هندوانه در صدر سنگین‌ترین صادرات محصولات کشاورزی


پایگاه خبری لقمه: هندوانه باز هم مانند ماه‌ها و سال های گذشته در صدر سنگین‌ترین صادرات محصولات کشاورزی قرار گرفت و با بیش از ۵۰۳ هزار تن در پنج ماهه امسال حدود ۱۸ درصد بیشتر از پارسال شد اما با وجود افزایش دو سنتی قیمت این محصول نسبت به سال گذشته همچنان جزو ارزان‌ترین و آب‌دارترین صادرات ایران محسوب می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، در پنج ماهه نخست امسال ۵۰۳ هزار و ۷۹۸ تن و ۶۳۵ کیلوگرم هندوانه به ارزش ۹۷ میلیون و ۷۹۸ هزار و ۳۳ دلار به ۲۹ کشور مختلف صادر شد که نسبت به همین بازده زمانی در سال گذشته حدود ۱۸ درصد از نظر وزنی و حدود ۳۳ درصد از نظر ارزشی افزایش یافته است.

 
بلاروس، اتریش، آذربایجان، آرژانتین، ارمنستان، استونی، افغانستان، آلمان، امارات متحده عربی، انگلستان، بحرین، بلغارستان، پاکستان، تاجیکستان، ترکیه، ترکمنستان، رومانی، سوئد، عراق، عمان، فدراسیون روسیه، قبرس، قزاقستان، قطر، کویت، گرجستان، لهستان، مجارستان و هلند مشتریان هندوانه ایرانی در پنج ماهه نخست امسال بودند.
 
صادرات محصولات ارزان‌تر از یک دلار خیانت به منابع آبی کشور است
 
البته در این میان نام کشورهایی مانند آلمان، اتریش، انگلستان، هلند، سوئد و ... از اتحادیه اروپا و کشورهای دورافتاده‌ای مانند آرژانتین نشان‌دهنده کیفیت و قیمت مناسب هندوانه ایرانی برای بازار جهانی است اما  این افزایش صادرات نمی‌تواند اتفاق خوشایندی برای کشور در زمینه تجارت محصولات کشاورزی، کالاهای غیرنفتی یا حتی ایران از نظر منابع محدود و بحرانی آب و خاک باشد، چرا که هندوانه جزو آب‌برترین محصولات کشاورزی است که در ردیف پایین‌ترین قیمت نیز قرار دارد و در این زمینه باید تولید و تجارت آن را کنترل کرد، چرا که به جای هندوانه آب را که در ایران بحرانی است، صادر می‌کنیم و به نوعی گرفتار صادرات آب مجازی شده‌ایم.
 
در میان مشتریان هندوانه ایران، عراق با خرید بیش از ۳۲۱ هزار تن از این محصول ۶۳.۸۰ درصد سهم بازار آن را از آن خود کرده و رتبه نخست را در میان دیگر خریداران دارد و پس از آن امارات با ۹۹ هزار تن، ترکیه با ۳۶ هزار تن، کویت با ۱۲ هزار تن، افغانستان با 9000 تن، قطر با 8000 تن و عمان با 7000 تن در رتبه‌های بعدی مقاصد صادراتی هندوانه ایرانی قرار دارند.
 
قیمت این محصول آب‌بر نیز گرچه با افزایش دو سنتی نسبت به پنج ماهه نخست سال گذشته مواجه شده و به کیلویی حدود ۱۹ سنت رسیده است اما از نظر کارشناسان اقتصادی در حوزه کشاورزی مانند عیسی کلانتری وزیر اسبق کشاورزی و رئیس کنونی سازمان حفاظت محیط زیست، حداقل قیمت یک محصول صادراتی کشاورزی از نظر اقتصادی و از حیث مسائل مرتبط با اقتصاد آب و توسعه پایدار باید یک دلار باشد و اگر یک محصول کمتر از کیلویی یک دلار صادر شود خیانت به آب بحرانی ایران و منابع معدود آن است که وزارت جهاد کشاورزی باید آن را مدیریت کند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :ایسنا

کد: 11892 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور بازدید: 1582 ساعت: 4:25 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
2 خوردن خربزه و هندوانه را از دست ندهید ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
3 افزایش 67 درصدی قیمت هندوانه در هفته جاری ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
4 عوارض صادراتی برخی محصولات جالیزی ابلاغ شد ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ بهمن
5 گرانی محصولات کشاورزی در بهار امسال ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۳ مرداد
6 قیمت چه میوه هایی در میادین تره بار کاهش یافت ۱۳۹۸ شنبه ۴ خرداد
7 بهترین خوراک ها برای افطاری و سحری کدامند؟ ۱۳۹۸ جمعه ۲۰ ارديبهشت
8 قوای جنسی مردان چطور افزایش یابد ۱۳۹۷ يکشنبه ۶ آبان
9 با این خوراکی ها دیرتر پیر شوید ۱۳۹۷ يکشنبه ۲۶ فروردين
10 گوجه فرنگی در کنار انار و آناناس رکورددار قیمت بازار ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۵ دي
11 قیمت هندوانه در نزدیکی شب یلدا بیش از ۲۰۰۰ تومان ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رازهایی درباره فست فودها! شواهد بسیاری هست که می گوید همبرگرهای رستوران های ...

  خوراکی هایی در نقش خمیر دندان اگر به دنبال داشتن دندان هایی سفید،محکم و سالم هس...

  عادت هایی که شما را چاق می کند! لقمه: برخی رفتارها و عادت ها در زندگی افراد وجود د...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

با مصرف نوشابه های رژیمی، در دراز مدت چاق تر می شوید یک عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با هشدارنسبت به اثرات سوء طولانی مدت مصرف نوشابه های رژیمی خاطرنشان کرد:« مصرف نوشابه های رژیمی آستانه چشایی فرد را بالا می برد و فرد تمایل بیشتری به مصرف مواد شیرین پیدا می کند در نتیجه نه تنها موجب کاهش وزن نمی شود بلکه موجب افزایش وزن و به دنبال آن بروز بیماری های متابولیک می شود.»
بمب انرژی شوید موادغذایی بر میزان انرژی و خلق و خوی ما تأثیرات متفاوتی برجامی‌گذارند. آگاهی به اینكه در هر دوره و زمانی چه موادی را در سبد غذایی خود قرار دهیم كمك خواهد كرد كه با آسودگی خاطر و در شرایط بهتری فرد بتواند از آن مرحله عبور كند. برای مثال تأكید می‌شود كه مصرف سیب در طول روز افراد را از افسردگی دور نگه می‌دارد.
پیشنهادهای کم‌حجم و پرکالری برای لاغرها متاسفانه برخی از افراد برای افزایش وزن غذاهای پرکالری، چرب ولی بدون ارزش تغذیه‌ای مصرف می‌کنند ولی بعد از مدتی که به وزن دلخواه رسیدند، دچار مشکلات فراوانی می‌شوند.
شلغم غذای مغز و اعصاب یک کار‌شناس صنایع غذایی با بیان این مطلب که شلغم دارای بسیاری از ویتامین‌ها از جمله A، B۱، B۲، B۳، C گفت: شلغم دارای مواد معدنی از جمله آهن، ارسنیک، پتاسیم، روبیدیم، سدیم، فسفر، کلسیم، گوگرد می‌باشد.