آسیب ریوی ناشی از سیگارکشیدن با چه مواد غذایی بازیابی می شود


پایگاه خبری لقمه: مطالعه جدید نشان می دهد رژیم غذایی سرشار از گوجه فرنگی و میوه، بخصوص سیب، به بازیابی آسیب ریوی ناشی از سیگارکشیدن کمک می کند.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه ، مطالعه محققان دانشکده جان هاپکینز آمریکا نشان می دهد کاهش طبیعی عملکرد ریه در طول یک دوره ۱۰ ساله در بین افراد سیگاری با رژیم غذایی سرشار از گوجه فرنگی و میوه به مراتب کُندتر است.

 
محققان دریافتند افرادی که به طورمیانگین بیش از دو گوجه فرنگی یا بیش از سه وعده میوه تازه در روز مصرف می کنند در مقایسه با افرادی که کمتر از یک گوجه یا کمتر از یک وعده میوه در روز می خورند، کاهش عملکرد ریه شان آهسته تر است.
 
محققان در مورد سایر منابع غذایی نظیر انواع غذاها و خوراکی های فرآوری شده حاوی میوه و سبزیجات (مثل سس گوجه فرنگی) نیز تحقیق کردند، اما تاثیر حفاظتی را فقط در میوه و سبزیجات تازه مشاهده کردند.
 
در این مطالعه همچنین مشخص شد روند کاهش عملکرد ریه تمامی افراد بزرگسال، از جمله افرادی که هیچوقت سیگار نکشیده بودند یا سیگار را ترک کرده بودند، با بیشترین مصرف گوجه فرنگی به مراتب آهسته تر بود.
 
عملکرد ضعیف ریه ها با ریسک مرگ ناشی از تمامی بیماری ها از جمله بیماری انسداد مزمن ریوی، بیماری قلبی و سرطان ریه مرتبط است.
 
وانسا گارسیا لارسن، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این مطالعه نشان می دهد رژیم غذایی ممکن است به ترمیم آسیب ریوی در افرادی که سیگارشان را ترک کرده اند کمک کند. همچنین رژیم غذایی سرشار از میوه می تواند روند طبیعی پیرشدن ریه ها را کُند نماید.»
 
در این مطالعه محققان رژیم غذایی و عملکرد ریه بیش از ۶۵۰ فرد را در سال ۲۰۰۲ بررسی کردند و مجددا ۱۰ سال بعد آنها را از لحاظ عملکرد ریه آزمایش کردند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 13800 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي بازدید: 569 ساعت: 11:32 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش آسیب آئورت با این آنتی بیوتیک ۱۳۹۶ شنبه ۲۶ اسفند
2 خوردن این خوراکی ها در وعده صبحانه ممنوع ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر
3 وزیر جهاد کشاورزی ‌به کرمانشاه می‌رود ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ آذر
4 ارتباط آرام غذا خوردن با بیماری‌های قلبی ۱۳۹۶ شنبه ۲۷ آبان
5 تغذیه در بحران و بلایای طبیعی ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان
6 نوشیدن قهوه قبل از خوردن صبحانه ممنوع ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۲ آبان
7 مصرف چه خوراکی‌هایی سبب بیماری آلزایمر می شود ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۱ آبان
8 تسکین مفاصل با این گیاهان ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
9 هنگام ورزش چه مقدار آب بنوشیم ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
10 پیشرفت بیماری های کبدی با مصرف داروهای ریفلاکس معده ۱۳۹۶ شنبه ۲۲ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 






 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  این میکروب قاتل معده است در صورت عدم درمان، این میکروب 30 درصد عامل سرطان م...

  غذاهایی برای داشتن رابطه جنسی بهتر با کمک گرفتن از متخصصین تغذیه و مطالعات اخیر، 10 ت...

  افزایش فشارخون با مصرف تن ماهی استفاده از منابع اسید چرب امگا۳ از جمله انواع ماهی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

میوه؛ سؤالات و نگرانی‌ها در موقع خرید میوه‌ها، فقط نگاهی بیندازید به این همه رنگ زیبا که همانند رنگین کمان می‌مانند، در حالی که هر رنگ حاوی مواد مغذی است که سلامت بدن را تأمین می‌کنند.
خواص معجزه آسای تره فرنگی تره فرنگی فشارخون بالا را کاهش می‌دهد. ترکیبی از ویتامینC، ویتامین B6، فولات، آهن و منگنز است. مصرف منظم آن، باعث افزایش کلسترول مفید و کاهش کلسترول مضر می‌شود. حفظ این تعادل در بدن لازم است زیرا مانع از تصلب شرایین، بیماری دیابتی قلبی، حمله قلبی و حتی سکته می‌شود.
حذف وعده‌های غذایی کمکی به کاهش قند خون دیابتی‌ها نمی‌کند کارشناس ارشد تغذیه گفت: ورزش در بیماران دیابتی سبب تنظیم قند خون و کاهش نیاز به دارو می‌شود.
خاصیت‌هایی كه پاستیل ندارد پاستیل از تنقلاتی است كه با شكل‌های متنوع و رنگ‌های فریبنده، بزرگ و كوچك را به خود جذب كرده و گرچه برخی انواع آن طعم خوبی ندارد، اما بافت كش‌سان منحصربه‌فرد آن در زمان جویدن چنان احساس مطلوبی در مصرف‌كننده ایجاد می‌كند كه در همه جنس‌های این محصول نظیر ژله و مارشمالو (نوعی آبنبات اسفنجی) نمی‌توان یافت و این همان عامل اصلی پرطرفدار شدن پاستیل است اما باید بدانیم این قبیل ویژگی‌ها نمی‌تواند دلیل مغذی بودن این محصول باشد.