ایران با تولید ۳۳۶ تن زعفران در رتبه اول قرار دارد


پایگاه خبری لقمه: مجری طرح ملی توسعه گیاهان دارویی با بیان اینکه ایران ۸۸.۸ درصد از زعفران جهان را تولید می کند، گفت: با این وجود جایگاه ایران در تجارت جهانی آن هفدهم است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، پیمان یوسفی آذر در گفتگویی، با بیان اینکه سال ٩٥؛ ٣٣٦ تن زعفران در کشور تولید شد، اظهارداشت: پیش بینی می شود امسال میزان تولید حدود ٣٦٥ باشد.

 
وی اضافه کرد: طبق برنامه میزان تولید تا سال ١٤٠٠ باید به ٥٠٠ تن برسد.
 
مجری طرح ملی توسعه گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی درباره مباحث عنوان شده مبنی بر اینکه تولید زعفران در ایران در حال پیشی گرفتن از نیاز جهان است و این تولید باید کاهش پیدا کند؟ گفت: الگوی صحیح این است که وقتی ما تولیدمان افزایش می یابد تقاضا را تحریک کنیم و مصرف را افزایش دهیم نه اینکه تولید را کاهش دهیم.
 
یوسفی آذر سطح زیر کشت، تولید و عملکرد جهانی زعفران در سال ۲۰۱۶  را مورد اشاره قرار داد و افزود: ایران با تولید ۳۳۶ تن زعفران در رتبه اول تولید، هند با تولید ۲۲ تن در رتبه دوم، یونان با تولید ۷.۲ تن در رتبه سوم، افغانستان با تولید ۶تن در رتبه چهارم، مراکش با تولید ۲.۶ تن در رتبه پنجم، اسپانیا با تولید ۲.۳ تن در رتبه ششم، ایتالیا و چین با تولید یک تن در رتبه های هفتم و هشتم و آذربایجان با تولید ۰.۲۳ تن در رتبه نهم قرار داشته اند.
 
وی سطح زیر کشت طلای سرخ را در ایران ۱۰۵ هزار و ۲۷۰ هکتار، در هند ۵ هزار و ۷۰۷ هکتار و افغانستان ۲ هزار و ۸۱۱ هکتار اعلام کرد.
 
به گفته این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی ۸۸.۸ درصد سهم تولید زعفران در جهان مربوط به ایران است.
 
وی ادامه داد: میزان تجارت جهانی زعفران در دنیا، ۸.۲ میلیارد دلار است؛ متاسفانه کل صادرات ما ۲۸۶ میلیون دلار است. همین الان کل بازار در اختیار اسپانیا، ایتالیا، آلمان و دیگر کشورهای اروپایی است؛ سهم تجارت ما یک هفدهم جهان است.
 
یوسفی آذر کشورهای عمده صادرکننده زعفران را ایران، اسپانیا، افغانستان، پرتغال، فرانسه، هنگ کنگ، هلند، یونان، چین، آلمان و سوئیس اعلام و اضافه کرد: سهم ایران از صادرات ارزی زعفران در سال ۲۰۱۶؛ ۴۲ درصد،   اسپانیا ۲۹ درصد، افغانستان ۸ درصد، پرتغال ۵ درصد، فرانسه ۳ درصد و سایر کشورهای جهان ۱۳ درصد بوده است.
 
وی عمده کشورهای واردکننده زعفران را نیز اسپانیا، ایتالیا، آمریکا، هند، فرانسه، سوئد، آرژانتین، عربستان سعودی، هنگ کنگ، بریتانیا، سوئیس و امارات عنوان کرد.
 
مجری طرح ملی توسعه گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود درباره میزان صادرات طلای سرخ از کشورمان در سال گذشته با بیان اینکه ایران در سال ۹۵؛ ۲۰۳ تن زعفران صادر کرده است، گفت: ارزش این صادرات ۲۸۶ میلیون دلار بوده است.
 
یوسفی آذر با اشاره به اینکه طی سال های اخیر روند رشد صادرات زعفران کند بوده است، افزود: صادرات زعفران طی این سالها رشد داشته اما روند رشد آن کند بوده که این مساله می تواند به چند دلیل باشد؛ نبود یک برند معتبر در عرصه جهانی و عدم توجه به جهانی سازی زعفران؛ عدم وجود ارتباط با کانال های تامین و توزیع جهانی زعفران و فقدان تولید و فرآوری منطبق بر استانداردهای جهانی.
 
وی با بیان اینکه در نتیجه موارد فوق، زعفران ایران در قالب بسته بندی های بزرگ و فله فروشی(فاقد کیفیت لازم) به کشورهایی مانند اسپانیا، ایتالیا، امارات، افغانستان و ... رفته و در این کشورها با بسته بندی مجدد در غالب برندهای معتبر جهانی به بازار ارائه می شود، گفت: این مسائل در بلند مدت باعث کاهش قیمت و ضربه خوردن برند زعفران ایران خواهد شد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 12011 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۵ مهر بازدید: 1890 ساعت: 11:23 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهترین روش برای دم کردن زعفران چیست؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
2 نخستین و تنها آنالیزور تمام خودکار زعفران در ایران ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
3 رایج ترین تقلبات غذایی در کشور/ تشخیص زعفران اصیل دشوار است ۱۴۰۲ شنبه ۱۳ آبان
4 عوارض صادراتی زعفران حذف شد ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
5 قیمت مرغ ۶۳ هزار تومان است/ ادامه پرداخت مطالبات محصولات کشاورزی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۶ ارديبهشت
6 تایید صحت بزرگترین قرارداد زعفران جهان میان ایران و قطر ۱۴۰۱ جمعه ۱۶ دي
7 تذکر نماینده مجلس در مورد تضییع حقوق بیش از 500 هزار کشاورز زعفران کار ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
8 ارسال نخستین محموله بزرگترین قرارداد تجاری زعفران جهان به قطر ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۵ مهر
9 کاهش ۲۰ درصدی سطح کشت زعفران در سال جاری ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۴ تير
10 کاهش صادرات زعفران از آغاز سال ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ دوشنبه ۶ تير
11 برداشت زعفران در تربت حیدریه خراسان+ عکس ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۴ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  میوه و سبزیجات ،دوستدار سلامتی سالمندان پایگاه خبری لقمه: سبزیجات و میوه ها از اهمیت بالای...

  راهکارهایی برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها پایگاه خبری لقمه: مهم است که رستوران‌ها، شهرداری‌ه...

  ارتباط استرس با مشکلات گوارشی پایگاه خبری لقمه: استرس می‌تواند باعث ایجاد طیفی ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

هزار دلیل برای نوشیدن یک استكان چای داغ شاید در حین نوشیدن چای هیچ وقت ذهنتان را درگیر چنین قضیه‌ای نکرده باشید اما واقعیت درباره چای در بسیاری نکته‌ها نهفته بسیاری درباره چای است که بعید نیست خیلی از آدم‌های چای خور هم از اصل ماجرا بی‌خبر باشند. آنچه که معمول است نوشیدن یک فنجان چای داغ برای رفع خستگی و کسالت مفید است یا یک پذیرایی معمول از مهمان‌های خودمانی برای این که عده‌ای دور هم جمع شده و می‌خواهند گپ دوستانه‌ای بزنند و در این میان یک فنجان چای داغ هم جمع را گرم و گیراتر می‌کند.
مدیریت استراتژیک در رستوران متون تخصصی در زمینه اداره رستوران معدود و محدودند. در ادامه مقاله مفیدی از خانم حدیث مشکی که در وبلاگشان منتشر کرده بودند را باز نشر می کنیم.
خوراكی‌های بدون كالری اغلب رژیم‌های لاغری توجه ویژه‌ای به میزان كالری مصرفی فرد دارد. مواد غذایی كه در این شماره برایتان گردآوری كرده‌ایم دارای كالری بسیار كمی هستند و جالب اینجاست كه همین كالری بسیار كم در حین مصرف در بدن ـ زمانی كه مشغول گاز زدن، جویدن و هضم غذا هستید ـ به صفر می‌رسد.
برای داشتن شکمی تخت، خوردن این مواد غذایی را از یاد نبرید اگر می‌خواهید همیشه اندامی متناسب و شکمی تخت داشته باشید، خوردن این مواد غذایی را از یاد نبرید.