بررسی وضعیت تغذیه ای دانشجویان ایران


پایگاه خبری لقمه: مسئول گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت گفت:بررسی ها نشان می دهد بیش از 6 درصد از دانشجویان تمام روزهای هفته از نوشابه یا آبمیوه صنعتی استفاده می کنند، حدود 57 درصد نیز به ندرت از آن استفاده می کنند. همچنین حدود 5/12 درصد دانشجویان تمام روزهای هفته از شیرینی جات ، مصرف می کنند و حدود 6 درصد نیز اصلا شیرینی مصرف نمی کنند. این در حالی است که توصیه می شود مقدار مصرف انواع شیرینی باید به حداقل برسد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، دکتر پریسا ترابی در گفت و گویی با اشاره به وضعیت تغذیه جوانان به ویژه دانشجویان در کشور گفت:جوانان نیروهای فعال جامعه هستند، نیروهای پر انرژی، پویا، کارآمد که دارای ذهن فعال و سازنده برای ایده پردازی و برنامه ریزی اثربخش بر اقتصاد و پیشرفت جامعه هستند البته در این زمینه می توانند از تجارب گروه های سنی بالاتر نیز استفاده کنند.

 
وی ادامه داد: این نیروی انسانی پر ارزش باید در هر جامعه ای مورد توجه ویژه قرار گرفته و سرمایه گذاری لازم در ابعاد مختلف بر آن صورت گیرد. باید از توان بالقوه این گروه سنی با ایجاد بستر های مناسب و مساعد جهت پرورش و باروری افکار و ایده های سازنده آنان استفاده کرد.
 
مسئول گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت گفت: طبق بررسی سال 1392 وزارت علوم روی دانشجویان جدیدالورود در 74 دانشگاه کشور در مقاطع مختلف تحصیلی و در هر دو جنس، آمار زیر از وضعیت تغذیه و سلامت دانشجویان منتشر شده است می توان گفت بیش از 14 درصد دانشجویان اصلا سبزیجات مصرف نمی کنند و بیش از 35 درصد آنان یک بار در هفته سبزی مصرف می کنند این در حالی است که رورانه مصرف 3 تا 5 سهم سبزیجات توصیه می شود.
 
وی اضافه کرد:حدود 4 درصد دانشجویان اصلا میوه مصرف نمی کنند، این در حالی است که رورانه مصرف 2 تا 4 سهم میوه توصیه می شود.همچنین حدود 6 درصد از دانشجویان اصلا لبنیات مصرف نمی کنند و بیش از 24 درصد نیز در تمام روزهای هفته از لبنیات استفاده می کنند، این در حالی است که رورانه مصرف 2 تا 3 سهم لبنیات توصیه می شود.
 
دکتر ترابی افزود: بیش از 6 درصد از دانشجویان تمام روزهای هفته از نوشابه یا آبمیوه صنعتی استفاده می کنند، حدود 57 درصد نیز به ندرت از آن استفاده می کنند. همچنین حدود 5/12 درصد دانشجویان تمام روزهای هفته شیرینی جات ، مصرف می کنند و حدود 6 درصد نیز اصلا شیرینی مصرف نمی کنند. این در حالی است که حداقل مقدار مصرف انواع شیرینی توصیه می شود.
 
وی بیان کرد: همچنین این بررسی ها نشان می دهد که اکثریت دانشجویان(3/59 درصد) با توجه به توده بدنی از نظر وزن در شرایط متناسب قرار دارند و بیش از 17 درصد اضافه وزن دارند. حدود 5 درصد دانشجویان نیز چاق هستند (جمعا 22 درصد اضافه وزن و چاقی). همچنین 1 درصد از دانشجویان تمام روزهای هفته و بیش از 53 درصد یک بار در هفته از غذاهای آماده استفاده می کنند.
 
مسئول گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت گفت: حدود 5 درصد از دانشجویان اصلا صبحانه نمی خورند و 54 درصد نیز تمام روزهای هفته صبحانه مصرف می کنند همچنین بر اساس تحقیقات صورت گرفته بیش از 22 درصد از دانشجویان بیش از 4 ساعت در شبانه روز با ابزارهای کامپیوتری سر و کار دارند.
 
وی در زمینه اقدامات صورت گرفته در راستای بهبود تغذیه دانشجویان گفت: با توجه به آمار الگوی تغذیه دانشجویان به ویژه در دانشجویانی که دور از شهر و خانواده خود تحصیل می کنند و الگوی تغذیه نامناسب تری نسبت به دانشجویان درحال تحصیل در محل زندگی خانواده خود دارند، همچنین با توجه به روند رو به افزایش تمایل به مصرف غذاهای آماده که عمدتا پر چرب و پر نمک هستند، لزوم توجه به تغذیه و سلامت این قشر از جامعه به عنوان آینده سازان کشور بیش از پیش خودنمایی می کند.
 
دکتر ترابی اضافه کرد:خوشبختانه از سال گذشته همکاری نزدیکی مابین دفتر بهبود تغذیه با وزارت علوم، معاونت دانشجویی وزارت بهداشت، مرکز سلامت محیط و کار، اداره سلامت جوانان دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس ایجاد شده و پیشنهادات مثبت و سازنده ای که از سوی وزارت علوم درخصوص همکاری نزدیک در این زمینه مطرح شده است.
 
مسئول گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت گفت: اقداماتی درجهت جمع آوری اطلاعات و نتایج مطالعات تغذیه جوانان به ویژه دانشجویان در محیط های دانشجویی و خوابگاهی صورت گرفته و بستری برای تصمیم گیری و برنامه ریزی برای ایجاد شرایط و تسهیلات مطلوب برای تغذیه این گروه ایجاد شده است.
 
وی افزود: از جمله اقداماتی که در این زمینه صورت گرفته می توان به تهیه مجموعه آموزشی شامل ابعاد مختلف سلامت جوانان با تمرکز بر تغذیه سالم بویژه گروه های دانشجویی ، تدوین پیش نویس دستورالعمل غذای سالم در سلف های دانشجویی، خوابگاه ها و مراکز تهیه غذای دانشجویی و پیش بینی برگزاری همایش های توجیهی جهت حساس سازی، اطلاع رسانی و جلب مشارکت مسئولان تغذیه دانشجویان در دانشگاه های سراسر کشور اشاره کرد.
 
دکتر ترابی در پایان تاکید کرد: امید می رود با ایجاد دسترسی بهتر برای جوانان در اقشار مختلف جامعه و ارتقاء آگاهیهای آنان، نسلی سالم، فعال و مولد داشته باشیم.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :ایسکانیوز

کد: 11563 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۵ مرداد بازدید: 3354 ساعت: 10:18 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اینفوگرافیک/ کمبود کدام ویتامین‌ها باعث پیری زودرس می‌شود؟ ۱۴۰۴ جمعه ۱ شهريور
2 آیا مصرف زرده تخم مرغ برای کهنسالان مضر است؟ ۱۴۰۴ جمعه ۷ تير
3 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
4 رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی کشور برای حفظ سلامت عمومی ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
5 رعایت بهداشت را در مواقع بحران فراموش نکنید ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
6 آیا آب قند برای نوزاد ضرر دارد؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱ خرداد
7 توصیه‌های غذایی در مسافرت ۱۴۰۴ شنبه ۱۰ فروردين
8 چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۷ فروردين
9 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
10 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
11 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آیا رژیم اهالی قطب شمال را امتحان کرده اید؟ رژیم غذایی که مخصوص اهالی شمالی جهان است سبب کاهش ...

  بیماری ALS و رابطه آن با چالش سطل آب یخ! چالشِ سطل یخ یا همان ALS Ice Bucket Chalenge، در ه...

  هرگز غذا را در هوای اتاق رها نكنید هرگز غذا را در هوای اتاق رها نكنید؛ عامل بیماری در...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چلوکباب شاهکار چه کسی بود؟ یک مغازه بود و جارچی اش که سر ظهر راه می افتاد در کوچه و بازار و مردان محله را به ناهار دعوت می کرد. مردها جمع می شدند توی دکان و روی سکوهایی که دور تا دورش ساخته بودند، می نشستند تا سینی معروف چلوکبابی جلویشان گذاشته شود. یک سینی بزرگ با بشقاب و نان سنگگ و پیاز و سماق و دوغ و گاهی شربت آبلیمو.
چرا ب آ از جشن عکاسان سینما حمایت کرد/حس خوب در کنار برندینگ پایگاه خبری لقمه:مدیر تبلیغات و از سهام داران گروه تولیدی ب.آ از دلایل حضور این برند قضای در کنار هنرمندان و حمایت از رویدادهای هنری همچون جشن عکاسان سینما سخن گفت.
زمان مناسب برای پخت گوشت و مرغ یخ زده پایگاه خبری لقمه: متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: زمانی که گوشت یا مرغ برای یخ‌زدایی در دمای اتاق می‌گیرد باید حداکثر تا دو ساعت بعد پخته شود.
خون در مدفوع نشانه چیست؟ وجود خون در مدفوع یا خونریزی‌های واضح از ناحیه مقعد دلایل زیادی دارد و خوشبختانه در بیشتر موارد هم بررسی‌های پزشکی نشان می‌دهد خطرناک نیستند و راحت با دارو یا جراحی برطرف می‌شوند ولی اهمیت تشخیص علت دقیق خونریزی آنقدر مهم است که به هیچ وجه نباید مراجعه به مطب پزشک را حتی یک روز هم به تعویق انداخت.