افزایش ۲ برابری قیمت قارچ از مزرعه تا بازار


پایگاه خبری لقمه: در حالی که قیمت قارچ در بازار مصرف به کیلویی ۱۰ هزار تومان رسیده است، عضو هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان قارچ‌های خوراکی می‌گوید قیمت هر کیلوگرم قارچ در مبادی تولید به 5000 تومان کاهش یافته اما آنقدر بازار توزیع بیمار است که دلالان به هر قیمتی که بخواهند محصول را در بازار مصرف می‌فروشند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، طی هفته‌های گذشته قیمت قارچ خوراکی در بازار مصرف افزایش یافته و به کیلویی حدود ۱۰ هزار تومان رسیده است، حال آنکه به گفته محمد حسن افشار، عضو هیات مدیره تعاونی تولید کنندگان قارچ‌های خوراکی این محصول طی هفته گذشته با کاهش قیمت ناشی از کم شدن تقاضا در ماه محرم مواجه شده و به کیلویی ۵۰۰۰ تومان برای تولیدکنندگان رسیده است در حالی که هر کیلوگرم قارچ برای پرورش دهندگان حداقل ۶۳۰۰ تومان تمام می‌شود.

 
وی در این باره گفت: قارچ یک محصول کشاورزی است که قیمت آن با سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ندارد و بازار آن را عرضه و تقاضا مشخص می‌کند که البته تولیدکنندگان از این که یک دستگاه متولی مانند این سازمان قیمت ثابتی را برای آن تعیین و در راستای منافع تولید کنندگان و مصرف کنندگان آن را حفظ کند، استقبال خواهند کرد، چراکه هم اکنون آنقدر سیستم توزیع قارچ بیمار است که دلالان با هر قیمتی که این محصول را از تولید کنندگان خریداری کنند، با نرخ دلخواه خود آن را عرضه می‌کنند.
 
عضو هیات مدیره تعاونی تولید کنندگان قارچ‌های خوراکی ادامه داد: وضعیت بازار قارچ آنقدر نامناسب است که بسیاری از تولید کنندگان ورشکسته شده یا با ظرفیت‌های پایین از ۳۰ تا ۷۰ درصد کار می‌کنند و مجبورند محصول‌شان را به هر قیمتی که بازار مطالبه می‌کند بفروشند، چرا که این محصول فسادپذیر است و نمی‌توان برای آن بیش از حد چانه‌زنی کنند، اما اگر بازار مناسب باشد تولید کنندگان حاضرند با سود حداقلی (۱۰ درصد) محصول‌شان را کیلویی ۷۰۰۰ تومان عرضه کنند که به دلیل نداشتن سیستم کنترل بازار و اضافه شدن واحدهای تولیدی مجاز و غیرمجاز امکان تحقق چنین شرایطی برای آنها وجود ندارد.
 
افشار گفت: هم اکنون براساس آمارهای وزارت جهاد کشاورزی بیش از ۸۰۰ واحد مجاز تولید کننده قارچ خوراکی و بیش از ۲۰ هزار واحد غیرمجاز در کشور فعالیت می‌کنند و این شرایط به همراه وضعیت نابسامان توزیع و سودجویی دلالان تولید کنندگان واقعی دائما زیان می‌کنند و از سویی دیگر با کاهش تولید و عرضه مجددا قیمت این محصول افزایش می‌یابد و نوسان در این بازار همواره وجود دارد که به زیان تولید کنندگان و مصرف کنندگان است.
 
وی تصریح کرد: نتیجه این نابسامانی این است که تولید کنندگان در این شرایط نمی‌توانند برای آینده تولید و بازار خود برنامه ریزی کنند و از سویی دیگر نیز به ایجاد صندوقی برای تنظیم بازار قارچ نیاز داریم که هر زمانی با افزایش بیش از حد عرضه مواجه شدیم آن را خریداری کنیم و هر وقت عرضه کاهش و قیمت افزایش یافت، بتوانیم این محصول را در بازار عرضه کنیم اما تاکنون چنین شرایطی محقق نشده و درصددیم با فعال‌تر کردن تعاونی بازار این محصول را به نفع مصرف کنندگان و تولیدکنندگان کنترل کنیم.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 11993 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۳ مهر بازدید: 1844 ساعت: 1:39 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توزیع برنج تنظیم بازار در گناوه آغاز شد/قیمت مصوب هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
2 قیمت نان‌ تهرانی ها ۳۰ تا ۵۲ درصد افزایش یافت ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
3 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
4 افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع شد ۱۴۰۴ سه شنبه ۸ مرداد
5 افزایش قیمت کالا و خدمات تا اطلاع ثانوی ممنوع ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
6 قیمت محصولات لبنی دوباره افزایش یافت ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
7 قیمت هر بسته شکر ۶۵ هزار تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
8 نتیجه جلسه ستاد تنظیم بازار گوشت در هاله‌ای از ابهام ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
9 چرا شکر بیش از یک ماه است که توزیع نشده+ جدول قیمت کالاها ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ خرداد
10 انتقاد رئیس اتاق اصناف تهران از گرانی نان ۱۴۰۴ سه شنبه ۷ خرداد
11 پشت پرده حفظ شدن مرغ در سفره مردم و نصف شدن گوشت قرمز! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نوشیدن چای جوشیده ممنوع! مصرف شیر همراه با چای موجب می شود اگزالات چای با ک...

  راه های مبارزه با بوی بد دهان رعایت بهداشت اولین سلاح برای مبارزه با بوی بد دهان...

  چه بخوریم تا ام اس نگیریم؟ بحران ویتامین دی این روزها در جماعت ایرانی به اوج ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

پرخوری پس از ماه رمضان ممنوع در روزهای اول پس از ماه رمضان، از مصرف غذاهای چرب و سنگین خودداری کنید.
تولید ناگت میگو و همبرگر فرا سودمند نیازمند مجوز است رییس دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه :«بیش از 70 درصد بیماری‌ها در جهان منشا غذایی دارند.» از فرموله شدن ناگت میگو و همبرگر فرا سودمند در این مرکز برای نخستین بار در کشور خبر داد.
خوردن هندوانه برای این افراد ممنوع یک متخصص طب سنتی با اشاره به خواص هندوانه گفت: هندوانه میوه‌‌ای است که میزان بالایی سدیم و پتاسیم دارد به همین دلیل از بدن در برابر بیماری‌های مختلفی مانند آسم،سکته قلبی و برخی سرطانها مانند سرطان روده و پروستات محافظت می‌کند.
غذا های سیرکننده برای افراد رژیمی اگر قرار باشد ویژگی های یک غذای عالی را برشمرید حتما خواهید گفت: سالم، خوشمزه مقوی و سیرکننده باشد. به گفته متخصصان تغذیه،غذا می تواند هم مقوی،هم سالم و هم سیرکننده باشد.