ایران با تولید ۳۳۶ تن زعفران در رتبه اول قرار دارد


پایگاه خبری لقمه: مجری طرح ملی توسعه گیاهان دارویی با بیان اینکه ایران ۸۸.۸ درصد از زعفران جهان را تولید می کند، گفت: با این وجود جایگاه ایران در تجارت جهانی آن هفدهم است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، پیمان یوسفی آذر در گفتگویی، با بیان اینکه سال ٩٥؛ ٣٣٦ تن زعفران در کشور تولید شد، اظهارداشت: پیش بینی می شود امسال میزان تولید حدود ٣٦٥ باشد.

 
وی اضافه کرد: طبق برنامه میزان تولید تا سال ١٤٠٠ باید به ٥٠٠ تن برسد.
 
مجری طرح ملی توسعه گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی درباره مباحث عنوان شده مبنی بر اینکه تولید زعفران در ایران در حال پیشی گرفتن از نیاز جهان است و این تولید باید کاهش پیدا کند؟ گفت: الگوی صحیح این است که وقتی ما تولیدمان افزایش می یابد تقاضا را تحریک کنیم و مصرف را افزایش دهیم نه اینکه تولید را کاهش دهیم.
 
یوسفی آذر سطح زیر کشت، تولید و عملکرد جهانی زعفران در سال ۲۰۱۶  را مورد اشاره قرار داد و افزود: ایران با تولید ۳۳۶ تن زعفران در رتبه اول تولید، هند با تولید ۲۲ تن در رتبه دوم، یونان با تولید ۷.۲ تن در رتبه سوم، افغانستان با تولید ۶تن در رتبه چهارم، مراکش با تولید ۲.۶ تن در رتبه پنجم، اسپانیا با تولید ۲.۳ تن در رتبه ششم، ایتالیا و چین با تولید یک تن در رتبه های هفتم و هشتم و آذربایجان با تولید ۰.۲۳ تن در رتبه نهم قرار داشته اند.
 
وی سطح زیر کشت طلای سرخ را در ایران ۱۰۵ هزار و ۲۷۰ هکتار، در هند ۵ هزار و ۷۰۷ هکتار و افغانستان ۲ هزار و ۸۱۱ هکتار اعلام کرد.
 
به گفته این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی ۸۸.۸ درصد سهم تولید زعفران در جهان مربوط به ایران است.
 
وی ادامه داد: میزان تجارت جهانی زعفران در دنیا، ۸.۲ میلیارد دلار است؛ متاسفانه کل صادرات ما ۲۸۶ میلیون دلار است. همین الان کل بازار در اختیار اسپانیا، ایتالیا، آلمان و دیگر کشورهای اروپایی است؛ سهم تجارت ما یک هفدهم جهان است.
 
یوسفی آذر کشورهای عمده صادرکننده زعفران را ایران، اسپانیا، افغانستان، پرتغال، فرانسه، هنگ کنگ، هلند، یونان، چین، آلمان و سوئیس اعلام و اضافه کرد: سهم ایران از صادرات ارزی زعفران در سال ۲۰۱۶؛ ۴۲ درصد،   اسپانیا ۲۹ درصد، افغانستان ۸ درصد، پرتغال ۵ درصد، فرانسه ۳ درصد و سایر کشورهای جهان ۱۳ درصد بوده است.
 
وی عمده کشورهای واردکننده زعفران را نیز اسپانیا، ایتالیا، آمریکا، هند، فرانسه، سوئد، آرژانتین، عربستان سعودی، هنگ کنگ، بریتانیا، سوئیس و امارات عنوان کرد.
 
مجری طرح ملی توسعه گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود درباره میزان صادرات طلای سرخ از کشورمان در سال گذشته با بیان اینکه ایران در سال ۹۵؛ ۲۰۳ تن زعفران صادر کرده است، گفت: ارزش این صادرات ۲۸۶ میلیون دلار بوده است.
 
یوسفی آذر با اشاره به اینکه طی سال های اخیر روند رشد صادرات زعفران کند بوده است، افزود: صادرات زعفران طی این سالها رشد داشته اما روند رشد آن کند بوده که این مساله می تواند به چند دلیل باشد؛ نبود یک برند معتبر در عرصه جهانی و عدم توجه به جهانی سازی زعفران؛ عدم وجود ارتباط با کانال های تامین و توزیع جهانی زعفران و فقدان تولید و فرآوری منطبق بر استانداردهای جهانی.
 
وی با بیان اینکه در نتیجه موارد فوق، زعفران ایران در قالب بسته بندی های بزرگ و فله فروشی(فاقد کیفیت لازم) به کشورهایی مانند اسپانیا، ایتالیا، امارات، افغانستان و ... رفته و در این کشورها با بسته بندی مجدد در غالب برندهای معتبر جهانی به بازار ارائه می شود، گفت: این مسائل در بلند مدت باعث کاهش قیمت و ضربه خوردن برند زعفران ایران خواهد شد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 12011 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۵ مهر بازدید: 1772 ساعت: 11:23 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رایج ترین تقلبات غذایی در کشور/ تشخیص زعفران اصیل دشوار است ۱۴۰۲ شنبه ۱۳ آبان
2 عوارض صادراتی زعفران حذف شد ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
3 قیمت مرغ ۶۳ هزار تومان است/ ادامه پرداخت مطالبات محصولات کشاورزی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۶ ارديبهشت
4 تایید صحت بزرگترین قرارداد زعفران جهان میان ایران و قطر ۱۴۰۱ جمعه ۱۶ دي
5 تذکر نماینده مجلس در مورد تضییع حقوق بیش از 500 هزار کشاورز زعفران کار ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
6 ارسال نخستین محموله بزرگترین قرارداد تجاری زعفران جهان به قطر ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۵ مهر
7 کاهش ۲۰ درصدی سطح کشت زعفران در سال جاری ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۴ تير
8 کاهش صادرات زعفران از آغاز سال ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ دوشنبه ۶ تير
9 برداشت زعفران در تربت حیدریه خراسان+ عکس ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۴ آبان
10 استفاده از از ظرفیت بورس کالای کشور می توان برای کشف قیمت زعفران ۱۴۰۰ يکشنبه ۹ آبان
11 فروش موفق زعفران خرید حمایتی سال ۱۳۹۹ در بورس کالای ایران ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  این ده عامل شگفت انگیز می‌توانند باعث سنگ کلیه باشند پایگاه خبری لقمه: در ده عاملی که زمینه ساز سنگ کلی...

  حساسیت های غذایی در کودکان پایگاه خبری لقمه: هنگامی که سیستم ایمنی بدن به چیز...

  چه چیزی باعث چاقی می شود؟ چرا بعضی افراد چاق و بعضی دیگر لاغر هستند؟ آیا چاق...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بو کردن قرص برنج مرگ آور است هر چند قرص برنج برای از بین بردن آفت های برنج مورد استفاده قرار می گیرد اما سوء مصرف آن توسط برخی افراد باعث مرگ آنان شده و كارشناسان می گویند حتی بو كردن آن هم ممكن است شخص را به دیار باقی بفرستد.
7 توصیه‌ی غذایی برای گیاه‌خواران گیاه‌خواری الزاماً به این معنی نیست که فرد گیاه‌خوار رنگ و روی مایل به سبز داشته باشد و یا از کم خونی رنج ببرد. اما واقعیت این است زمانی که به طور کامل ارتباطتان را با گوشت قطع می‌کنید امکان دارد مشکلاتی برایتان رخ بدهد.
سرنوشت نامعلوم کافه دیگو مارادونا در ابوظبی پایگاه خبری لقمه: چهارسال \یش دیگو مارادونا در ابوظبی یک کافه راه اندازی کرد که به نوعی موزه افتخارتش هم بود و امروز با مرگ او سرنوشت این کافه مشخص نیست.
رفع غلظت خون با مصرف انار یک متخصص طب سنتی گفت: غلظت خون در رنگ و شفافیت پوست بسیار اهمیت دارد چرا که میزان غلظت خون در زیبایی و خوش رنگی چهره تاثیر گذار است و افزایش غلظت خون موجب تیره شدن پوست می‌شود و مصرف انار در کاهش غلظت خون تاثیر گذار است.