مشکل مهم کشاورزی خوزستان برداشت بی حساب کتاب آب


پایگاه خبری لقمه: رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: یکی از مشکلاتی که کشاورزی استان را با مشکل جدی مواجه کرده، برداشت بی رویه و بی حساب کتاب آب از بالادست رودخانه های خوزستان است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، کیخسرو چنگلوایی یکشنبه شب در نشست خبری نمایشگاه هفته دولت با بیان اینکه نمایشگاه دستاوردهای هفته دولت امسال با ابتکاراتی همراه بود، اظهار کرد: در این نمایشگاه توانستیم بخش عمده ای از دستاوردهایی که در طول دولت یازدهم در بخش جهاد کشاورزی در امور عشایر، افزایش سطوح باغات، خرید تضمینی محصولات کشاورزی، نهاده ها و تولید محصول را به نمایش بگذاریم.

 
وی افزود: بخش کشاورزی استان خوزستان مهمترین قطب کشاورزی کشور است و همانطور که نفت و پتروشیمی کارکرد ملی دارند کارکرد بخش کشاورزی و تولیدات استان جنبه ملی دارد.
 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان تصریح کرد: تولیدات بحث کشاورزی نیز به همین صورت کارکرد ملی داریم و تولیدات فراتر از نیاز استان است؛ محصولات ما در سطح انبوه استراتژیک و اساسی هست.
 
۳.۷۵ متوسط رشد محصولات کشاورزی
 
چنگلوایی با اشاره به اینکه سالانه ۶.۷۵ درصد متوسط رشد بخش کشاورزی و تولید محصولات داریم، خبر داد: میزان تولید محصولات کشاورزی استان از ۱۲.۵ میلیون تن در سال ۹۲ به ۱۵.۹میلیون تن در سال جاری رسیده است. 
 
وی ادامه داد: در حال حاضر سرانه تولید محصول کشاورزی یک هزار و ۴۹۰ کیلوگرم و در خوزستان سه هزار و ۳۸۳ کیلوگرم است؛ یعنی هر خوزستانی بیش از ۲.۲ برابر هر ایرانی تولید محصول دارد و به این دلیل می گویم کارکرد ملی داریم.
 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: در سال ۹۲ خرید گندم ۷۲۵ هزار تن بود که امسال به یک میلیون و ۳۵۳ هزار تن افزایش پیدا کرد. همچنین در سال ۹۲ به میزان ۵۰۰ هزار تن تولید شکر داشتیم که امسال به ۸۴۰ هزار تن رسیده است.
 
چنگلوایی یادآور شد: در تولید گوشت مرغ از ۶۳ هزار تن به ۸۴ هزار تن افزایش پیدا کرده و همچنین در زمینه تولید و استحصال آبزیان از۹۵ هزار تن تولید به ۱۳۵ هزار تن رسیده است.
 
وی بیان کرد: در سال ۹۲ بهای پرداختی از محل خرید گندم و چغندرقند کلا چهار هزار میلیارد ریال بوده که امسال به ۱۸ هزار و ۶۷۰ میلیارد رسیده و ۴.۶ برابر رشد داشته است.
 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان عنوان کرد: استان خوزستان در حال حاضر حدودا ۵۰ درصد شکر کشور را تولید می کند و با این وضعیت ۴۰ درصد نیاز کشور در خوزستان تولید می شود.
 
۵۰ درصد صادرات خرما در خوزستان
 
چنگلوایی با اشاره به اینکه نیاز گندم ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر و شکر ۳۱ میلیون نفر در استان خوزستان تولید می شود، اضافه کرد: حدودا ۴۰ تا ۵۰ درصد صادرات خرمای کشور در خوزستان انجام می شود.
 
وی خبر داد: ۶ سال پیاپی مقام اول تولید گندم کشور و مقام دوم سبزی و صیفی و همچنین تولید ماهیان گرمابی را به خود اختصاص دادیم.
 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در ارتباط با مشکلات موجود گفت: بحث ریزگردها یکی از محدودیت های کار بود که روی کمیت، کیفیت و مقبولیت محصولات باغی و زراعی اثر منفی گذاشت.
 
چنگلوایی تصریح کرد: شرایط اقلیمی نامناسب و وقوع خشکسالی های بسیار از جمله مشکلات ما بوده و از نظر خشکسالی بدترین استان کشور و محصولات دیم خود را از دست دادیم.
 
وی ادامه داد: برداشت بی رویه و بدون حساب و کتاب و همچنین کنترل نشده آب از استان های بالادست نیز یکی دیگر از مشکلات ما است. متأسفانه برداشت آب به صورت بی رویه از رودخانه های بالادست انجام و تقاضای کنترل جامع و کامل این امر را داریم.
 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان یادآور شد: امسال ۲۳۱ هزار هکتار از طرح۵۵۰ هزار هکتاری تمام می شود؛ برای فاز دوم نیز که ۲۲۹ هزار هکتار آن در حوزه خوزستان است، یک سری بحث کارشناسی با وزارت نیرو داریم و مسئولان استانی پیگیری های بسیاری داشتند.
 
چنگلوایی افزود: از مسئولان وزارت نیرو دعوت و عکس های ماهواره ای تهیه شده را به آنها نشان دادیم که طی ۱۰ سال اخیر هیچ گونه افزایش کشتی نداشتیم؛ در نهایت اگر وزارت نیرو ما را قانع نکرد با جانمایی خودمان در سطح ۲۲۹ هزار هکتار کار را اجرایی می کنیم.
 
وی اظهار کرد: برای سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۴ چند برنامه داریم که از آن جمله می توان به ارتقای عوامل تولید که مهمترین آنها ارتقای راندمان آب، توجه به آموزش کشاورزان، ایجاد ارتباط بین تحقیقات و آموزش و تولید، تولید محصول سالم و توجه به سلامت جامعه اشاره کرد.
 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ادامه داد: تولید محصولات با رویکرد صادرات، توسعه صنایع تکمیلی، فرآوری و زیرساخت ها، حفاظت خاک از طریق جلوگیری از تغییر کاربری و روش های دیگر و همچنین حفاظت منابع آب از طریق روش های مختلف نیز از دیگر برنامه ها است.
 
چنگلوایی در پایان گفت: در افق ۱۴۰۴ به تولید ۲۵ میلیون تن تولید پایدار رسیده و سطح زیرکشت چغندرقند را از ۱۰ هزار هکتار را به ۸۰ هزار هکتار ارتقا بدهیم.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 11707 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۶ شهريور بازدید: 1796 ساعت: 12:28 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آمار صادرات کالا از مازندران اعلام شد ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن
2 حجم صادرات گیاهان دارویی از ابتدای امسال تا کنون چقدر بود ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
3 تیغ نرخ ارز برگلوی صنعت غذا ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۴ دي
4 آمادگی ایران برای صادرات ادوات کشاورزی به ازبکستان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
5 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
6 برای میزان کشت و صادرات برنامهای نداریم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۹ آذر
7 صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از آذربایجان‌شرقی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
8 وضعیت صادرات محصولات کشاورزی و غذایی در ۸ ماه اول امسال ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
9 صادرات نان صنعتی ممنوع است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
10 صادراتی موفق به ارزش ۱۲۱ هزار میلیاردتومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
11 رشد ۲۱ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  طب سنتی درباره ماهی چه می‌گوید؟ در طب سنتی توصیه می‌شود همراه ماهی برخی مواد غذایی...

  وزن، تحرک و تغذیه عوامل مؤثر در ایجاد پوکی استخوان معاون مرکز تحقیقات استئوپروز گفت: تحرک و تغذیه از ...

  ورزش های قندسوز را بشناسید درمان مناسب بیماری پیچیده دیابت علاوه بر همکاری، ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

افرادی که برچسب مواد غذایی را می‌خوانند، لاغرتر هستند تحقیقات نشان می دهند که خواندن برچسب مواد غذایی موجب پیشگیری از چاقی به ویژه در زنان می شود.
مضرات مصرف زیاد قند و شکر/کمتر از ۱۰ درصد انرژی از مواد قندی تأمین شود مصرف زیاد قند و شکر و مواد غذایی حاوی آنها تبعات زیادی از جمله پوسیدگی دندان در کودکان و اضافه وزن، دیابت، بیماری قلبی و آرتریت را در سنین بالاتر به دنبال دارد.
بیماری‌های تابستانی را دور بزنید! محققان می‌گویند در تابستان فعالیت میکروب‌ها (باکتری‌ها، ویروس‌ها، انگل‌ها، قارچ‌ها و...) به شدت افزایش می‌یابد. هوای گرم رشد و فعالیت آنها را تشدید کرده و همین مسئله خطر ابتلا به بیماری‌‌های مختلف در قلب، کبد، کلیه، پوست، چشم و مغز را افزایش می‌دهد.
آیا لواشک‌ها و آلوچه‌های ترش از میوه تهیه می‌شوند؟ در تمام سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های مواد غذایی، قفسه‌ای پر از انواع تنقلات ترش دیده می‌شود که کمتر کسی با دیدنشان دهانش آب نمی‌افتد.