چرا «منیزیم» از اهمیت فراوانی برخوردار است


پایگاه خبری لقمه: شاید اگر از بسیاری از مردم آمریکا پرسیده شود که کمبود کدام یک از ویتامین ها و مواد معدنی، در جمعیت این کشور به کرات دیده می شود، پاسخ آنها «ویتامین دی»، «کلسیم» و «فیبر» باشد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، شاید اهمیت «منیزیم» که وجود آن برای بسیاری از ارگان های بدن نیز لازم است، کمتر مورد توجه قرار گیرد. اهمیت این ماده به اندازه ای است که بسیاری از سلول ها بدون آن قادر به عملکردهای خود نیستند.

 
پروفسور «فودی وانگ»، استادیار تغذیه دانشگاه Zhejiang در چین می گوید، سلول ها به «آدنوزین تری‌فسفات» یا  ATP برای فراهم آوردن انرژی لازم برای بدن محتاج هستند. چرا که سلول ها برای تامین انرژی مورد نیاز  خود به آن وابستگی هایی دارند. در این میان خصوصا «منیزیم» در تنظیم جریان خون، قند خون، ضربان قلب و اعصاب نقش آفرینی می کند.
 
در حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد از افراد بالای ۷۰ سال، به اندازه نیاز روزانه خود «منیزیم» دریافت نمی کنند. توصیه می شود زنان و مردان هر کدام به ترتیب، روزانه ۳۲۰ و ۴۲۰ میلی گرم، «منیزیم» مصرف کنند.
 
در این میان کمبود این ماده معدنی در افراد مسن، با مخاطرات بیشتری همراه است. این افراد نه تنها نسبت به جوانان نیاز کمتری به این ماده معدنی ندارند بلکه به دلیل جذب کمتر مواد و خروج بیشتر آنها توسط کلیه ها، لازم است توجه بیشتری به مصرف مواد معدنی چون «منیزیم» داشته باشند.
 
برخی از اختلالات گوارشی، مانند «بیماری کرون» و «بیماری سلیاک» می توانند بر جذب «منیزیم» تاثیر بگذارند. همچنین مبتلایان به دیابت نوع دوم و کسانی که مواد ادرار آور بیشتری مصرف می کنند، مقادیر قابل توجهی از آن را از دست می دهند.
 
چرا «منیزیم» از اهمیت فراوانی برخوردار است
در واقع پژوهش های اخیر محققانی چون «ونگ» و همکارانش، اهمیت این ماده معدنی را به خوبی آشکار می سازد. آنها تحقیقات مرتبط خود را در قالب ۴۰ پژوهش مختلف و در میان حدود یک میلیون نفر آزمودند و دریافتند هر ۱۰۰ میلی گرم «منیزیم» می تواند تا ۲۲ درصد خطر ابتلا به بیماری های قلبی و تا ۱۹ درصد احتمال سکته را کاهش دهد.
 
در پژوهش هایی که در فواصل زمانی ۴ تا ۳۰ سال پیش انجام گرفتند نشان می دهند، افرادی که اندکی بیشتر از مقدار یاد شده منزیم دریافت می کنند نیز کمتر در معرض خطر مرگ حاصل از بیماری های مذکور قرار دارند.
 
دُز روزانه خود را به درستی دریافت کنید
پروفسور «ونگ» در این باره می گوید: “برای دریافت مقدار کافی «منیزیم»، باید بر روی مواد غذایی تمرکز بیشتری داشته باشید، مگر آنکه پزشک شما را از خوردن چیزی منع کرده باشد.
 
دریافت دُز بالای این ماده معدنی می تواند اثرات جانبی مضری را برای بدن به همراه داشته باشد که از آن جمله می توان به شکم روش، حالت تهوع و انقباضات شکمی اشاره کرد. همچنین مصرف این مکمل ها می تواند کارکرد داروهایی چون برخی از انواع آنتی بیوتیک ها و «بیس فسفونات ها» را با اختلال مواجه کند.
 
پروفسور «سالگ بلیک»، استادیار تغذیه دانشگاه بوستون، برخی از خوراکی ها را در دارا بودن این ماده معدنی غنی می داند و از میان آنها به سبزیجات سبز رنگ، آجیل ها و سبوس کامل اشاره می کند.
 
به عنوان مثال، هر کدام از خوراکی هایی که از آنها نام برده می شود، حداقل ۵۰ میلی گرم منیزیم را برای بدن فراهم می آورند؛ نصف یک استکان کینوآ، ۲ قاشق غذاخوری تخم کدو، ۱/۴ فنجان بادام، ۳/۴ فنجان نخود پخته، ۲ فنجان اسفناج و اندکی شکلات تلخ ۷۰ تا ۸۵ درصد.
 
در صورتی که به بیماری های گوارشی یا دیابت مبتلا هستید، بهتر است از مکمل های «منیزیم» استفاده کنید. همچنین مصرف طولانی مدت برخی از داروها همچون «مهارکننده‌های پروتون پمپ» که برای رفلکس معده تجویز می شوند ممکن است سبب عدم جذب منیزیم شوند.
 
همچنین مصرف «منیزیم» برای مبتلایان به میگرن نیز مفید است اما اگر در هنگام شب با انقباضاتی در ناحیه پا مواجه هستید،
 
شاید این مکمل ها پاسخگوی مناسبی برای دردتان نباشد. مکمل ها مدت هاست که برای مصارف دارویی مورد استفاده قرار می گیرند اما پژوهش ها نشان داده اند که قرص ها نقش چندانی در برطرف ساختن اسپاسم های عضلانی ایفا نمی کنند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :سلامتی

کد: 12201 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۲۹ مهر بازدید: 2370 ساعت: 9:51 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چرا بدن به منیزیم نیاز دارد؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
2 با فواید جالب توجه بذر کتان آشنا شوید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ آذر
3 جلوگیری از پرخوری با برخی از مکمل های غذایی ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ آذر
4 پیشگیری از پوکی استخوان با رژیم غذایی سرشار از مواد معدنی ۱۳۹۶ پنج شنبه ۹ آذر
5 پنکیک خرما مارتا استوارت ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
6 مصرف این گیاهان در دوران بارداری چه اهمیتی دارد؟ ۱۳۹۶ جمعه ۱۹ آبان
7 درمان افسردگی با مواد غذایی حاوی منیزیم ۱۳۹۶ پنج شنبه ۶ مهر
8 کمبود منیزیم در بدن چه عوارضی دارد ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۰ مرداد
9 باید و نبایدهای شیردهی در مادران روزه‌دار ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ خرداد
10 با این 6 مواد معدنی دوپینگ کنید ۱۳۹۶ يکشنبه ۳۱ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  روغن‌ زیتون را حرارت ندهید کارشناسان تغذیه در چند مطالعه مختلف تاکید کردند که...

  توصیه‌های درست و غلط لاغری را تشخیص دهید لاغر شدن آن قدرها هم سخت نیست. کمی اراده می‌خواهد ...

  چه نوع غذاهایی روند پوکی استخوان را تسریع می‌کند؟ کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: روند...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بهترین روش لاغری کدام است؟ بعضی از محصولات و خدماتی كه این كسب و كارها ارائه می‌كنند برای كاهش وزن مفید هستند و بعضی دیگر تاثیر چندانی بر لاغری و ثابت ماندن وزن ندارند.
غذاهای ایرانی سالم ترند/لزوم تهیه لیستی از غذاهای سنتی هر استان/غذاهای صنعتی را جایگزین غذاهای سنتی نکنید رییس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران گفت:«روند رو به گسترش بیماری های ناواگیر متولیان سلامت را نگران کرده است ومتاسفانه سن ابتلا به بیماری هایی که در این دسته جا می گیرند نیز در حال کاهش اس تا جایی که بعضی از متخصصان قلب شاهد جراحی های عروق قلب در سنین پایین تر از 40 سال هستند.»
تحمل بوی بد سیر و پیاز، ارزشش را دارد از درمان سرطان گرفته تا بهبودی بیماری های قلبی عروقی ، خوردن سیر و پیاز مزایایی دارد که ارزش تحمل بوی بد آنها را به انسان می دهد . خانم شوارتز ، پزشک خانواده می گوید : « خوردن سیر و پیاز را هیچگاه ترک نکنید چون خاصیت درمانی زیادی دارند و این حرف که پیاز را از غذا جدا کنید را هم به کلی فراموش کنید . با توجه به قدرت درمانی این مواد مغذی ، باید مقدار مصرف آنها را در سبد غذایی خانواده بیشتر کنید . »
کیوی در رفع نفخ بعد از غذا موثر است کیوی حاوی آنزیمی است که به هضم پروتئین‌های گوشت قرمز، محصولات لبنی و ماهی کمک می‌کند.