چرا نشریات آشپزی، فرهنگ ایرانی اسلامی ندارد؟


این امر (تکثر نشریات آشپزی) فی نفسه مذموم نیست و بسیار خوب است که به مردم آموزش دهیم چه بخورند، چگونه بپزند و چطور به احوالات غذایی خود دقت کنند. اما نکته حائز اهمیتی که وجود دارد چگونگی این پرداختن است.

به گزارش لقمه، خبرگزاری دانشجو نوشت: غذای جسم مهم است، همانگونه که غذای روح و البته غذای جسم مانع یا عامل کسب برخی از فیوضات معنوی و رحمانی نیز می گردد. کما اینکه در بسیاری از روایات بر لقمه ای که می خوریم و تاثیرات آن بسیار تاکید شده و توصیه فراوان شده است که مراقب راه های کسب مال و خوراکی های جسمی باشیم که در غیر این صورت گرفتار مشکلات و امراض باطنی می شویم.

مثلا یکی از تاثیرات لقمه حرام و آلوده، سخت شدن تربیت فرزندان است و شما مخاطب گرامی با نظری کوتاه در احوالات جامعه و اطرافیان و قیاس آن با مثلا 20 سال قبل خود، حدیث مفصل بخوانید از این مُجمل! روی دکه روزنامه فروشی ها و مجله فروشی ها پر است از نشریات آشپزی. از «ساناز و سانیا» و «آشپزی مثبت» بگیرید تا «هنر آشپزی» و ... از آموزش انواع شیرینی و شکلات گرفته تا آموزش انواع غذاهای سنتی و مدرن.

این امر (تکثر نشریات آشپزی) فی نفسه مذموم نیست و بسیار خوب است که به مردم آموزش دهیم چه بخورند، چگونه بپزند و چطور به احوالات غذایی خود دقت کنند. اما نکته حائز اهمیتی که وجود دارد چگونگی این پرداختن است. در فرهنگ ایرانی اسلامی به غذا و تاثیرات آن بسیار توجه شده است. اینکه هر ماده غذایی چه طبعی دارد، در چه فصلی از سال بهتر است خورده شود، مصلح هر ماده غذایی چیست و... قس علی هذا. روایات متعدد و فراوانی هم در باب تاثیرات هر کدام از غذاها داریم، که مثلا برای فلان بیماری فلان میوه را بخورید، یا برای فلان درد جسمی از فلان سبزی استفاده کنید.

اینکه رویکرد این همه نشریه غذایی نسبت به این‌چنین مسائلی چگونه است به نظر مهم و ضروری می رسد. با توجه به این نکات و روایات که بسیاری از آنان را در طب الصادق(ع) و طب الرضا(ع) می توان یافت، بسیاری از امراض را می توان پیشگیری یا درمان کرد.

طبیعتا همه این نشریات را نخوانده ام، ولی بسیار بعید می دانم چنین نگرش و دیدگاهی نسبت به غذا، در این نشریات وجود داشته باشد. متاسفانه چیزی که بیشتر استنباط می شود رشد و ترویج مصرف زدگی، تجمل گرایی و در برخی موارد ترویج غذاهای غربی، در جامعه است که قطعا این امر مذموم است.

اگر در کنار این همه تنوع غذایی ای که در این دسته از نشریاتِ آشپزی وجود دارد، نشریه ای نیز تهیه می شد که غذاها و حتی آداب غذا خوردن را نیز ترویج دهد، منتها با نظر به طب سنتی ایران و توصیه های ائمه اطهار(ع) در این باب.

این نشریات را نه توصیه به خرید می کنم و نه منع از خرید. شاید دیدن و خریدنشان به عنوان زنگ تفریح جالب باشد؛ صرفا همین!





کد: 1302 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۹ مرداد بازدید: 2834 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چراغ مجله «تنور» روشن شد/ رویکرد فرهنگی و اجتماعی به غذا ۱۴۰۳ شنبه ۱۹ آبان
2 چه موقع می‌توان با داستان سرایی مشتری جذب کرد؟ ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر
3 راهنما: برای راه اندازی تهیه غذای خانگی چه کنیم؟ ۱۳۹۶ شنبه ۱۸ آذر
4 یک طرح مناسب برای رستوران چه ویژگی‌های دارد؟ ۱۳۹۶ شنبه ۱۸ آذر
5 چگونه بدون رژیم غذایی لاغر شویم ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
6 راهکارهایی برای کاهش وزن ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۱ آبان
7 اشتباهات رایج در کاهش وزن ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۷ مهر
8 رژیم غذایتان را با این سه ماده غذایی کامل کنید ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۶ مهر
9 چگونگی مبارزه زنجبیل با چربی شکم ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ شهريور
10 غذای نذری شما را به نیازمندان می‌رسانیم ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۹ مهر
11 فوت‌وفن غذاهای خوشمزه نذری از زبان باسابقه‌ترین آشپز پایتخت ۱۳۹۴ سه شنبه ۲۸ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چگونه پوستی لطیف داشته باشیم تحقیقات صورت گرفته توسط دانشمندان ثابت می‌کند که ت...

  خلاصی از شر بوی بد دهان با این ترفندها پایگاه خبری لقمه: دانشمندان می‌گویند خوردن برخی غذ...

  تغذیه در پیاده‌ روی اربعین پایگاه خبری لقمه: به دلیل وجود برخی بیماری‌ها در ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با 4 خوراکی چرب مفید بسیاری از خوراکی‌هایی که ما روزانه آنها را مصرف می‌کنیم دارای چربی‌های مختلفی هستند که باعث آسیب رسیدن به بدن ما می‌شود و همچنین می‌توانند بیماری‌های مختلفی را در بدن ما ایجاد کنند.
استفاده از جنین در محصولات پپسی و نستله! گاف یک سناتور آمریکایی در ایالت اوکلاهاما فاش کرد که شرکت‌های پپسی، کرافت و نستله از جنین‌های سقط شده به عنوان طعم‌دهنده نوشیدنی‌های خود استفاده می‌کنند و روزانه میلیون‌ها نفر در سراسر جهان، از این نوشیدنی‌ها استفاده می‌کنند.
چگونه 100 سال عمر ‌کنیم؟ «الهی پیر شی مادر!» حتما شما هم بارها و بارها این دعا را از زبان مادربزرگ‌ها و مادرها شنیده‌اید. همه دوست دارند که عمر طولانی و در سلامت کامل داشته باشند. اما هر کسی این بنیه را ندارد.
زخم زبان سرطان می آورد! ماهیچه کوچک و سرخ رنگی که توانایی های بسیاری دارد و مانند یک دست، کارهایی را انجام می دهد که هیچ عضو دیگری در بدن انسان قادر به انجام آن نیست. این ماهیچه زبان نام دارد.