پنجمین بانک شیر مادر ایران راه اندازی شد


پایگاه خبری لقمه: پنجمین بانک «شیر مادر»، با هدف ترویج تغذیه کودکان با شیر مادر در کشور راه اندازی شد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از مهر، اولین بانک شیر مادر، در تبریز راه اندازی شد و حالا پنجمین بانک در شیراز مورد بهره برداری قرار گرفت.

آنچه مسلم است اینکه در سال های اخیر، گرایش برخی مادران به استفاده از شیر خشک برای تغذیه نوزاد و کودک خود رو به افزایش بوده و همین مسئله باعث شده وزارت بهداشت در جهت ترویج فرهنگ تغذیه کودکان با شیر مادر، برنامه هایی را در دستور کار قرار دهد.

علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که تغذیه کودک با شیر مادر، از ابتلا به بسیاری از بیماری ها پیشگیری می کند، گفت: شیر مادر، یکی از کامل ترین غذاهای شناخته شده برای نوزاد است. 

وی در مورد استفاده از شیرخشک، افزود: سیاست وزارت بهداشت، توزیع شیرخشک نیست، بلکه تجویز شیرخشک است. یعنی شیرخشک همانند دارو، برای نوزادانی که دچار بیماری های خاص بوده یا مادرانی که در شیر دادن به کودک دچار مشکل هستند، تجویز شود.  

آمارهای وزارت بهداشت نشان می دهد که تغذیه با شیر مادر نسبت به سال های گذشته رشد ۱۴ درصدی داشته است و انتظار می رود این رشد با شیب بیشتری افزایش پیدا کند.

البته طرح این آمار زمانی می تواند قابل دفاع باشد که وضعیت استفاده از شیر خشک برای نوزادان و کودکان کشورمان، چگونه بوده است که حالا با رشد ۱۴ درصدی تغذیه با شیر مادر در کشور رو به رو هستیم.

علی‌اکبر سیاری فوق تخصص کودکان در ارتباط با اهمیت مصرف شیر مادر، گفت: شیر مادر حاوی آنتی‌بادی‌های فراوان بوده و استریل است. به طور کلی در ۶ ماهه اول پس از زایمان شیر مادر به تنهایی برای نوزاد کفایت می‌کند.

وی افزود: بهترین معیار مناسب بودن شیر مادر برای کودک وزن‌گیری آن است و کودک در ۴ ماهه اول باید روزانه ۲۰ تا ۳۰ گرم وزن اضافه کند. همچنین میزان ادرار کودک باید ۶ بار حداقل در روز باشد.

سیاری با اشاره به اینکه رژیم غذایی در دوران شیردهی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود، گفت:‌ مصرف شیر مادر سبب پیشگیری از بیماری‌های مختلفی در کودک می‌شود و آن را در مقابل بسیاری از  بیماری‌ها واکسینه می‌کند.

فرید ایمان زاده رئیس انجمن علمی تغذیه با شیر مادر ایران، گفت: مطالعات نشان می دهد که شیر مادر بهترین تغذیه برای کودکان است، به طوری که با خورد شیر مادر، ضریب هوشی کودک ۹ درجه نسبت به بقیه کودکان که شیر مادر نخورده اند، بیشتر است.

وی همچنین به وابستگی های عاطفی کودکانی که شیر مادر خورده اند، اشاره کرد و افزود: احساس عاطفی این کودکان نسبت به والدین به خصوص مادر، بیشتر از کودکانی است که شیر مادر نخورده اند. ضمن اینکه، هیچ شیر خشکی در دنیا وجود ندارد که آنتی بادی داشته باشد.

ایمان زاده گفت: کودکانی که شیر مادر می خورند، کمتر دچار بیماری می شوند و اگر مبتلا شوند، شدت بیماری در این افراد کمتر است.

حالا با راه اندازی پنجمین بانک شیر مادر در کشور، توجه به اهمیت تغذیه کودکان با شیر مادر، بیش از پیش نمایان می شود. بر همین اساس، در بانک شیر مادر، برای آن دسته از مادرانی که امکان شیر دهی به نوزاد خود را ندارند، استفاده از شیر مادر استرلیزه شده در این بانک، فراهم است.

وظیفه بانک شیر مادر، این است که مادرانی که حاضرند داوطلبانه شیر خود را اهدا کنند، پس از انجام عملیات پاستوریزه و ایمن سازی، نسبت به نگهدای شیرها برای سایر مادرانی که امکان خوراندن شیر خود به نوزادشان را ندارند، اقدام کنند. 

محمدباقر حسینی استاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز و فوق تخصص نوزادان، با اشاره به راه اندازی اولین بانک شیر مادر در بیمارستان الزهرا(س) تبریز، گفت: مادرانی که داوطلبانه حاضر به اهدای شیر خود هستند، در ابتدا مورد معاینه و آزمایش قرار می گیرند تا از سلامت آنها اطمینان حاصل شود. سپس این مادران، شیرهای مازاد خود را در یخچال نگهداری می کنند و ما با رعایت مواد بهداشتی، نسبت به انتقال این شیرها به بانک شیر مادر در بیمارستان اقدام می کنیم.

آن طور که گفته شده است، در حال حاضر پنج بانک شیر مادر در پنج دانشگاه علوم پزشکی کشور راه اندازی شده و پنج بانک دیگر در حال راه اندازی است. البته راه اندازی ۱۶ بانک شیر مادر نیز در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد که به تدریج راه اندازی خواهد شد.

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 14037 تاریخ نشر: ۱۳۹۸ جمعه ۱۱ مرداد بازدید: 185 ساعت: 12:46 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مرگ ۵ نفر بر اثر تب کریمه کنگو ۱۳۹۸ سه شنبه ۱۸ تير
2 تب کریمه کنگو را چطور ریشه‌کن کنیم/ فصل گرما زمان شیوع بیماری ۱۳۹۸ يکشنبه ۲ تير
3 قیمت شیر چرا بالا رفت/ توضیح دبیر انجمن صنایع لبنی ۱۳۹۸ شنبه ۴ خرداد
4 صادرات ۱۰ درصد فرآورده های لبنی نیشابور به خارج از کشور ۱۳۹۷ يکشنبه ۱۸ شهريور
5 ۶ ترفند ارزان برای سفید شدن دندان‌ها ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۵ تير
6 جایزه ویژه شهردار رشت برای برندگان دومین جشنواره گردشگری خوراک ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۴ ارديبهشت
7 پگاه به ایده‌های جدید در حوزه تولید محصولات عملگرا و گسترش محصولات لبنی جایزه می دهد ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۴ ارديبهشت
8 با این روش ها تلخی بادمجان را بگیرید ۱۳۹۶ دوشنبه ۷ اسفند
9 شش ماده طبیعی برای مقابله با جرم دندان ۱۳۹۶ شنبه ۷ بهمن
10 اپلیکیشن هنر آشپزی پاسخی برای سوال همیشگی چی بپزم ۱۳۹۶ شنبه ۹ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  سیگار بدتر است یا قلیان؟/ آیا قلیان به اندازه سیگار مضر است؟ تحقیقات جدید محققان ایرانی نشان داد که استفاده از ...

  كمی استرس برای سلامتی مفید است محققان ادعا كردند كه میزان كمی از استرس می‌تواند ب...

  وزارت بهداشت اسناد آلودگی میکروبی «دماوند» را منتشر کرد+ عکس مدیران سازمان غذا و دارو با ارائه مستندات جدید، از...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا پس از رفع تحریم‌ها باید نگران واردات و صادرات محصولات حلال بود؟ عبدالحسین فخاری، دبیرکل موسسه‌ حلال جهانی در گفت‌‌و‌گویی به دوره پسا تحریم و فرصت‌ها و تهدید‌هایی که این مسئله در اختیار صنعت حلال کشور قرار می‌دهد اشاره و عنوان کرد: در این حوزه یک نگرانی وجود دارد و آن هم ورود کالاهای غیر حلال به کشور است.
خطرات زیاده روی در مصرف این غذاهای خوب برخی از مواد غذایی ارزش غذایی بالایی دارند و برای سلامتی خوب هستند لذا توصیه به مصرف آنها می شود ولی همین مواد غذایی سالم وقتی به مقدار زیاد مصرف شوند برای بدن مناسب نیستند و سبب مشکلاتی می شوند.
شیرینی سوهان با گرانی‌ تلخ شد سوهان قم همواره یکی از شیرینی‌های سنتی کشور است و مانند باقلوای یزد، گز اصفهان، مسقطی شیراز و سوغات‌های خوش طعم سایر نقاط کشور دوستداران و خریداران ملیونی خود را داشت، اما مدتی است که قیمت بالای سوهان هم موجب نگرانی تولید کننده و هم نا رضایتی خریداران شده است.
رابطه بین غذا و جوش های پوستی یک متخصص پوست و مو تاکید کرد:« تاکنون هیچ ماده غذایی که تمام افراد مصرف کنند و باعث بروز جوش در همه شود شناخته نشده است اما بدون شک تجربه خود فرد در این میان مهم است. »