افزایش ۲ برابری قیمت قارچ از مزرعه تا بازار


پایگاه خبری لقمه: در حالی که قیمت قارچ در بازار مصرف به کیلویی ۱۰ هزار تومان رسیده است، عضو هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان قارچ‌های خوراکی می‌گوید قیمت هر کیلوگرم قارچ در مبادی تولید به 5000 تومان کاهش یافته اما آنقدر بازار توزیع بیمار است که دلالان به هر قیمتی که بخواهند محصول را در بازار مصرف می‌فروشند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، طی هفته‌های گذشته قیمت قارچ خوراکی در بازار مصرف افزایش یافته و به کیلویی حدود ۱۰ هزار تومان رسیده است، حال آنکه به گفته محمد حسن افشار، عضو هیات مدیره تعاونی تولید کنندگان قارچ‌های خوراکی این محصول طی هفته گذشته با کاهش قیمت ناشی از کم شدن تقاضا در ماه محرم مواجه شده و به کیلویی ۵۰۰۰ تومان برای تولیدکنندگان رسیده است در حالی که هر کیلوگرم قارچ برای پرورش دهندگان حداقل ۶۳۰۰ تومان تمام می‌شود.

 
وی در این باره گفت: قارچ یک محصول کشاورزی است که قیمت آن با سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ندارد و بازار آن را عرضه و تقاضا مشخص می‌کند که البته تولیدکنندگان از این که یک دستگاه متولی مانند این سازمان قیمت ثابتی را برای آن تعیین و در راستای منافع تولید کنندگان و مصرف کنندگان آن را حفظ کند، استقبال خواهند کرد، چراکه هم اکنون آنقدر سیستم توزیع قارچ بیمار است که دلالان با هر قیمتی که این محصول را از تولید کنندگان خریداری کنند، با نرخ دلخواه خود آن را عرضه می‌کنند.
 
عضو هیات مدیره تعاونی تولید کنندگان قارچ‌های خوراکی ادامه داد: وضعیت بازار قارچ آنقدر نامناسب است که بسیاری از تولید کنندگان ورشکسته شده یا با ظرفیت‌های پایین از ۳۰ تا ۷۰ درصد کار می‌کنند و مجبورند محصول‌شان را به هر قیمتی که بازار مطالبه می‌کند بفروشند، چرا که این محصول فسادپذیر است و نمی‌توان برای آن بیش از حد چانه‌زنی کنند، اما اگر بازار مناسب باشد تولید کنندگان حاضرند با سود حداقلی (۱۰ درصد) محصول‌شان را کیلویی ۷۰۰۰ تومان عرضه کنند که به دلیل نداشتن سیستم کنترل بازار و اضافه شدن واحدهای تولیدی مجاز و غیرمجاز امکان تحقق چنین شرایطی برای آنها وجود ندارد.
 
افشار گفت: هم اکنون براساس آمارهای وزارت جهاد کشاورزی بیش از ۸۰۰ واحد مجاز تولید کننده قارچ خوراکی و بیش از ۲۰ هزار واحد غیرمجاز در کشور فعالیت می‌کنند و این شرایط به همراه وضعیت نابسامان توزیع و سودجویی دلالان تولید کنندگان واقعی دائما زیان می‌کنند و از سویی دیگر با کاهش تولید و عرضه مجددا قیمت این محصول افزایش می‌یابد و نوسان در این بازار همواره وجود دارد که به زیان تولید کنندگان و مصرف کنندگان است.
 
وی تصریح کرد: نتیجه این نابسامانی این است که تولید کنندگان در این شرایط نمی‌توانند برای آینده تولید و بازار خود برنامه ریزی کنند و از سویی دیگر نیز به ایجاد صندوقی برای تنظیم بازار قارچ نیاز داریم که هر زمانی با افزایش بیش از حد عرضه مواجه شدیم آن را خریداری کنیم و هر وقت عرضه کاهش و قیمت افزایش یافت، بتوانیم این محصول را در بازار عرضه کنیم اما تاکنون چنین شرایطی محقق نشده و درصددیم با فعال‌تر کردن تعاونی بازار این محصول را به نفع مصرف کنندگان و تولیدکنندگان کنترل کنیم.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 11993 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۳ مهر بازدید: 1722 ساعت: 1:39 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رقابتی‌شدن قیمت کالا و خدمات، به دنبال اجرای دستورالعمل جدید نرخ‌گذاری ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
2 عامل اصلی افزایش قیمت برنج چیست؟/ بازار برنج متعادل می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
3 شش تاثیر کیفیت ظروف بر کیفیت غذا ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
4 گرانی لوازم خانگی در آستانه شب عید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
5 موز با دلار گران شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
6 قیمت سیب زمینی به زیر ۳۰ هزار تومان بر می گردد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
7 احتمال سقوط قیمت دلار مگر با خواست دولت! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
8 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
9 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
10 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
11 قیمت روز دام و طیور؛ از جوجه یک‌روزه تا دام سنگین ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چگونه كودك خود را به خوردن سبزیجات تشویق كنیم؟ متخصصان تغذیه اطفال پیشنهاد می‌كنند كه اگر قصد دار...

  با این خوردنی‌ها شاد شوید مردم در سرتاسر دنیا در جنبه‌های گوناگون، از مذهب گ...

  5 هفته سویا بخورید روش های ممانعت از ابتلا به بیماری های قلبی کاهش مق...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

شروع رژیم غذایی روی ترازو تناسب اندانم و کاهش وزن در عصر تکنولوژی، برای افرادی که تنها با کلید‌ها و دکمه‌های دستگاه‌های دیجیتال سر کار دارند، به یک مشکل عمده تبدیل شده است.
تفاوت‌های روانی و اجتماعی در سفره انداختن ایرانی‌ها و غذا خوردن روی میز پایگاه خبری لقمه: تفاوت‌های فرهنگی و سبک زندگی باعث تمایز جوامع می شود. در حوزه غذا جوامع مختلف تفاوت های زیادی با هم دارند که یکی از نمونه های آن در سفره انداختن ایرانی‌ها و غذا خوردن روی میز سایر فرهنگ ها است که تاثیرات روانی و اجتماعی خاص خود را در پی دارد.
زندگی سالم با غذای سالم سال‌هاست در كشورهای اروپایی و امریكا پزشكان با روی آوردن به داروهای گیاهی روش سنتی درمان بیماری‌ها را در پیش گرفتند و به این سمت حركت می‌كنند تا عرضه داروهای شیمیایی را كم‌كم از چرخه درمان خارج كنند.
غذاهای خنگ کننده! شاید فکر می کنید هوش و استعداد ذاتی است و نمی توانید بیش از این باهوش شوید، اما بعضی از خوراکی ها کارایی مغزتان را تحت تاثیر قرار داده و شما را باهوش تر می کند.