راز های تامین ویتامین D در پاییز و زمستان


پایگاه خبری لقمه: با کوتاه‌تر شدن روزها در فصل پاییز افراد فرصت کمتری برای حضور در فضاهای باز و تامین ویتامین D مورد نیاز بدنشان دارند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است که عمدتا از طریق تماس پوست با نور خورشید در بدن تولید می‌شود و برای جذب مواد معدنی ضروری از جمله کلسیم و فسفر مفید است اما تامین آن در فصل پاییز و زمستان که روزها کوتاه‌تر و تاریک‌تر می‌شوند اندکی مشکل‌ساز است.

 

منبع اصلی تامین ویتامین D مورد نیاز بدن نور خورشید است که در تماس پوست با آفتاب در بدن ساخته می‌شود. ویتامین D به جذب کلسیم و فسفر کمک می‌کند، موجب استحکام استخوان‌ها می‌شود، عملکرد مغز را تقویت می‌کند و میزان التهاب را کاهش می‌دهد.
 
عدم تامین ویتامین D مورد نیاز بدن به کمبودهایی از قبیل نرمی استخوان در کودکان و بزرگسالان منجر می‌شود. دیگر علائم کمبود ویتامین D خود را به شکل مشکلات رایج جسمی از قبیل سرفه‌های مداوم، سرماخوردگی، خستگی، سستی استخوان‌هان و از بین رفتن سلامت دندان‌ها نشان می‌دهد.
 
به این ترتیب پزشکان به افراد توصیه می‌کنند در صورتیکه در فصل‌های سرد و روزهای ابریِ سال نمی‌توانند میزان ویتامین D مورد نیاز بدن را از طریق نور خورشید تامین کنند می‌توانند برای جبران آن از منابع اصلی خوراکی حاوی این ویتامین مصرف کنند که مهمترین آنها شامل ماهی، غلات کامل، آب پرتقال، گوشت قرمز، پنیر، زرده تخم مرغ و نیز غذاهای غنی شده با این ویتامین است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 12137 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر بازدید: 2060 ساعت: 11:17 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
2 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
3 توصیه هایی برای مصرف کنندگان وارفارین ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
4 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
5 ایرانی ها باید ویتامین D از کودکی تا سالمندی مصرف کنند ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
6 خواص درمانی لبو را بدانید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
7 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
8 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
9 کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
10 کاهش گرگرفتگی یائسگی با رژیم غذایی گیاهی کم چرب ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
11 تغذیه برای بهبود آنفولانزا ۱۴۰۱ دوشنبه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شش لقمه ای که جوان تان می کند! اگر می‌خواهید جوانی‌تان را حفظ کنید، این شش نوع خو...

  میوه‌هایی با طعم سرطان! همه متخصصان علوم پزشکی به مردم توصیه می‌کنند که بر...

  با هم غذا بخورید تا سالم بمانید حتما این اصطلاح را زیاد شنیده‌اید که اغلب راجع به ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

گل سرسبد رژیم لاغری ستاره‌ها چیست؟ هر فنجان قارچ فقط 10 کیلوکالری دارد. این ماده‌ی غذایی چربی ندارد و در عوض منبع خوب اسیدفولیک، پتاسیم، ریبوفلاوین، ویتامین B6، سلنیوم، زینک و فیبرهای غذایی است.
خوردنی‌هایی که شکم شما را بزرگ می‌کند اندازه شکم تنها در موضوع اضافه وزن مطرح نیست بلکه در ارتباط با گوارش نیز اهمیت می‌یابد. در واقع در برخی موارد، عملکرد نامناسب دستگاه گوارش باعث برآمدن و متورم شدن شکم می‌شود. در این مقاله که حاصل تلاش همکارانمان در گروه ترجمه روزنامه خورشید است برآن شدیم تا با چندنکته، به خانم‌ها و آقایانی که تمایل دارند شکم صافی داشته باشند متذکر شویم، از خوردن برخی مواد غذایی اجتناب کنند.
بخور نخورهای گوشتی اگر قرار باشد برای کباب روز تعطیل یکی از گوشت ها را انتخاب کنید، باید هر مزاج سراغ کدام گوشت برود؟
چربی و قند خون بالا عامل گزگز و خواب‌رفتگی پاست یک جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات گفت: چربی خون و قندخون بالا و همچنین غلظت بالای خون باعث گزگز، مورمور شدن و خواب‌رفتگی پا می‌شود و به هنگام خواب، کف پا بسیار داغ می‌شود و فرد را بیدار می‌کند.