کاهش ۲۰ درصدی تولید پنبه به دلیل گرما و خشکسالی!


پایگاه خبری لقمه: مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی پیش بینی کرد که امسال به علت خشکسالی بیش از ۲۰۰ هزار تن وش پنبه در کشور تولید شود.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، ابراهیم هزارجریبی مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی گفت: امسال برای ۱۱۵ هزار هکتار کشت پنبه برنامه ریزی کرده بودیم، اما به علت گرما و خشکسالی بی سابقه پیش بینی می‌کنیم ۸۰ درصد این برنامه تحقق پیدا کند.

وی سطح زیرکشت پنبه در سال جاری را بر اساس گزارش‌های رسیده از استان‌های پنبه خیز کشور نزدیک به ۹۰ هزار هکتار عنوان کرد.

هزارجریبی با بیان این که پنبه در ۲۰ استان کشور کشت می‌شود، اظهار داشت: شش استان اصلی کشت این محصول شامل خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان، فارس و اردبیل هستند و خراسان رضوی با حدود ۲۰ هزار هکتار سطح زیرکشت در رتبه نخست جای دارد.

وی، سطح کشت پنبه در سال گذشته را ۹۸ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: از این سطح ۲۷۰ هزار تن وش پنبه در کشور تولید شد.

هزارجریبی درباره آب مصرفی گیاه پنبه اذعان داشت: در استان‌های شمالی و دشت مغان در اراضی کشت پنبه ۵ هزار متر مکعب آب در هر هکتار مصرف می‌شود و در مناطق خشک مصرف آب به حدود ۱۱ هزار متر مکعب در هر هکتار می‌رسد.

مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی در همین حال به کشاورزان توصیه کرد: برای افزایش بهره وری آب، مزارع پنبه خود را به سیستم آبیاری تیپ یا قطره ای مجهز کنند.

وی عملکرد تولید وش پنبه طی دو سال اخیر را رو به رشد دانست و خاطرنشان کرد: عملکرد تولید وش پنبه از ۲۲۰۰ کیلوگرم در هر هکتار به ۲۵۰۰ کیلوگرم رسیده است.

هزارجریبی افزود: با اقدامات انجام شده پیش بینی بر این بود که عملکرد تولید این محصول به ۲۷۰۰ کیلوگرم در هکتار تا پایان برنامه ششم توسعه برسد، اما بروز خشکسالی، برنامه‌ها را تحت تاثیر قرار داده است.

وی نیاز کشور به وش پنبه را طبق میانگین مصرف سال گذشته نزدیک به ۳۶۰ هزار تن عنوان کرد و گفت: با توجه به رشد صنایع جدید نساجی ظرف سه سال اخیر، پیش بینی می‌شود نیاز این صنایع به ۴۵۰ هزار تن وش پنبه برسد.

 

خبرنگار: آزاده فضلی

  

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 14346 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۵ تير بازدید: 1765 ساعت: 11:11 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برداشت ۶ هزار تن نخود از دیم‌زارهای هشترود ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
2 کشت موفق گلابی خاردار در تفت؛ گامی نو در کشاورزی کم‌آب ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
3 علوفه هست، عجله نکنید! / هشدار وزیر به دامداران درباره کشتار زودهنگام ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
4 همسایگی راهبردی، محور همکاری ایران و قزاقستان در بخش غذا و انرژی ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۲ خرداد
5 هدایت کشتی های حامل کالای اساسی به بندر امام خمینی(ره) ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
6 اولین کشتی حامل کالاهای اساسی سال ۱۴۰۴ در بندر امام خمینی(ره) پهلو گرفت ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۵ فروردين
7 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
8 تولید ۲۹ میلیون عدد مینی‌تیوبر سیب‌زمینی گواهی شده در سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
9 هدفگذاری تولید ۷۰۰ هزار تنی گیاهان دارویی در کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
10 امنیت غذایی کشور؛ از برنامه تا عمل ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۹ خرداد
11 لهستان هم سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۶ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  باز هم معجزه ماست روزانه چقدر ماست می خورید؟

  مروری بر برخی خواص دارویی و درمانی زالزالک زالزالک میوه‌ای پاییزی است که این روزها در بازار م...

  مبارزه با بوی بد بدن مواد غذایی که می‌خوریم، تأثیر مستقیم بر بوی بد بدن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

با آشپــزی هم می توان ثروتمند شد لقمه: دنیای آشپزی با عطرها و رنگ‌هایش هر كسی را می‌تواند به سوی خود جلب كند. شاید كمی دور از ذهن باشد كه آشپزی به عنوان یك حرفه، راهی برای ثروتمند شدن باشد اما در دنیای خوش طعم آشپزی، این اتفاق به كرات افتاده است.
میوه‌هایی که قرآن کریم به آنها اشاره کرده در نوع خود بی‌نظیر است رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص فلسفه حیات نباتی و گیاهی قرآن کریم، ابراز داشت انجیر و زیتون سردسته گیاهانی هستند که در قرآن عنوان شده‌اند گویی هر کدام از گیاهان و میوه‌های قرآنی، کلیدی در درمان بسیاری از بیماری‌ها به شمار می‌روند.
بهترین زمان برای استفاده از سیر مردم معمولا از سیر گریزانند اما اگر خاصیت درمانی شگفت انگیز آن‌را بدانند، اشتیاق زیادی برای استفاده از آن پیدا خواهند کرد.
نوشیدن آب گرم و رفع سوء هاضمه کارشناسان بهداشت و تغذیه، روش‌های درمانی مانند نوشیدن آب گرم را برای درمان سوءهاضمه موثر می‌دانند.