کاهش ۲۰ درصدی تولید پنبه به دلیل گرما و خشکسالی!


پایگاه خبری لقمه: مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی پیش بینی کرد که امسال به علت خشکسالی بیش از ۲۰۰ هزار تن وش پنبه در کشور تولید شود.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، ابراهیم هزارجریبی مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی گفت: امسال برای ۱۱۵ هزار هکتار کشت پنبه برنامه ریزی کرده بودیم، اما به علت گرما و خشکسالی بی سابقه پیش بینی می‌کنیم ۸۰ درصد این برنامه تحقق پیدا کند.

وی سطح زیرکشت پنبه در سال جاری را بر اساس گزارش‌های رسیده از استان‌های پنبه خیز کشور نزدیک به ۹۰ هزار هکتار عنوان کرد.

هزارجریبی با بیان این که پنبه در ۲۰ استان کشور کشت می‌شود، اظهار داشت: شش استان اصلی کشت این محصول شامل خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان، فارس و اردبیل هستند و خراسان رضوی با حدود ۲۰ هزار هکتار سطح زیرکشت در رتبه نخست جای دارد.

وی، سطح کشت پنبه در سال گذشته را ۹۸ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: از این سطح ۲۷۰ هزار تن وش پنبه در کشور تولید شد.

هزارجریبی درباره آب مصرفی گیاه پنبه اذعان داشت: در استان‌های شمالی و دشت مغان در اراضی کشت پنبه ۵ هزار متر مکعب آب در هر هکتار مصرف می‌شود و در مناطق خشک مصرف آب به حدود ۱۱ هزار متر مکعب در هر هکتار می‌رسد.

مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی در همین حال به کشاورزان توصیه کرد: برای افزایش بهره وری آب، مزارع پنبه خود را به سیستم آبیاری تیپ یا قطره ای مجهز کنند.

وی عملکرد تولید وش پنبه طی دو سال اخیر را رو به رشد دانست و خاطرنشان کرد: عملکرد تولید وش پنبه از ۲۲۰۰ کیلوگرم در هر هکتار به ۲۵۰۰ کیلوگرم رسیده است.

هزارجریبی افزود: با اقدامات انجام شده پیش بینی بر این بود که عملکرد تولید این محصول به ۲۷۰۰ کیلوگرم در هکتار تا پایان برنامه ششم توسعه برسد، اما بروز خشکسالی، برنامه‌ها را تحت تاثیر قرار داده است.

وی نیاز کشور به وش پنبه را طبق میانگین مصرف سال گذشته نزدیک به ۳۶۰ هزار تن عنوان کرد و گفت: با توجه به رشد صنایع جدید نساجی ظرف سه سال اخیر، پیش بینی می‌شود نیاز این صنایع به ۴۵۰ هزار تن وش پنبه برسد.

 

خبرنگار: آزاده فضلی

  

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 14346 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۵ تير بازدید: 1474 ساعت: 11:11 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تولید ۲۹ میلیون عدد مینی‌تیوبر سیب‌زمینی گواهی شده در سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
2 هدفگذاری تولید ۷۰۰ هزار تنی گیاهان دارویی در کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
3 امنیت غذایی کشور؛ از برنامه تا عمل ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۹ خرداد
4 لهستان هم سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۶ فروردين
5 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
6 برای میزان کشت و صادرات برنامهای نداریم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۹ آذر
7 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
8 تخصیص 90 درصد تسهیلات بانک به بخش کشاورزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳۰ آبان
9 بیانیه رسانه‌های ایران در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی ۱۴۰۲ شنبه ۲۷ آبان
10 کشت گندم در ۱۵۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی استان قزوین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
11 سطح کشت گوجه فرنگی در فضای آزاد در آذربایجان شرقی نصف می شود ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۹ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دیابت دارید؟ نان چاودار بخورید! نان چاودار به کندی در بدن تجزیه می‌شود و در نتیجه،...

  سنجد و خواص آن؛ درمان‌گر آرتروز گوشتش گوشت می آورد، استخوانش استخوان می رویاند و پ...

  ضرورت گنجاندن فیبر در رژیم غذایی/میوه و سبزیجات بخورید در حالیکه فیبر برای هضم مناسب، کنترل وزن و سلامت ع...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بهترین میوه جایگزین قند و شکر یک کارشناس بهداشت مواد غذایی، از خرما به عنوان میوه ای نام برد که با خوردن ۱۵ گرم آن در روز می توان کم خونی ناشی از کمبود آهن بدن را برطرف کرد.
«آب» بلای جان خالق «چالش سطل آب یخ» شد خبر غرق شدن مبتکر «چالش سطل آب یخ» شوک بزرگی برای هواداران و مجریان سطل آب یخ بود. این در حالی است که این چالش به تازگی وارد بعضی کشورها از جمله ایران شده و همچنان در حال گسترش است.
ضایعات غذایی، فاجعه جهانی ساخت دست بشر پایگاه خبری لقمه: مسئله رشد روزافزون جمعیت و انباشت ضایعات غذایی در دنیای امروز یکی از بزرگترین چالش‌های پیش‌روی زیست محیطی است و آسیب‌های خود را با تهدید سلامت انسان‌ها، جانوران و نابودی آب، خاک و هوا به رخ طبیعت می‌کشد، لذا باید با مدیریتی صحیح و رفع نقاط ضعف بتوانیم از نابودی تنوع زیستی پیشگیری کنیم.
جلوگیری از سرطان روده بزرگ با رژیم ماهی خواری بر اساس مطالعات اخیر نشان داده شده است که حذف گوشت قرمز و استفاده از رژیم غذایی گیاهی که شامل ماهی است عامل اصلی برای جلوگیری از سرطان روده بزرگ است.