تنظیم بازار داخلی به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شد


پایگاه خبری لقمه: نپذیرفتن مسئولیت گرانی میان دو وزارتخانۀ جهاد کشاورزی و وزارت صنعت به جایی رسید که مصرف‌کنندگان، مقصر نوسانات محصولات شناخته شدند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، با اجرای قانون تمرکز وظایف بخش کشاورزی و جدا شدن وظایف بازرگانی بخش کشاورزی از وزارت صنعت، تجارت و تنظیم بازار داخلی محصولات و کالاهای اساسی زراعی، باغی، گیاهان دارویی و محصولات دامی، طیور و آبزیان به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شد.

 
بعد از به اجرا در آمدن قانون مذکور متولی امر تنظیم بازار به حلقه گمشده تبدیل شد به طوریکه هر بار که یکی از کالاهای کشاورزی و اقلام اساسی در بازار گران می شود. در این میان مسئولان وزارت جهاد معتقدند که مسئول کنترل قیمت ها در سطح خرده فروشی نیستند.
 
پاسکاری و نپذیرفتن مسئولیت گرانی میان دو وزارتخانه به جایی رسید که مصرف‌کنندگان مقصر نوسانات محصولات شناخته شدند.
 
عنایت الله بیابانی قائم مقام خانه کشاورز در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی اظهار کرد: براساس قانون طرح انتزاع تأمین محصولات بر عهده وزارت جهاد کشاورزی و نظارت بر توزیع باید از سوی سیاست های نظارتی و سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف‌کننده صورت گیرد.
 
وی با اشاره به ضرورت احیای مجدد وزارت بازرگانی افزود: در شرایط کنونی وضعیت طرح انتزاع به طور کامل مشخص نیست که کدام وزارتخانه اجرای آن را بر عهده می گیرد.
 
به گفته بیابانی با حمایت از کشاورزان، قیمت تمام شده محصولات کشاورزی ارزان تمام می شود و در نهایت با نرخ‌های کمتری در اختیار مصرف کنندگان نهایی قرار می‌گیرد.
 
قائم مقام خانه کشاورز تصریح کرد: طی سال های اخیر، عده ای بازار را در اختیار گرفتند که به سبب نامتوازنی عرضه و تقاضا سودهای هنگفتی به جیب می زنند.
 
کنترل بازار نباید از جیب کشاورز پرداخت شود
 
مسعود اسدی رئیس تشکل های بخش کشاورزی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی  گفت: براساس سیاست دولتمردان برخی اقلام نظیر غلات،گوشت و شیر با نرخ های متعادلی در بازار عرضه می شود اما بنده معتقدم که بازار تعیین کننده قیمت است.
 
وی افزود: وزارت صنعت متولی تنظیم بازار محصولات اساسی است و دولت در صورت احتکار و دلال بازی محصولات اساسی در بازار باید وارد میدان شود.
 
به گفته اسدی تنظیم بازار محصولات اساسی به بهانه حمایت از مصرف کننده و بی توجهی به کشاورز خیانت به تولید ملی است.
 
رئیس تشکل های بخش کشاورزی تصریح کرد: محصولات کشاورزی با نرخ های پایین از سوی کشاورزان عرضه و با قیمت های بالا به دست مصرف کنندگان می رسد که در چنین شرایطی متولی تنظیم بازار باید با سَلَف گران برخورد کند.
 
وزارت جهاد مسئول تنظیم بازار نیست
 
محمد شفیع ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی  بیان کرد: تامین، تولید و توزیع محصولات کشاورزی با وزارت جهاد کشاورزی است و گرانی کالا در سطح بازار به وزارت صنعت مربوط می شود.
 
به گفته وی با اجرای قانونتمرکز، وظایف بازرگانی به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شد.
 
ملک زاده با اشاره به پاسکاری تنظیم بازار محصولات کشاورزی میان دو وزارتخانه افزود: طبق قانون وظایف وزارت جهاد کشاورزی و صنعت و معدن به طور کامل مشخص شده است و در صورت نظارت وزارت جهاد بر تنظیم بازار باید امکانات و زیر ساخت های لازم آن به این وزارتخانه داده شود.
 
رئیس نظام صنفی کشاورزی تصریح کرد: بسیاری از تولیدکنندگان به دنبال عرضه مستقیم محصولات هستند تا مصرف کننده هزینه اضافی بابت خرید محصولات پرداخت نکند، در حالیکه وزارت صنعت حاضر به اجرای این امر نیست که در صورت واگذاری مسئولیت تنظیم بازار به وزارت جهاد این امر به سهولت انجام می شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 11769 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ شهريور بازدید: 1015 ساعت: 9:59 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دولت می‌تواند با هدایت صحیح منابع، کمبود پزشک در مناطق محروم را جبران کند ۱۴۰۳ چهارشنبه ۷ آذر
2 شاخص‌ بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
3 وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
4 برآورد تولید ۹۲۳ هزار تن گوشت قرمز در سال جاری ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
5 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
6 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
7 امسال؛ برگزاری جشن خودکفایی با تولید ۱۵ میلیون تن گندم ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
8 صادرات جو پرک ممنوع شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
9 نیکبخت: حکم عزل 3 مقام وزارت جهاد کشاورزی لغو نشده ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
10 گندمکاران بخوانند/ قیمت واقعی گندم اعلام شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
11 ۵.۶ میلیون دلار درآمد کشور از صادرات عسل ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  در ناهار کودک خود تغییر ایجاد کنید محققان توصیه می‌کنند: ناهار فرزند خود را جذاب‌تر و...

  سوسیس و کالباس فاسد را چگونه تشخیص دهیم؟ دلایل مضر بودن گوشت فراوری شده پایگاه خبری لقمه: در این مطلب راه های تشخیص سوسیس ...

  مواظب میزان مصرف مکمل آهن باشید از آن جا که خانم‌ها و دخترخانم‌ها شنیده‌اند که مصر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

شرایط لازم برای درمان چاقی با جراحی یک متخصص و فلوشیپ جراحی چاقی معتقد است که اگر معایب چاقی و معایب عمل جراحی را برای مقایسه با هم در دوکفه ترازو قرار دهیم، بدون شک معایب چاقی سنگین تر خواهدبود.
قبل از مصرف سبزیجات بخوانید مقاومت ویتامین‌ها و املاح مختلف موجود در سبزی‌ها در برابر عوامل مخرب مانند حرارت، نور و اکسیداسیون با یکدیگر متفاوت است.دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: خرد کردن زیاد سبزیجات و در معرض هوا قرار دادن آن‌ها باعث از بین رفتن ویتامین‌های موجود در سبزیجات می‌شود.
دست اندازهای جاده لاغری بخش زیادی از چاقی که در جامعه شاهد آن هستیم، به دلیل عادات بد غذایی است. غذاهای چرب، میان‌وعده‌های پر کالری، شیرینی‌ها و نوشیدنی‌های چاق‌کننده و عجله کردن در خوردن غذا از عوامل اصلی گسترش چاقی در جامعه است.
چرا در میانسالی دچار افزایش وزن می شویم؟ افزایش وزن در دوران میانسالی یک مشکل مرسوم و مبتلا، به ویژه در جامعه ی شهری است. بسیاری از افراد به موازات افزایش سن، وزن شان نیز افزایش می یابد و در نهایت ممکن است در حوالی 40 سالگی دچار چاقی و اضافه وزن گردند.