ارتباط ویتامین B و ابتلا به سرطان


پایگاه خبری لقمه: گاهی اوقات مصرف بیش از اندازه یک چیز خوب نیز می تواند مضر باشد و این مساله به نظر می رسد در مورد ویتامین های B نیز صادق است.ویتامین های B برای بدن بسیار مفید هستند. به عنوان مثال، ویتامین B12 به حفظ سلامت عصبی کمک می کند و از دو بیماری مغزی جدی یعنی آلزایمر و پارکینسون پیشگیری می کند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، به نقل از "ایزی هلث آپشنز"، همچنین، ویتامین B12 و فولات نشان داده اند که علائم اسکیزوفرنی را کاهش می دهند، و ویتامین B12 با سلامت بهتر استخوان پیوند خورده است.

 
اما گاهی اوقات مصرف بیش از اندازه یک چیز خوب نیز می تواند مضر باشد و این مساله به نظر می رسد در مورد ویتامین های B نیز صادق است.
 
مطالعه ای جدید مصرف دوزهای بالا از مکمل ویتامین B با خطر افزایش یافته یک بیماری جدی، یعنی سرطان ریه، که زندگی انسان را در معرض تهدید قرار می دهد، پیوند خورده است.
 
پیش از مصرف مکمل فکر کنید ...
 
پژوهشگران دانشگاه اوهایو به تازگی دریافتند که مصرف دوزهای بالا از مکمل های ویتامین های B6 و B12 به مدت 10 سال یا بیشتر می تواند خطر ابتلا به سرطان ریه در مردان را افزایش دهد.
 
خطر ابتلا به سرطان ریه در مردانی که به مدت 10 سال 20 میلی گرم ویتامین B6 یا 55 میکروگرم ویتامین B12 مصرف کرده بودند، 30 تا 40 درصد بیشتر بود.
 
به طور خاص، خطر ابتلا به سرطان ریه در مردانی که سیگار می کشیدند و دوز بالا از ویتامین B6 دریافت می کردند سه برابر بیشتر بود، و این خطر برای افراد سیگاری که دوز بالای ویتامین B12 دریافت می کردند چهار برابر بیشتر بود.
 
و این نخستین باری نیست که دوزهای بالا از ویتامین های B با خطر افزایش یافته ابتلا به سرطان پیوند خورده اند.
 
مطالعه ای که در سال 2009 انجام شد نیز نشان داد که خطر ابتلا به سرطان در افراد مبتلا به بیماری قلبی که مکمل اسید فولیک و ویتامین B12 مصرف می کردند 21 درصد بیشتر بود. و بار دیگر بیشترین میزان خطر با سرطان ریه مرتبط بود.
 
البته باید به این نکته توجه داشت که در هر دو مطالعه ذکر شده مصرف بیش از اندازه ویتامین های B با خطر ابتلا به سرطان پیوند خورده اند. به عنوان مثال، مردانی که در مطالعه دانشگاه اوهایو مورد بررسی قرار گرفتند، 11 برابر مقدار توصیه شده ویتامین B6 و 23 برابر مقدار توصیه شده ویتامین B12 را برای دوره زمانی 10 ساله مصرف کرده بودند.
 
هر دو مطالعه یادآوری خوبی برای حفظ احتیاط در زمینه مصرف مکمل ها محسوب می شوند.
 
بسیاری از مکمل های ویتامین B موجود در بازار حاوی دوزهای بیش از میزان توصیه شده این ویتامین های سالم و مفید هستند.
 
چه میزان ویتامین B مصرف کنیم؟
 
بدن و مغز برای ارائه عملکرد درست و سالم به میزان کافی از ویتامین B نیاز دارند. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که همانند بسیاری دیگر از ویتامین ها، مصرف منطقی مکمل ها بهترین گزینه محسوب می شود.
 
میزان بیش از اندازه کم می تواند مشکل آفرین باشد، اما آشکار است که میزان بیش از اندازه زیاد نیز با برخی پیامدهای جدی گره خورده است. دوز توصیه شده ویتامین B6 1.3 تا 1.7 میلی گرم در روز و دوز توصیه شده برای ویتامین B12 2.4 میکروگرم در روز است.
 
یکی دیگر از نکات مهمی که مطالعه دانشگاه اوهایو نشان داد خطر افزایش یافته ابتلا به سرطان در نتیجه مصرف مکمل های ویتامین های B6 و B12 به صورت مستقل و نه در قالب یک مولتی ویتامین یا مصرف مواد غذایی سرشار از این ویتامین بوده است. در نتیجه، این روش ها امن‌ترین گزینه ها برای دریافت ویتامین های B به میزان کافی و بدون افزایش خطر ابتلا به سرطان هستند.
 
و برای اطلاع زنان باید به این نکته اشاره داشت که ظاهرا خطر افزایش یافته ابتلا به سرطان برای آنها اعمال نمی شود. اما این به معنای آن نیست که می توانند بیش از اندازه ویتامین های B را مصرف کنند. به گفته پژوهشگران، پژوهش های بیشتری در این رابطه باید صورت بگیرند.
 
از جمله منابع غذایی خوب برای ویتامین های B می توان به موارد زیر اشاره کرد:
 
- شیر تهیه شده از دام های تغذیه شده با علف
 
- تخم مرغ
 
- برنج قهوه ای
 
- ماهی
 
- حبوبات
 
- مرغ
 
- بوقلمون
 
- قارچ
 
- گوشت گاو تغذیه شده با علف
 
- دانه های کدو تنبل
 
- چغندر
 
- سبزیجات برگدار سبز تیره
 
- پاپایا
 
- پرتقال
 
- طالبی
 
- موز
 
 
اگر به هر دلیلی تصمیم به مصرف مکمل ویتامین های B6 و B12 گرفته اید، پیش از این کار با پزشک خود مشورت کنید.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :عصر ایران

کد: 13532 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر بازدید: 1959 ساعت: 10:58 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ممنوعیت تجویز داروهای گیاهی در عطاری‌ها ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
2 درمان پوکی استخوان به لطف تلاش دانش بنیان‌های ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
3 خواص دود کردن گیاهان در کاهش عوارض آلودگی هوا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۴ دي
4 آشنایی با مکمل های غذایی کاهش وزن و لاغری ۱۴۰۱ شنبه ۱۶ مهر
5 فروش دو محصول مکمل و کپسول لاغری ممنوع شد ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۹ شهريور
6 خوردن ویتامین ها و مکمل ها برای اکثر افراد بی فایده است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲ تير
7 تاثیر ویتامین C در برابر کووید-19 چقدر است؟ ۱۳۹۹ سه شنبه ۱۹ فروردين
8 این ویتامین قند خون را کاهش می‌هد ۱۳۹۷ شنبه ۱۱ اسفند
9 هر ایرانی یک شربت فروتونیک / تنها مکمل آهن بر پایه یون در دنیا ۱۳۹۷ سه شنبه ۹ بهمن
10 نشست رسانه ای شربت فروتونیک تنها مکمل آهن بر پایه یون در دنیا ۱۳۹۷ سه شنبه ۹ بهمن
11 یافته‌های جدید درباره ویتامین D و سالمندان ۱۳۹۷ دوشنبه ۱ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عادت هایی که شما را چاق می کند! لقمه: برخی رفتارها و عادت ها در زندگی افراد وجود د...

  نقش ویتامین D در سلامت بدن ویتامین D از جمله ویتامین‌هایی است که دریافت آن از...

  دردسرهای خوردن از کجا می آید؟ پایگاه خبری لقمه: علت اصلی بیماری ناشناخته میباشد,...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

توصیه‌های مهم پس از پرخوری اغلب ما در بسیاری از اوقات تلاش می‌کنیم یک رژیم‌ غذایی سالم و ضدالتهابی حاوی مواد خوراکی متنوع را دنبال کنیم اما گاهی نیز هوس فست‌فودخوری به سرمان می‌زند در حالی که بدن نیز به طور طبیعی به این قبیل مواد غذایی ناسالم واکنش‌های التهابی نشان می‌دهد.
چرا قهوه در ایران گران است؟ قهوه که پس از آب ارزان‌ترین نوشیدنی در جهان است در اولویت 10 واردات قرار دارد و کالای لوکس ایرانی محسوب می‌شود لذا قهوه کیلویی 35 هزار تومان به قیمت کیلویی 120 هزار تومان فروخته می‌شود.
کدام آبمیوه باعث کاهش وزن می شود مصرف میوه و سبزی برای حفظ سلامت بسیار مفید است زیرا عملکرد مناسب اعضای کلی بدن را حفظ می کند. سبزی و میوه را می توان به صورت خام یا پخته مصرف کرد اما آب میوه خاصیت بیشتری دارد.
جوشاندن آب معدنی ممنوع! کار‌شناس ارشد بهداشت مواد غذایی تاکید کرد: آب داخل بطری را در یخچال فریر نکنید یا نجوشانید که این کار باعث آزاد شدن ماده "مونیمر" می‌شود که سرطان‌زا است.