افزایش۱۰درصدی صادرات سیب/کاهش ۹درصدی واردات موز


پایگاه خبری لقمه: یک مقام مسئول گفت:اتخاذ سیاست بازار در ازای بازار، علاوه بر رشد ۱۰درصدی صادرات سیب تازه در سال ۹۵، موجب کاهش ۹درصدی واردات موز و صرفه جویی ارزی ۴۶میلیون دلاری در این سال شده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، شاهرخ شجری اظهار داشت: با اتخاذ سیاست بازار در ازای بازار، صادرات سیب تازه در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴، به لحاظ وزنی بیش از ۱۰ درصد رشد داشته است.

 
وی افزود:به همراه افزایش صادرات سیب تازه، واردات موز در سال ۹۵ با کاهش ۹ درصدی روبرو بوده و میزان واردات موز از ۶۷۰ هزار تن در سال ۹۴ به ۶۱۰ هزار تن در سال گذشته کاهش یافته است.
 
مدیر کل دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی، میزان صرفه جویی ارزی از ناحیه کاهش واردات موز در سال ۹۵ را ۴۶ میلیون دلار عنوان کرد.
 
شجری با اشاره به صادرات ۳۰ هزار و ۹۴۰ تن سیب تازه در پنچ ماهه نخست سال جاری اظهار داشت: با توجه به این که سیب صادراتی ایران به طور عمده از ارقام رد و گلدن دلیشز و زمان برداشت این ارقام در ماه های مهر و آبان است، گفت: صادرات این محصول از اواخر مهرماه هر سال شروع و تا خرداد سال بعد ادامه دارد.
 
مدیر کل دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی در مورد قیمت سیب تولیدی نیز تصریح کرد: قیمت سیب تولیدی به طور متوسط در سطح عمده فروشی ۱۵ هزار ریال و در سطح خرده فروشی ۲۵ تا ۳۰ هزار ریال است و از طرفی قیمت سیب صادراتی در بازارهای هدف ۸ دهم تا ۱.۲ دلار می باشد.
 
وی افزود: قیمت پایه صادراتی سیب در بازارها با هدف تسهیل صادرات این محصول و کاهش تعرفه و عوارض گمرکی در کشورهای هدف انجام شده و با قیمت فروش محصول سیب درختی در این کشورها کاملا متفاوت است.
 
شجری در عین حال علت اصلی افزایش واردات موز در پنج ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال ۹۵ را کاهش تعرفه وارداتی این محصول از ۲۶ درصد به ۱۱ درصد دانست.
 
وی در مورد صادارت پسته کشور نیز گفت: به رغم تولید و ذخایر قابل توجه ایالت متحده آمریکا در سال ۹۵، صادرات پسته ایران در این سال نسبت به سال ۹۴ با افزایش ۵.۸۵ درصدی از نظر وزنی و ۵.۷۵ درصدی به لحاظ ارزشی روبرو بوده است.
 
شجری خاطر نشان کرد که میزان صادرات پسته در سال ۹۵ حدود ۱۳۸ هزار و ۱۴۰ تن بوده است.
 
مدیر کل دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی در ادامه، کاهش قیمت جهانی پسته به میزان ۱۵.۹ درصد به همراه کاهش ذخایر کافی برای عرضه صادراتی را از دلایل کاهش صدور این محصول عنوان کرد.
 
وی ابراز امیدواری کرد : با برداشت پسته و افزایش قیمت جهانی این محصول به دلیل کاهش عرضه جهانی آن، روند افزایشی صادرات آغاز و کاهش صادرات در ماه های ابتدای سال جبران شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :وزارت جهاد کشاورزی

کد: 13428 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۱ آبان بازدید: 2283 ساعت: 1:47 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رکورد شکنی صادرات گوشت گاو برزیلی ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۶ مرداد
2 صادرات پیاز و سیب زمینی متوقف است؛ مراقب سفره ها هستیم ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
3 صادرات تفاله چغندر و نیشکر آزاد شد ۱۴۰۴ جمعه ۳ خرداد
4 ۸۴ میلیون دلار داروی تولید شرکت‌های ایرانی به ۴۰ کشور صادر شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۸ ارديبهشت
5 صرف نظر چینی‌ها از اصرار برای ماندن در بازار امریکا/تبعات جنگ تعرفه ای برای امریکایی و چینی ها ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
6 سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
7 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
8 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
9 صادرات حبوبات آزاد شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
10 رفع موانع صادرات پنیر ایرانی به ژاپن به زودی ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
11 صادرات۱۰ هزار تنی و واردات ۳۰ هزار تنی چای سیاه کشور در امسال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ارتباط استرس با مشکلات گوارشی پایگاه خبری لقمه: استرس می‌تواند باعث ایجاد طیفی ا...

  پیاز خواص آنتی بیوتیکی و ضد مسمومیت دارد یک متخصص تغذیه در گفت‌وگویی در مورد مزایای مصرف پی...

  شما به این 4 دلیل پرخوری می‌کنید اگر می‌بینید بدون احساس گرسنگی به سراغ یخچال و خور...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نکات مهم در ارسال مواد غذایی به مناطق بحرانی زلزله‌زده یک کارشناس تغذیه گفت: با توجه به امکانات کم مناطق بحرانی و شرایط سخت حمل و نقل و نگهداری مواد غذایی، الویت با غذاهای پودری است که حاوی مواد نگهدارنده است و در ان ها احتمال فساد به صفر می رسد.
آیا سیر برای سرماخوردگی خوب است؟ در رساله ذهبیه امام رضا(ع) توصیه شده است که در ماه آخر زمستان سیر مصرف شود.در حدیثی از پیامبر اکرم(ص) نیز آمده است که می فرمایند: سیر بخورید و با آن مداوا کنید. یعنی حضرت هم توصیه به مصرف غذایی و هم دارویی سیر می کنند.هم چنین می فرمایند: درمان هفتاد بیماری در سیر است که بنا به نظر محققان کلمه هفتاد دلیل بر کثرت است؛ یعنی سیر بسیاری از بیماری ها را درمان می کند. در حدیث دیگری نیز پیامبر اکرم(ص) به حضرت امام علی(ع) توصیه می کنند که سیر بخورید و اگر من هم با فرشته هم سخن نمی شدم سیر می خوردم.
دم‌كردنی محبوب ایرانی‌ها برای خیلی از ما ایرانی‌ها همیشه نوشیدن یك فنجان چای گرم بسیار دلچسب است؛ اما در سرمای دومین ماه پاییزی این لذت چند برابر می‌شود. البته نوشیدنی‌های گرم و سرد زیادی وجود دارد كه می‌توانیم در فرصت‌های مختلف از آنها استفاده كنیم ولی ایرانی‌ها از روزگاران قدیم به چای علاقه بیشتری داشته‌اند. شاید دلیلش این باشد كه چای یك نوشیدنی شرقی است.
بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران بارداری پایگاه خبری لقمه: محققان آکادمی تغذیه و رژیم غذایی آمریکا مولفه های کلیدی را برای یک سبک زندگی سالم در دوران بارداری توصیه می کنند.