کم‌کاری سوال برانگیز دستگاههای مسئول در کنترل قاچاق دام


پایگاه خبری لقمه: مدیرکل پیشگیری و نظارت بر قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات اکید کرد: متاسفانه در زمینه ایجاد سامانه های مورد نیاز برای مقابله با قاچاق دام، دستگاه های مسئول کاری نکرده اند.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، دکتر عبدالمجید اشتهاردی مدیرکل پیشگیری و نظارت بر قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی در گفتگو با رادیو اقتصاد، در مورد اینکه چرا نظارتی برای جلوگیری از قاچاق دام اعلام نمی شود و یا به اندازه کافی وجود ندارد گفت: به نظر من نظارت به اندازه کافی وجود دارد اما موارد مختلفی همچون وضعیت اقتصادی و نوسانات بی سابقه ارز، کنار هم قرار می گیرند تا قاچاق در این سطح رخ دهد. الان در بحث دام و گوشت قرمز، اقداماتی از قبیل تامین نهاده ها توسط جهاد کشاورزی و مقابله با خروج دام از کشور انجام می شود اما در این بین مشکلاتی وجود دارد.

وی افزود: در بحث مبارزه با قاچاق همیشه برخی از گروه ها قربانی منافع یک عده قاچاقچی که از آنها سوء استفاده می کنند. به عنوان مثال همانطور که به کرات هم گفته ام که در بحث مبادلات مرزی و سهمیه های مرز نشینی، مرز نشنیان قربانی سوء استفاده کنندگان هستند. در بحث قاچاق دام هم مدام در مناطق مرزی پرونده هایی تشکیل می شود و می بینیم که افراد روستایی ساکن آن مناطق اجیر می شوند که مدعی شوند دامی که به عنوان قاچاق کشف و ضبط شده را مال آنها بوده و برای تالیف در مناطق مرزی رها شده اند. این پرونده به راحتی رای برائت می گیرد. بویژه که در مناطق صرف مرزی ملاحظاتی وجود دارد که باعث می شود ن طور که باید نتوانیم مقابله کنیم.

اشتهاردی تاکید کرد: در حال حاضر خروج و صادرات دام تقریبا ممنوع است و مجوزی برای آن صادر نمی شود، اما من هم معتقدم که خروج غیر قانونی دام به سمت کشورهای حاشیه خلیج فارس و عراق یا از استان آذربایجان غربی به وفور داریم اما اینکه چقدر از اینها کشف می شود بحثی است که ضابطین و ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق باید آمارش را اعلام کنند. شاید خیلی از این دوستان بگویند که قاچاق دام اتفاق نمی افد اما واقعیت این است که وقتی در آن سوی مرزها گوشتی که در داخل کشور حدود کیلویی 160 هزار تومان است، چندین برابر قیمت دارد طبیعی است که انگیزه برای خروج دام بهصورت قاچاق زیاد شود و نمی توان آن را انکار کرد.

وی تصریح کرد: به هر حال قاچاق دام وجود دارد و به رغم اینکه دولت از سال 1397 دتورالعملی مربوط به ضوابط خرید و فروش و حمل و نقل دام در داخل کشور مصوب کرده و اجرا می شود؛ اما دامی که از کشور خارج می شود در بدو امر در داخل کشور و بر خلاف مقررات خرید وفروش و جابجا شده است.

مدیرکل پیشگیری و نظارت بر قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی ادامه داد: هفته گذشته تعداد بسیار زیادی گوسفند در جنوب کرمان کشف شده است که قطعا این گوسفندان در جای دیگری پروار و بارگیری شده اند. وقتی می گوئیم که از عشایر و یا روستائیان و بومی برای این منظور سوء استفاده می شود همین است که آنها را مجاب کرده اند که ادعا کنند ما این دام را برای چرا به اینجا آورده ایم در حالی که کاملا مشخص است که این دام بومی استان مرکزی ما است.

وی در پاسخ به این سوال که در حضور سامانه های روشن حمل و نقل، کد فعالیت اقتصادی و نظارت وزارت جهاد را داریم و در حالی که یک مسافر بدون اطلاع از ترمینال یک شهر به شهر دیگر نمی تواند برود، چگونه این حجم از دام جابجا می شود و کسی متوجه نمی شود گفت: دغدغه فکری و سوال ما هم هست وقتی که پرونده دام می آید با مشکل بر می خوریم. وزارت جهاد کشاورزی طبق قانون از سال 1385 مکلف بوده که بستر سازی کرده و با ایجاد سامانه ها و ابزار مورد نیاز اقداماتی همچون پلاک کوبی دام را انجام دهد. اما الان یک دامدار می تواند بگوید من برای پلاک کوبی مراجعه کردم ولی پلاک و امکاناتی در کار نبود! و این بهانه هایی است که به راحتی افراد سودجو می توانند از آن بهره ببرند و ما هم در رسیدگی به این پرونده ها با مشکل روبرو هستیم و آنها می توانند خود را پشت روستائیان، عشایر و مرز نشینان مخفی کنند.

عبدالمجید اشتهاردی تاکید کرد: متاسفانه دستگاه های مسئول در زمینه ایجاد سامانه های مربوط به دام و دامپزشکی و پلاک کوبی کاری نکرده اند. سازمان امور عشایر بعد از این همه سال هنوز می گوید که من نتوانسته ام دفترچه ای صادر کنم.

 

 خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 14169 تاریخ نشر: ۱۳۹۹ سه شنبه ۱۳ آبان بازدید: 2415 ساعت: 12:58 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
2 اجرای طرح هدفمندی یارانه آرد و نان در کشور با دستاورد 27 هزار میلیارد تومانی ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
3 قاچاقچی ۱۶ تن روغن خوراکی در تعزیرات حکومتی جریمه شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
4 کشف و توقیف ۱۱ تن کود شیمیایی یارانه ای خارج از شبکه توزیع ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۸ مهر
5 تشکیل پرونده قاچاق برای ۴۳۰ واحد صنفی متخلف ۱۴۰۱ شنبه ۴ تير
6 تعریف ۵ اولویت کالایی در قالب طرح جامع مبارزه با کالاهای قاچاق ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲ تير
7 اصلاح یارانه نان و کالاهای اساسی تصمیم جسورانه دولت است ۱۴۰۱ جمعه ۱۶ ارديبهشت
8 اصلاح قیمت آرد برای جلوگیری از قاچاق ۱۴۰۱ پنج شنبه ۱۵ ارديبهشت
9 تلاطم بازار روغن در اثر قاچاق ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۴ ارديبهشت
10 جزییاتی از صحت و سقم گوجه سبز میلیونی ۱۴۰۱ دوشنبه ۱ فروردين
11 مواد غذایی و لوازم یدکی صدرنشین کالای قاچاق ۱۴۰۰ دوشنبه ۱ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  هر روز شلغم بخورید شاید از مادربزرگ یا بزرگان فامیل شنیده باشید كه با...

  راه‌حل فرار از دندان‌ های زرد یک دندانپزشک گفت: اصلی‌ترین رکن حفظ رنگ طبیعی دندا...

  درمان «کبد چرب» با نسخه ابن سینا یکی از درمان‌های ساده برای کبد چرب، مصرف روزانه «ش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نسخه طب سنتی برای اختلالات جنسی مکاتب درمانی سنتی و مکمل، شیوه‌ها و روش‌های طبیعی و متنوعی را برای بهبود و درمان بیماری‌ها و اختلال‌های جنسی به کار می‌بستند و استفاده از این شیوه‌ها را سالم‌ترین و بی‌عارضه‌ترین روش‌ها برای حفظ سلامت و درمان بیماری‌های جنسی مردان و زنان می‌دانند.
باید و نبایدهای لاغری که شاید از آنها بی‌خبر باشید اگر به دنبال راه‌حل‌هایی برای لاغری می‌گردید، خوب است بدانید کارهایی هست که باید آنها را انجام دهید و کارهایی هم هست که اگرچه فکر میکنید برای رسیدن به این هدف موثرند اما اشتباه هستند و نباید آنها را انجام دهید.
خطر سنگ كلیه برای دیزی سنگی خورها یافته های جدید دانشمندان نشان می دهد مصرف غذا در ظرو.ف سنگی خطر سنگ كلیه را افزایش می دهد.
قرص‌های لاغری واقعا معجزه می‌كنند؟ این روزها بیشترین معضل بسیاری از افراد مسئله چاقی است‌، بعضی از افراد ترجیح می‌دهند به جای تلاش برای بهتر زندگی‌كردن و از راه‌های منطقی به نتیجه رسیدن ره صد ساله را یك شبه طی كنند و هستند كسانی كه از این افراد به راحتی سوءاستفاده می‌كنند اما برای سود بیشتر آن‌ها اجازه ندهید تا از شما سوءاستفاده شود.