لقمه گزارش می‌دهد؛
تب کریمه کنگو را چطور ریشه‌کن کنیم/ فصل گرما زمان شیوع بیماری


پایگاه خبری لقمه: با ورود به فصل گرما، شاهد بیماری هایی که در این فصل بروز می کنند هستیم اما یکی از مهلک ترین آنها تب کریمه کنگو است که با رعایت موارد و نکات بهداشتی و تغذیه ای قابل کنترل است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، تب کریمه کنگو یکی از بیماری هایی است که سر و کله اش با فصل گرما پیدا می شود اما اگر موارد بهداشتی و تغذیه ای رعایت شود، شاهد بروز چنین بیماری نخواهیم بود. 

 

منشأ این بیماری در گوشت قرمز و شیر است و این بیماری در زمان رشد و تکثیر کنه ها شیوع پیدا می کند، به همین دلیل است که تب کریمه کنگو در فصل گرم سال بیشتر دیده شده است. این ویروس از طریق گزش کنه آلوده و یا تماس مستقیم با خون یا ترشحات بیمار، لاشه حیوان آلوده به انسان منتقل می شود. از آنجایی که معمولا گوشت را به صورت پخته مصرف می کنیم، بنابراین این احتمال که گوشتی خام مصرف کنیم کم است اما در عین حال باید توجه داشت تا گوشتی که درست پخته نشده یا جگر خام  مصرف نکنیم.

 

ناقل ویروس این بیماری مهلک، کنه ها هستند که در پوست حیوانات اهلی مثل گاو، گوسفند، بز، خرگوش و همچنین موش وجود دارند. همچنین انواع پرندگان به غیر از شترمرغ در برابر این بیماری مقاوم هستند. البته مقاومت ویروس این بیماری در برابر گرما کم است و به همین دلیل است که پختن گوشت یا جوشاندن شیر سبب از بین رفتن این ویروس می شود چراکه جوشاندن یا پختن شیر یا گوشت ناقل بیماری در دمای 56 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه، آن را از بین می برد. رعایت این نکته که در هنگام برش دادن گوشت دستکش به دست داشته باشیم نیز یکی از نکات قابل توجه است.
 
 
همچنین چون این بیماری در دام بدون علامت است، باید از مصرف گوشت تازه خودداری شود و دام پس از ذبح تا 24 ساعت در دمای صفر تا مثبت چهار درجه سانتی گراد قرار گیرد تا ویروس‌های آن کشته شوند و پس از آن مصرف شود.
 

علائم این بیماری شامل بیمار دچار سردرد شدید، تب و لرز، درد عضله (به خصوص در پشت و پاها)، گیجی، درد و سفتی گردن، درد چشم، ترس از نور (حساسیت به نور) می‌شود. خون‌ریزی در مخاط ها و خون ریزی زیرجلدی در پوست به خصوص در قسمت بالای بدن و در طول خط زیربغلی دیده می‌شود. خون‌ادراری و خون‌دماغ، خون‌ریزی لثه و خونریزی غیرطبیعی رحم ایجاد شود و گاهی خلط خونی، خون‌ریزی در ملتحمه و گوش ها نیز دیده می‌شود. برخی موارد خون‌ریزی از بینی، استفراغ خونی، ملنا و خون‌ریزی غیرطبیعی رحم آن قدر شدید است که بیمار نیاز به تزریق خون دارد.

 

امید است با رعایت نکات بهداشتی در استفاده از گوشت قرمز یا شیر و مواد لبنی فله، شاهد بروز بیماری هایی نظیر تب کریمه کنگو نباشیم.

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 13993 تاریخ نشر: ۱۳۹۸ يکشنبه ۲ تير بازدید: 768 ساعت: 8:32 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اهمیت دستور رئیس قوه قضائیه برای تسریع در تبدیل شرکت های تجاری ۱۳۹۹ سه شنبه ۶ آبان
2 بررسی طرح های حمایتی دولت در عبور از کرونا ۱۳۹۹ سه شنبه ۶ آبان
3 مراسم اربعین امسال از راه دور برگزار می‌شود ۱۳۹۹ جمعه ۲۱ شهريور
4 رابطه مستقیم ابتلا به کرونا و کمبود ویتامین D ۱۳۹۹ جمعه ۲۱ شهريور
5 مصرف کاهو خطر مرگ و میر کووید ۱۹ را آفزایش می دهد! ۱۳۹۹ يکشنبه ۵ مرداد
6 باکتری‌های روده و ارتباط با چاقی و دیابت ۱۳۹۹ سه شنبه ۳۱ تير
7 سوء مدیریت مراکز متعدد تصمیم گیرى مرغداران گوشتى را به ورشکستگى رسانده است ۱۳۹۹ جمعه ۱۲ ارديبهشت
8 قاباخلاما و کیسه دوزی رمضان رسوم همچنان رایج آذربایجان شرقی ۱۳۹۹ جمعه ۵ ارديبهشت
9 فروشنده کلاهبردار واکسن کرونای 8میلیون ریالی دستگیر شد ۱۳۹۸ پنج شنبه ۱۵ اسفند
10 دلیل افزایش قیمت رب گوجه چیست؟ ۱۳۹۸ يکشنبه ۲۸ مهر
11 چرا ب آ از جشن عکاسان سینما حمایت کرد/حس خوب در کنار برندینگ ۱۳۹۸ دوشنبه ۲۸ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  این خوراکی‌های باهوش کننده را بشناسید! کارشناس مسئول مواد خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و ...

  لزوم انتخاب یک الگوی تغذیه‌ای مناسب پس از چهل سالگی متخصصان تغذیه و سلامت می‌گویند، زمانی که به سن 40 ...

  9 غذایی که ممکن است تقلبی و فریب آمیز باشد پایگاه خبری لقمه: بسیاری از مردم نگران تقلبی بودن ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

گوشت قرمز را تا چه حدی باید بپزیم؟ اصولا ما ایرانی‌ها عادت داریم غذا را بیش از آنچه نیاز است، حرارت دهیم و بپزیم و از غذاهای به اصطلاح جا‌افتاده بیشتر خوش‌مان می‌آید!
به آجیل "نه" نگویید مغزها از جمله گردو، بادام، فندق و ... به عنوان یک میان وعده سالم به حفظ سلامتی شما کمک می کنند. شرایط نگداری این گروه از مواد غذایی آسان بوده و به راحتی در محیط کار، دانشگاه و مدرسه قابل مصرف هستند.
شرایط لازم برای درمان چاقی با جراحی یک متخصص و فلوشیپ جراحی چاقی معتقد است که اگر معایب چاقی و معایب عمل جراحی را برای مقایسه با هم در دوکفه ترازو قرار دهیم، بدون شک معایب چاقی سنگین تر خواهدبود.
آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟/با بهترین روش های فریز کردن مواد غذایی آشنا شوید آیا فکر می‌کنید خوراکی‌های منجمد در مقایسه با محصولات تازه ارزش غذایی کمتری دارند؟ آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟ اگر پاسخ‌تان مثبت است وقت آن رسیده که با این باور نادرست خداحافظی کنید. همه چیز به همین سادگی نیست. چون فریز کردن مواد غذایی شرایط خاصی دارد که اگر رعایت نشوند، روی ارزش غذایی آنها تاثیر منفی می‌گذارد. دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه در این باره توضیح می‌دهد.