فوق تخصص بیماری‌های عفونی: به شایعات در خصوص عوارض واکسن کرونا توجه نکنید


پایگاه خبری لقمه: محسن ابراهیم‌زاده با حضور در برنامه طبیب با تأکید بر اینکه شایعاتی که در خصوص تزریق واکسن و عوارض آن وجود دارد همه کذب محض است،

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، «محسن ابراهیم‌زاده» در برنامه طبیب در خصوص شایعاتی که در خصوص تزریق واکسن و عوارض آن وجود دارد، گفت: این گفته‌ها همه کذب محض است، در این خصوص باید توضیح بدهم واکسنی که در زمانی بالای 10 سال آماده می‌شد با تلاش محققان و دانشمندان ظرف کمتر از 10 ماه آماده شده است، یکی از این واکسن‌ها واکسنی جدیدی است که با مکانیسمی جدید از ژنتیک خود ویروس استفاده کرده، یک قسمتی از ژنتیک خود ویروس را برداشته، این ژن بعد از تغییراتی که پیدا کرده کد ژنیتکی را وارد بدن کرده و دستوراتی آنجا صادر می کند که ضد ویروس است و از پایه با ویروس مقابله می‌کند. واکسنی که در حال حاضر تزریق آن در آمریکا و برخی کشورهای اروپایی کلید خورده، همین واکسنی است که از ژن تولید شده است.  

 
وی ادامه داد: این روش قرار است در آینده در ساخت داروها و واکسن‌های دیگر هم استفاده شود، چون قادر خواهد بود در بدن فرمان دهد که مثلا پروتئینی ساخته شود یا نشود، این یک پیشرفت جدیدی است که از آن بیشتر از دو سال نمی‌گذرد و قبل از شیوع ویروس کرونا نیز روی این روش کار می‌شد، اما حرف و حدیث‌هایی که در این خصوص وجود دارد این است که همان‌طور که این واکسن می‌تواند دستور ساخت پروتئین‌هایی برعلیه کرونا را بدهد می‌تواند دستور ساخت پروتئین‌های دیگری را هم بدهد که آنها شاید برای بدن ما مضر باشد، ولی این اتفاق نمی‌افتد چراکه این واکسن‌ها از آزمایش‌های بالینی شدیدی گذشتند و از این مراحل عبور کردند.


این پزشک متخصص همچنین در خصوص واکسن انگلیسی نیز یادآور شد: در خصوص اتفاقاتی که در مراحل آزمایش واکسن در انگلستان افتاد هم باید عرض کنم مرگ این دو نفر ربطی به تزریق واکسن نداشته، بعد از بررسی‌هایی که انجام شد مشخص شد که این دو نفر سالمند بودند و سنین بالای 90 سال داشتند دلیل مرگ یکی از آنها سکته بود و مرگ دیگری هم به دلیل کهولت سن بود، اما مسئله دیگری که مطرح می‌شود حساسیت به واکسن است که این نیز در همه واکسن‌ها ممکن است اتفاق بیفتد و ما توصیه کردیم اگر قرار شد واکسن را بزنید اگر به غذا، واکسن یا داروی خاصی در گذشته حساسیت داشتید آنها را به پزشک اطلاع داده و یا واکسن را نزنند، البته درجه آلرژی هم مهم است.


ابراهیم‌زاده همچنین عنوان کرد: اما در حال حاضر که اصلا قرار نیست ما واکسن فایزر که براساس کدژنتیکی است را بخریم که در این خصوص نگرانی وجود داشته باشد چون شرایط نگهداری آن را نداریم و و واکسنی که در ایران مورد استفاده قرارخواهد گرفت عموما واکسن تولید شده بر اساس ویروس کشته شده است. درواقع در حال حاضر بیشتر دغدغه ما این است که این واکسن چه زمان در کشور ما قابل دسترس خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه اتفاقاتی که در این ویروس طی ماه‌های اخیر افتاده این است که ممکن است این ویروس طی دو مرحله در بدن ما خودش را نشان دهد، تصریح کرد: یکی که همان مرحله اول ویروسی همراه با سر درد، تب، سرفه و کسالت است که چند روز بیمار را درگیر کرده و حتی بیمار خوب می‌شود، اما از روز چهاردهم تازه حال بیمار بدتر می‌شود، در اوائل کرونا اینطور بود و به راحتی این دو فاز قابل تفکیک نبود، در واقع فاز ویروسی و التهابی همزمان با هم اتفاق می‌افتاد اما درحال حاضر بیماران پس از فاز ویروسی و بهبودی دوباره مراجعه می‌کنند که در این شرایط وارد فاز التهابی شده و دستگاه‌های تنفسی درگیر شده است.
 فوق تخصص بیماری‌های عفونی در پایان اظهار کرد: در این مرحله اکسیژن خون سریع افت می‌کند و بیمار نفس‌هایش به شماره می‌افتد لذا افرادی که در منزل بستری هستند باید مراقب فاز دوم باشند، در این شرایط ما وارد درمان‌های خاصی از جمله کورتون‌ درمانی می‌شویم، برخی در خصوص استفاده از کورتون مقاومت نشان می‌دهند اما در فاز دوم این ویروس که بیماری وارد مرحله التهابی شده، استفاده از کورتون بسیار کمک‌کننده است و در بهبودی بیمار مؤثر خواهد بود.

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 14205 تاریخ نشر: ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۴ آذر بازدید: 2465 ساعت: 2:37 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چای ماچا و تغییرات در برنامه صبحگاهی شبکه سه ۱۴۰۴ شنبه ۲ شهريور
2 عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در ۳ هزار روستابازار ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۷ مرداد
3 ۲۰ هزار میلیارد تومان به حساب گندم‌کاران واریز شد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
4 فعلا شارژ کالابرگ دهک‌های چهارم تا هفتم در دستور کار نیست ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
5 بازگشت ارز ترجیحی برای نهاده‌های دامی و برخی کالاهای اساسی ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
6 ۱۹ ساعت برق رایگان برای کشاورزان با رعایت ۵ ساعته مدیریت مصرف برق ۱۴۰۴ سه شنبه ۷ خرداد
7 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
8 جشن صیانت از گواهی بین المللی شهر سالم، تعهدی دوباره برای تجلی نام جهانشهر مراغه ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۵ ارديبهشت
9 بیمه سلامت مازندران: شیوه پرداخت یارانه دارو و شیرخشک تغییر می‌کند ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
10 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
11 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ایرانی ها بیش از حد نمک می خورند پایگاه خبری لقمه: رئیس گروه تغذیه و دارویی دانشگاه...

  خوردن روزانه قرص كلسیم خطر شكستگی استخوان سالمندان را كاهش می دهد سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان ...

  آب معدنی،محصولی که از پشت به سلامت خنجر می‌زند دستگاه‌های نظارتی، در بررسی‌هایی که از کارخانه‌های...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اشتباهاتی که پس از یک وعده پرخوری مرتکب می شوید برای اینکه پرخوری تان را جبران کنید سعی می کنید در روزهای آتی کمتر بخورید. بهتر است که بدانید در اشتباه هستید و نیازی نیست احساس گناه کنید. به جای انجامکارهای غیرعادی موارد زیر را بخوانید.
گردشگر روس: مردم ایران بسیار مهربان و مهمان نوازند دندانپزشک روس که به همراه قطار گردشگری در تور رفت و برگشت یک روزه تهران - شمال (سوادکوه) شرکت کرده بود، گفت: مسافرت به ایران و بویژه استان مازندران بسیار لذت بخش و خاطره انگیز است.
آیا گوشت مرغ، قسمت بهتر و بدتر دارد؟ کدام قسمت مرغ دارای ارزش تغذیه‌ای بالاتر یا کالری کمتری است؟ آیا درست است که نباید در مصرف بال مرغ افراط کنیم؟ در این مطلب به این سۆال‌ها پاسخ داده‌ایم.
تاثیر غذا بر برندسازی مقاصد گردشگری و توسعه پایدار فضایی پایگاه خبری لقمه: معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام شهر ری بر اهمیت توجه به تنوع غذایی ایران برای برندسازی مقاصد گردشگری و توسعه پایدار فضایی تاکید کرد.