به گزارش پایگاه خبری
لقمه،
دكتر حامد نجفی مدرس دانشگاه و كارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با رادیو اقتصاد با اشاره به اهمیت و جایگاه بخش كشاورزی و امنیت غذایی، گفت: بخش كشاورزی و امنیت غذایی از موضوعات مهمی است كه همه جمعیت كشور را در بر می گیرد و همه اقشار به آن وابسته اند و دولت آینده برای تامین نیاز غذایی جامعه باید به بخش كشاورزی و امنیت غذایی توجه ویژه داشته باشد.
وی درخصوص ابعاد امنیت غذایی اظهارداشت: امنیت غذایی شامل دسترسی، توان خرید، ایمنی و كیفیت و پایداری و تاب آوری منابع طبیعی است و دولت آینده باید با برنامه ریزی مناسب ضمن بالابردن توان خرید، ایمنی و كیفیت محصولات دامی و كشاورزی را افزایش دهد و از تخریب منابع طبیعی جلوگیری به عمل آورد.
این كارشناس بخش كشاورزی به افت ایجاد شده در بخش كشاورزی در سالهای اخیر اشاره كرد و گفت: در سالهای اخیر روند رو به رشد بخش كشاورزی دچار افت و سكون شده و دولت آینده باید برای كاهش وابستگی بخش كشاورزی به خارج از كشور بخش های تولیدی داخلی را تقویت و از تولید كنندگان داخلی حمایت كند.
وی در خصوص مشكلات صنعت مرغ بعنوان یكی از بخش های مهم تامین غذایی گفت: در دو دهه گذشته در جریان روند جهانی سازی و افزایش شدید جوجه های وارداتی و وابستگی این صنعت به نهاده های وارداتی موجب افزایش شدید واردات نهاده ها شده است به گونه ایكه سال گذشته حدود ۱۰ میلیون تن ذرت به كشور وارد و ارز زیادی از كشور خارج شده است.
دكتر حامد نجفی درخصوص برنامه ها و راهكارهای دولت آینده برای تامین امنیت غذایی اظهارداشت: دولت آینده می تواند با بهبود فناوری، افزایش بهره وری، كاهش ضایعات، توسعه كشت های فراسرزمینی، اصلاح الگوی كشت و مدیریت مصرف، علاوه بر افزایش تولید، زمینه را برای رشد بخش كشاورزی و تامین امنیت غذایی جامعه فراهم كند و با صادرات محصولات كشاورزی به تامین ارز كشور كمك شایانی نماید.
وی اصلاح سیاست گذاری ها در بخش كشاورزی را ضروری دانست و گفت: دولت آینده باید با اصلاح سیاست گذاری ها بویژه در بخش سیاست های قیمتی و قیمت گذاری ها زمینه را برای تشویق و رشد تولیدات دامی و كشاورزی فراهم نماید و موانع تولید را برطرف سازد.