به گزارش پایگاه خبری لقمه ، این بیماری بیشتر دست ها، پاها، استخوان لگن و زانوها را درگیر کرده و از علایم آن می توان به درد و سفتی مفاصل اشاره کرد.
مطالعات جدیدی که بر روی موش ها انجام شده است، نشان می دهد سولفورافان موجود در کلم بروکلی، روند تخریب مفاصل در موش ها را آهسته می کند. مصرف سبزی های خانواده کلم مانند بروکسل و کلم پیچ و به خصوص بروکلی، در بدن سولفورافان آزاد می کنند.
مطالعات پیشین نشان داده اند که سولفورافان خواص ضدسرطانی و ضدالتهابی دارد، ولی مطالعه حاضر اولین مطالعه ای است که اثر این مادۀ مغذی را بر روی سلامت مفاصل می سنجد.
در این مطالعه، تحقیقات بر روی افراد مبتلا به استئوآرتریت که جراحی تعویض مفصل زانو داشتند، انجام شد. به گفته محققین، این مطالعه قبلاً در مدل های آزمایشگاهی، بر روی سلول های غضروف موش ها انجام شده، ولی مطالعه حاضر بر روی جامعۀ انسانی انجام شده است.
در این مطالعه، ۴۰ نفر مورد بررسی قرار گرفتند که ۲۰ نفر از آنها از ۲ هفته قبل از جراحی بروکلی مصرف میکردند. به محض انجام جراحی، محققان بررسی کردند که آیا ترکیب سولفورافان بر مفاصل اثر می کند یا خیر. نتایج این مطالعه امیدوار کننده بوده و اثر بروکلی را تا حدودی نشان می دهد.
وقتی به آرتروز مبتلا هستید، کند کردن روند پیشرفت بیماری بسیار اهمیت دارد. پیشگیری نسبت به درمان اولویت داشته و ایجاد تغییراتی در سبک زندگی مانند رژیم غذایی تنها راه جلوگیری از پیشرفت بیماری است.
تا به امروز، تحقیقات نتوانسته اند اثرات غذا یا رژیم غذایی را در کاهش پیشرفت آرتروز، به طور دقیق نشان دهند؛ بنابراین برای یافتن رابطه موجود بین رژیم غذایی و آرتروز، لازم است مطالعات بیشتری انجام شود.
نقل از :سلامتی