به گزارش پایگاه خبری لقمه، منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور در مورد چگونگی مقابله با قاچاق دام و آنچه که تا کنون باید در این خصوص انجام می شده است، گفت: قاچاق محصول نوسانات ارزی و تفاوت قیمت در آن سوی مرز بوده و بهترین راه برای جلوگیری از قاچاق صادرات آن محصول است. اگر اجازه صادرات دام زنده داده می شد دیگر این مشکلات پیش نمی آمد. متاسفانه به دلیل کنترل قیمت ها در داخل، جلوی صادرات گرفته شده است و پدیده ای به نام قاچاق به صورت گسترده بروز پیدا کرده و در حال انجام است، اگرچه در یک هفته اخیرکاملا از شدت آن کاسته شده است چرا که مرزبانی ها و سایر ارگانها توانسته اند با آن مقابله کنند.
وی در پاسخ به اینکه، گزارشی از قاچاق گوسفندان ماده و مولد از خوزستان منتشر شده باید پرسید که چرا این راهکارها نافع نیستند، گفت: من آن فیلم را مشاهده کردم. ما نباید برخی از مسائل را به شدت بزرگنمایی کنیم. مرزها به مدت 25 روز است که کاملا بسته شده است و تصویر قایقهایی که در آن گزارش دیده می شدند که در حال بردن دام قاچاق بودند، مربوط به زمان قبل تر از آن بوده که با موبایل تهیه شده بود در فضای مجازی منتشر شده است.
همین مسئله قاچاق در گرانی های گوشت بیشترین تاثیر را داشته است. یعنی بزرگ کردن این موضوع همیشه بهانه ای برای گران کردن گوشت در بازار بوده است. قاچاق تنها در دام سبک است و در دام سنگین به هیچ وجه امکان قاچاق وجود ندارد. تنها امکان جابجایی دام قاچاق در مرزهای آبی با عراق یا همان «هور» است که از حجم زیادی هم برخوردار نیست.
چنین گزارش هایی کمک چندانی نمی کند، چرا که مرزها به این راحتی باز و قابل عبور نیست و انتقال دام مانند آنچه که در این گزارش دیده می شد آسان نیست. حتی در داخل کشور، به دلیل شرایط آبی موجود، دام بین رفیع و بستان به کمک قایق جابجا می شود.
وی با تاکید بر اینکه ممنوعیت صادرات دام زنده از سه سال گذشته برقرار شده و به همراه تفاوت قیمت داخل و خارج زمینه ساز قاچاق شده است گفت: ما از پنج سال گذشته، طرح های بسیاری برای مقابله با قاچاق و در حمایت از دامداران به وزارتخانه ها و نهادهای محتلف ارائه می کنیم اما تصمیم گیران این حوزه متعددند و همین باعث می شود که تلاش ما به جایی نرسد. وقتی صادرات قانونی ممنوع شود، در واقع تاجران نامدار و شناسنامه دار به کنار زده می شوند و قاچاقچی ها بزرگ می شوند. تصمیمات اتخاذ شده تنها به این موضوع دامن زده اند.
حتی ما پیشنهاد دادیم که برای کنترل بازار داخلی و تعدیل قیمت ها و تامین نیاز مردم با قیمت مناسب، اجازه بدهید در ازای صادرات به واردات هم بپردازیم که در سال 97 اجرایی شد و موفق هم بود اما متاسفانه در سال های بعدی ستاد تنظیم بازار ممنوعیت ویژه ای روی صادرات دام گذاشت.
وی در ادامه به عنوان یک خبر خوب به مردم گفت: ما از ابتدای سال تا کنون، کشور به هیچ عنوان واردات نداشته است که این هم در نوبه خودش یک خبر خوب محسوب می شود و گوشت و دام کشور از تولید داخل تامین می شود و برخلاف سایر حوزه ها، نیازی به خارج از کشور نداریم.
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست