ردپای عربستانی‌ها در افزایش تعرفه لبنیات عراق برای ایران


پایگاه خبری لقمه: درپی افزایش بیش از ۲.۵ برابری تعرفه صادرات لبینات ایرانی به عراق، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق تاثیرات این اقدام را تشریح و تصریح کرد که انتظار می‌رود مسئولان عراقی در زمینه مقررات واردات و صادرات شرایط یکسانی را برای همه کشورها لحاظ کنند و اینگونه نباشد که برای برخی کشورها مثل عربستان و ترکیه تسهیلات قائل شوند اما برای ایران محدودیت ایجاد کنند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، هفته گذشته اعلام شد که تعرفه صادرات لبنیات ایران به عراق به ۴۰ درصد رسیده است؛ اتفاقی که به اعتقاد کارشناسان بر صادرات لبنیات ایران که ۸۰ درصد آن به عراق می‌رود، تاثیر منفی خواهد داشت  و شرایط برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی در ایران سخت‌تر خواهد شد. در این باره یحیی آل اسحاق در گفت و گو با ایسنا، ‌اظهار کرد:‌ تعرفه صادرات لبنیات به عراق برای ما به ۴۰ درصد رسیده است که درصد بسیار بالایی است.

 
وی افزود: یک زمان است که این تعرفه ۴۰ درصدی برای تمامی کشورهایی که به عراق لبنیات صادر می‌کنند در نظر گرفته می‌شود تا شرایط رقابتی شکل بگیرد اما یک زمانی است که به شکل تبعیض آمیز این نرخ تعرفه فقط برای ایران لحاظ می‌شود که این بدور از انصاف است.
 
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق ادامه داد: اکنون عراقی‌ها با لبنیاتی که از عربستان، اردن یا ترکیه وارد کشورشان می‌شود تعرفه‌های دیگری لحاظ می‌کنند. اما با محصولی که برای ما است به گونه دیگری برخورد می‌شود. با وجود اینکه در حوزه امنیتی، سیاسی هم مسئولین دولتی و اجرایی ما همکاری و مساعدت خوبی با عراق دارند و با اقتداری که وجود دارد داعش در حال از بین رفتن است اما این نگاه که در حوزه امنیتی و سیاسی وجود دارد، در بخش اقتصادی وجود ندارد.
 
آل اسحاق تصریح کرد: کارخانه‌های ما با مشکلات زیاد توانسته‌اند بازار عراق را بگیرند و عراقی‌ها نیز از نظر کیفیت و قیمت بسیار راضی هستند اما اکنون عربستان آمده و یک شرکت خود را تجهیز کرده است و کالایش را با قیمت چند برابر ارزان‌تر از قیمت تمام شده عرضه می‌کند و به این شکل سراغ بازار عراقی رفته است و در مدت زمان کوتاه‌تر و با قیمت ارزان‌تری محصولش را می‌فروشد.
 
وی ادامه داد: دولت عربستان صراحتا می‌گوید پولی که به داعش می‌داده تا ایران از عراق بیرون برود اکنون آن پول را به بخش اقتصاد می‌دهد. امروزعراقی‌ها مرزهایی را که از زمان صدام تا کنون بسته شده بود باز کرده‌اند و برای ما تعرفه‌های بالا گذاشتند و برای عربستانی‌ها تخفیف لحاظ کردند. ما با ترکیه یا اردن چه تفاوتی داریم؟ همه مقررات تجاری و اقتصادی باید برای همه کشورها یکسان باشد.
 
رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد:‌ اگر به ما کمک نمی‌کنند نباید محدودیت هم  برای ما ایجاد کنند. در حال حاضر در  مسائل گمرکی، حمل و نقل و استاندارد ما سنگ اندازی می کنند اما برای کشورهای دیگر اینگونه نیست. حداقل باید اینگونه باشد که با ما هم مثل دیگر کشورها برخورد شود.
 
وی اضافه کرد: عراقی هایی که بخواهند از ایران کالا بخرند باید با ارز بازار آزاد کار کنند و بانک مرکزی ارز آزاد به آن‌ها می‌دهد اما عراقی‌هایی که بخواهند از عربستان کالا وارد کنند از ارز دولتی استفاده می‌کنند. در حال حاضر اگر یک تاجر عراقی برود از عربستان کالا وارد کند ارز که دریافت می‌کند ۱۰ درصد ارزان برایش لحاظ می‌شود تا اینکه بخواهد از ایران کالا وارد کند. البته این مسئله هم اهمیت دارد که تولیدکنندگان و صادرکنندگان ما هم باید کالای با کیفیت، قیمت مناسب و بسته بندی مطلوب را صادر کنند و بانک مرکزی هم باید کمک کند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 13341 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۱۳ آبان بازدید: 1958 ساعت: 4:20 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روند نزولی صادرات داروی ایرانی/ عراق بزرگ ترین بازار هدف ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
2 ۶۳ تانکر آب در مرزها و ۲۵ تانکر در شهرهای عراق مستقر می شوند ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
3 قیمت تخم‎‌مرغ صادراتی ایران به عراق اعلام شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
4 علت معطلی یک ماهه ۴۰۰ راننده ایرانی در افغانستان چیست؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ مرداد
5 چرا عزاق واردات گوجه‌فرنگی ایرانی را آزاد کرد؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۳۰ مهر
6 ۵۹ درصد افزایش ارزی صادرات کالا کالا از مرز خسروی به عراق ۱۴۰۱ شنبه ۵ شهريور
7 ایران و عراق یاداشت تفاهم همکاری های کشاورزی امضا خواهند کرد ۱۴۰۰ دوشنبه ۱ آذر
8 تعلل عراقی ها در آزادسازی پول ایران/فهرست کالاهای درخواستی ایران ۱۳۹۹ سه شنبه ۱۹ اسفند
9 مراسم اربعین امسال از راه دور برگزار می‌شود ۱۳۹۹ جمعه ۲۱ شهريور
10 میزان واقعی خسارت آتش سوزی کارخانه کاله عراق چقدر بود؟ ۱۳۹۸ جمعه ۱۵ شهريور
11 تغذیه در پیاده‌ روی اربعین ۱۳۹۷ يکشنبه ۶ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  علیرضا زالی: شهید فخری زاده از پیشگامان صحنه مبارزه با کرونا بود پایگاه خبری لقمه: فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرو...

  قهوه سبز با کدام داروها تداخل دارد پایگاه خبری لقمه: مردم قهوه سبز را برای چاقی، دیاب...

  به كودك خود به اجبار غذا ندهید دكتر پریسا ترابی در گفت وگویی، ضمن بیان این مطلب ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کی و چقدر آبمیوه به کودکمان بدهیم؟ هیچ هیجانی مثل تماشای اولین روز میوه خوردن بچه‌ها نیست. وقتی که میوه را به سروصورت‌شان می‌مالند وصحنه‌های بدیعی را به وجود می‌آورند. برای همین والدین همیشه منتظر رسیدن این روز هستند و در مورد مصرف میوه درتغذیه کودک شان سوالاتی دارند.
از بین بردن چربی های شکم،باسن و ران سلولیت اغلب در باسن و ران‌ها و البته گاهی اوقات در بازوها و شکم جا خوش می‌کند. سلولیت لکۀ تاریک بدن زنان است.
10 راهکار برای دوری از کبد چرب با گسترش زندگی صنعتی و کم تحرک، مصرف غذاهای فرآوری شده و پرکالری و به طور کلی تغییر سبک زندگی سنتی به زندگی مدرن، شیوع بیماری‌های مزمن نیز در حال افزایش است. بیماری‌هایی نظیر دیابت، فشار خون، سکته قلبی، سرطان‌ها و سایر بیماری‌های مزمن که در گذشته صدایی از آنها شنیده نمی‌شد این روزها علت اصلی مراجعه به مراکز درمانی هستند.
ماست بستنی چه ویژگی هایی دارد اگر بابت سلامت ماست‌بستنی‌ها نگران هستید، دانستن چند نکته به شما کمک می‌کند تا خوراکی سالم‌تری داشته باشید.