سخنگوی دولت دوازدهم در گفتگو با رادیو اقتصاد بر کذب بودن ادعاهای بدخواهان کشور در مورد سند همکاری ایران و چین تاکید کرد و افزود: ما کشوری مستقل هستیم که می توانیم با ره کشور دیگری که صلاح بدانیم قراردادهای راهبردی امضا کنیم.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، دکتر علی ربیعی سخنگوی دولت درباره سال 1400 و حس و حال این سال نسبت به تنش های سال گذشته، بیان کرد: ما در آستانه ورود به قرن جدید هستیم که معمولا نوعی هدف در ذهن انسان متبادر می کند. واقعا هم سال سخت و جانفرسا را پشت سر گذاشتیم؛ تحریم و کرونا توأمان روی زندگی مردم سایه انداخت و همان طور که به پایان سال 99 نزدیک می شدیم علائم شکست تحریم ها هویدا شد و آدم جاهلی که دنیا را با مشکل روبرو کرده بود شانس برای حکمرانی ظالمانه اش پیدا نکرد و قربانی بی تدبیری و قلدری اش نیز مردم ایران بودند.
وی درباره تولید واکسن کرونا نیز گفت: تولید واکسن کووید19 نیز واقعا قابل تصور نبود و 4 نهاد و مرکز اوایل با ناباوری به این موضوع نگاه می کردند اما وقتی نتایج این واکسن برای مراکز بین المللی ارسال شد این به باور تبدیل شد و حتی پیشنهاد مشارکت برای تولید واکسن از دو کشور خارجی داشتیم. روال تولید واکسن در کشور ما با توجه به شرایط سختی که داریم همچون بقیه کشورهای در حال توسعه نبود. امروز آمار جالبی شنیدم؛ اینکه حدود 80 درصد واکسن ها در کشورهای توسعه یافته مصرف شده است و بقیه نصیبی از آن نبرده و حتی بسیاری از کشورهای جهان رنگ واکسن به خود ندیده اند.
ربیعی خاطرنشان کرد: ما قرارداد 21 میلیون دوز واکسن را برای واردات بسته ایم چراکه نمی توانستیم منتظر تولید داخلی شویم. در جریان سفر وزیر امور خارجه چین به کشورمان نیز موضوع با دکتر ظریف مطرح شد تا بتوانیم حدود 10 میلیون دوز واکسن نیز از چین خریداری کنیم.
وی که با یکی از شبکه های رادیویی گفتگو می کرد، با بیان اینکه برای تامین واکسن با سختی روبرو هستیم و می دانیم مردم هم نگران هستند، اظهار کرد: با توجه به تجربیات خودم، معتقدم اوایل سال آینده درباره واکسن نویدهای بسیار خوبی خواهیم داشت همچنان که سال گذشته با کمبود ماسک مواجه بودیم اما الان در حال صادرات ماسک هستیم.
سخنگوی دولت درباره انتقال تجربه های به دست آمده در حوزه تولید و ظرفیت های ارزشمند کشور به دولت بعدی، گفت: اساسا برای رفع اثر تحریم، یک استراتژی داشتیم که بالا بردن مقاومت داخلی و همچنین مقاومت روانی و فیزیکی جامعه مدنظر قرار دادیم. تحریم، مشکلات سال 97 و 98 روی هم تلنبار شد و در سال 99 علاوه بر این مشکلات، عملیات روانی هم اضافه شد اما ما معطل نماندیم و بیش از 2400 قلم کالا که ارزشش 10 میلیارد دلار بود، ممنوع کردیم و تقاضای ارز آنها را گرفتیم. در مقاطعی صادرات از واردات پیشی گرفت و صادرات را هدفگذاری کردیم و به سمت صعودی کردن تولید حرکت کردیم.
وی افزود: واردات را کاهش دادیم و در مجموع برنامه هایی را اجرایی کردیم که اگر بخواهم توضیح دهم شاید بیش از یک ساعت زمان ببرد. در زمینه های مختلف کار انجام شد و سال آینده را سالی روشن از نظر زیرساخت ها می دانیم و سعی خواهیم کرد دولتی بی تحریم و با واکسیناسیون وسیع و بر پایه زیرساخت آماده برای جهش، به دولت منتخب بعدی تحویل دهیم.
ربیعی با بیان اینکه تولید، الزامات خاص خودش را دارد، عنوان کرد: بخش اعظم تولید مثل انتقال پول برای صادرکننده ها و مواد اولیه حتما تامین می شود.
وی در بخش دیگری از این گفتگو درباره واکنش دولت آمریکا در خصوص توافق ایران و چین گفت: به هر حال، آقای بایدن قبل از انتخابات مطالبی را مطرح کرده است که نمی تواند زیر آنها بزند و اعتبار خودش را در عرصه جهانی زیر سوال ببرد و ما هم می دانیم آنها جناح ها و گرایش های مختلفی دارند اما در هر حال آنها بی اخلاقی کردند و ما می توانستیم خسارت بخواهیم و حتی مطرح نکردیم و ما صادقانه از انها خواستیم به همان نقطه ای که سال 2017 افتاد، برگردیم. من نمی خواهم در این زمینه خوش بینی مفرط داشته باشم اما وقتی قواعد بین المللی و جهانی را مرور می کنیم راهی جز بازگشت به برجام برای آنها وجود ندارد و این اتفاق خواهد افتاد. مسیری جز این وجود ندارد اگرچه ما فشارهای صهیونیستی و برخی از بدخواهان منطقه ای مان را درک می کنیم. به همین مسئله توافق چین نگاه کنید. ما کشوری مستقل هستیم و با هر کشوری که دوست داشته باشیم می توانیم قرارداد بلند مدتی امضا کنیم.
دکتر علی ربیعی در ادامه با بیان اینکه به دنبال این نیست که در این مورد بحث چندانی داشته باشد اظهار کرد: اما به یاد می آورم در زمان تحصیل نکته ای در تاریخمان می خواندیم که همیشه به عنوان یک داغ ملی از آن یاد می کنیم که به روابط دولت وقتمان با دولت قلدر آن زمان منطقه ما یعنی دولت انگلیس آنهایی که بر می گشت. حال همان وابستگان به آن ماجرا در مورد این قرار داد صحبت می کنند. اما این واقعیت وجود دارد که در این قرار داد نه عددی ذکر شده است و نه صحبتی از واگذاری مناطق آزاد و مانند چیزهایی که گفته می شود. البته ناچار شده ایم که برگه گزارش آن را منتشر کرده ایم و همه دیدند که این شایعات تکذیب شد.
سخنگوی دولت د رپایان سخنانش تاکید کرد: ما باید بتوانیم هر جا که لازم شد قرارداد راهبردی ببنیدیم و به همه کشورهای منطقه هم اعلام کرده ایم که به صورت تک به تک، دوجانبه، یا چند جانبه می توانیم تفاهم نامه های امنیتی، دفاعی، اقتصادی، تجاری، فرهنگی و میان مردمی را با هم داشته باشیم و این نکته را به طور صادقانه در طرح هرمز هم اعلام کرده ایم.
خبرنگار: آزاده فضلی
بازگشت به صفحه نخست