصفیه آب از فلزات سنگین آلوده کننده کارخانه ها مورد استفاده قرار بگیرد، به ویژه در مناطق شهری همچون مکزیکوسیتی که همه زباله های شهر را دفن می کنند.
 
وی معتقد است روزی می رسد که گشنیز خشک مثل کارتریج فیلترهای آب و یا مثل چای کیسه ای بسته بندی و به بازار عرضه شود.یافته های این محققان در مورد نقش گشنیز در رفع آلودگی در مکزیک در همایش سالانه «انجمن شیمی آمریکا» در ایندیانا ارائه شد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامتی

کد: 11540 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۳ مرداد بازدید: 1913 ساعت: 10:31 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش های موثر خانگی در درمان جوش‌های پوستی آبله مرغان ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
2 با مصرف این دمنوش گیاهی کلیه و پانکراس را پاکسازی کنید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۸ تير
3 7 ماده غذایی برای کنترل فشار خون بالا ۱۳۹۶ شنبه ۲۶ فروردين
4 آشنایی با مواد غذایی برای درخشندگی پوست ۱۳۹۴ چهارشنبه ۱۹ فروردين
5 دستور تهیه گشنیز پلو با دورچین کتلت ۱۳۹۳ پنج شنبه ۸ خرداد
6 بهترین راه نگهداری از ادویه‌جات و گیاهان معطر ۱۳۹۲ چهارشنبه ۳۰ بهمن
7 طرز تهیه کدوسبز شکم پر ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۳ بهمن
8 روش تهیه خورش آلو گشنیز غذای محلی جنوبی ۱۳۹۲ پنج شنبه ۱۰ بهمن
9 دستور پخت سوپ مرغ و نودل مکزیکی ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۴ دي
10 روش تهیه پای گوشت و لوبیا چیتی ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۲ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تاثیر ویتامین D بر فشارخون نتایج یک مطالعه جدید تایید کرد که کمبود ویتامین D‌...

  بعد از غذا سالاد نخورید مصرف سالاد بهتر است قبل از غذا باشد که هم از پرخور...

  بیماران قلبی کله پاچه و سوسیس، کالباس نخورند یک متخصص تغذیه گفت: برای پیشگیری از بیماری‌های قلب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

انواع سرکه و خواص آنها سرکه به عنوان یک ضدعفونی‌کننده از زمان بقراط که در سال‌های 377 تا 460 قبل از میلاد می‌زیست، به کار می‌رفت.
جنین و نوزاد هم آجیل دوست دارند؟ برای بسیاری از زنان باردار و مادران جوان این سوال مطرح است که مصرف آجیل در دوران بارداری و شیردهی چه تاثیراتی بر سلامت آن‌ها خواهد داشت.
خوراک های معروف هر شهر برای سفرهای شما سفر رفتن و تفریح و استراحت همیشه برای ما با یک حس خوب به اسم خوردن همراه بوده است. لذت خوردن غذاهای خوشمزه و جدید در شهرهای مختلف و در غذاخوری های سنتی یا بازارهای محلی یک شهر همیشه برای ما به یادماندنی و خاطره انگیز است. استفاده از خوراک های سنتی یک شهر می تواند شادی سفر ما را چند برابر کند.
تغذیه خوب برای داشتن حافظه خوب می‌دانیم هر غذایی که می‌خوریم تاثیر خاصی بر بدن‌مان می‌گذارد و تغییراتی مثبت یا منفی در آن ایجاد می‌کند. البته چنین تغییراتی فقط به جسم محدود نمی‌شود و حتی می‌تواند وضع مغزی و فکری ما را هم تحت تاثیر قرار دهد، بنابراین مهم است طوری غذا بخوریم که نیازهای مغزمان هم بخوبی تامین شود.