به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه ، تغذیه انحصاری با شیر مادر تا 6 ماهگی نوزادان توصیه فراوان می شود, تا این مدت حتی دادن آب به نوزادان سالم رد می شود.در زیر به برخی خواص شیر مادر اشاره می کنیم.
1.مصرف شیر مادر در نوزادان میزان ابتلا به آسم , اگزما, انواع آلرژی ها را به طور قابل توجه کاهش می دهد.
2.شیر مادر دارای آب فراوان و کافی برای نوزاد بوده و علاوه بر رفع گرسنگی , به تشنگی نوزاد هم کمک می کند.
3.تامین کننده ی مواد غذایی لازم جهت رشد کودک بوده , البته از بدو تولد کلیه ی کودکان باید قطره ی ویتامینی A+D را مصرف کنند.
4.شیردهی به نوزاد باعث تقویت رابطه ی عاطفی مادر با فرزند خود می شود , و در آینده امنیت روانی کودک را افزایش می دهد.
5.شیر مادر حاوی ترکیبات ایمنولوژیکی , اسید های چرب, آنتی اکسیدان ها می باشد, که اثرات قابل ملاحظه ای بر تقویت سیستم ایمنی نوزاد دارد.
6.شیردهی نوزاد باعث تنظیم خانواده و رعایت فاصله بین موالید می شود.
7.شیردهی به لاغر شدن مادر و جمع شدن سریع تر رحم پس از زایمان کمک می کند.
8. تحقیقات نشان داده, احتمال بروز سرطان سینه و تخمدان در مادرانی که به نوزاد خود شیر داده اند کمتر از سایرین می باشد .
9.مصرف شیر مادر تا پایان 2 سالگی, نوزاد را از ابتلا به بسیاری از بیماری ها مثل دیابت و فشارخون مصون می دارد.
10.در اخر تغذیه با شیر مادر حتی بعد از شروع تغذیه کمکی پیشنهاد می شود.
آیدا ضیف الدینی کارشناس تغذیه و رژیم درمانی
نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است