آیا در معرض خطر درد خنجری کلیه هستید؟


پایگاه خبری لقمه: سنگ کلیه یا نفرولیتیازیس به عنوان یکی از مشکلات مهم سلامتی شناخته شده است .این بیماری در مردان بسیار شایع است اما لازم است بدانیم در زنان هم رشد سریعی دارد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه ، این بیماری همه ی افراد و تمامی گروه های نژادی را مبتلا میکند.تشکیل سنگ کلیه فرایند پیچیده و چند مرحله ای می باشد.در ادامه به بررسی میزان شیوع انواع سنگ کلیه می پردازیم.

 
سنگ های کلسیمی 60 درصد 
 
سنگ های اسید اوریکی 5 تا 10 درصد 
 
سنگ های استراویتی 5 تا 10 درصد 
 
سنگ های سیستٍیینی 1 درصد کمترین میزان شیوع را دارند.
 
 
چه افرادی در معرض خطر سنگ کلیه هستند؟ 
 
1.دیابتی ها 
 
2.افراد دچار سندرم متابولیک 
 
3.افراد چاق 
 
4.زنان دچار مونوپوز یا قطع قاعدگی 
 
5.افرادی که تحت عمل های لاغری باریاتریک قرار گرفته اند 
 
راه حل درمان و پیشگیری سنگ ها چیست؟
 
سنگ ها ی کلیه به دلایل مختلفی در افراد بروز پیدا می کند برای مثال سنگ هایاستراویتی که اغلب شیوع کمی دارند و به سنگ های عفونی معروف هستند, و تنها در حضور باکتری هایی  مانند سودومناس تشکیل می شود شیوع این سنگ ها در زنان که بیشتر در معرض عفونت هستند بالاتراست .
برای درمان این سنگ ها میتوان با مشورت پزشک  از ضد میکروب ها استفاده کرد.
سنگ های اسید اوریکی را می توان با قلیای کردن ادرار حل کرد از جمله عواملی که سبب قلیای شدن ادرار میشود میتوان به موارد زیر اشاره کرد
تمامی انواع سبزیجات , حبوبات, تمامی انواع میوه ها , ادویه ها, قهوه 
 
در مورد سنگ های سیستیینی می توان به مصرف بیش از 4 لیتر مایعات در روز و کاهش مصرف نمک اشاره کرد.

تهیه کننده : آیدا ضیف الدینی کارشناس تغذیه و رژیم درمانی 
 
منبع : اصول تغذیه کراوس 2017 و مجموعه مقالات pubmed

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 11961 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۱ مهر بازدید: 1828 ساعت: 12:29 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دانشگاه علوم پزشکی یزد: مطلبی در مورد میزهای بیرون نانوایی نگفتیم ۱۴۰۳ سه شنبه ۷ اسفند
2 قیمت روز دام و طیور؛ از جوجه یک‌روزه تا دام سنگین ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
3 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
4 چربی سوزی با انجام‌ ورزش های استقامتی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
5 طعنه سنگین مجری آمریکایی به فروپاشی جهان قبل از واکنش جدی ایران! ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
6 نقره داغ مستها با گرانترین جریمه رانندگی ۱۴۰۳ دوشنبه ۸ مرداد
7 هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن
8 ضرورت رسیدگی به معضل پسماند و زباله سوز سراوان در «دستورکار» رادیو ایران ۱۴۰۲ سه شنبه ۳۰ آبان
9 یک ماه از تشنگی و گرسنگی مردم غزه گذشت ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
10 احتمال بیشتر تشکیل سنگ کلیه در این افراد | برای جلوگیری از سنگ کلیه چه بخوریم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۷ تير
11 نصف شدن سرانه مصرف گوشت قرمز نسبت به سه سال پیش ۱۴۰۲ چهارشنبه ۳۱ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کلسیم سازترین محصول لبنی را بشناسید! خامه و بستنی به دلیل اینکه در ساختار آنها بیشتر مو...

  7 توصیه‌ی غذایی برای گیاه‌خواران گیاه‌خواری الزاماً به این معنی نیست که فرد گیاه‌خو...

  کله پاچه خورها بخوانند لقمه: کله پاچه غذایی سنتی و ایرانی است که طرفداران...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت