افزایش قیمت گندم در بازارهای جهانی


پایگاه خبری لقمه: افزایش روزانه قیمت محصولات اساسی نظیر گندم، خوراک دام و دانه‌های روغنی و محدودیت‌های صادراتی که کشورها اعمال کرده‌اند، واردات این محصولات را سخت‌تر کرده، بنابراین افزایش ضریب خود اتکایی آنها در داخل کشور ضروری است.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، قیمت گندم در بازارهای جهانی امروز هم 1.5 دلار در هر اونس افزایش یافت تا دولتمردان به اهمیت توجه به محصولات اساسی به ویژه گندم پی ببرند.امروز هر بوشل گندم در بازارهای جهانی به قیمت 742.75 دلار رشد کرد.

 
قیمت گندم در روزهای گذشته تقریبا روزانه رشد دارد و از ابتدای امسال تاکنون 50 درصد در بازارهای جهانی رشد کرده و روند افزایشی قیمت باز هم ادامه دارد.
 
افزایش قیمت تقریبا در همه محصولات اساسی وجود دارد به طوری که خوراک دام هم که ایران بیش از 70 درصد در تامین آن وابسته است نیز مرتب رشد قیمت دارد.
 
امروز قیمت ذرت که یکی از سه محصول اصلی خوراک دام است، 2.5 دلار افزایش داشت، کنجاله سویا هم 10.5 دلار با رشد قیمت مواجه شد. امروز در بازارهای جهانی دانه های روغنی هم که ایران بیش از 90 درصد در تامین آن وابسته به واردات است نیز رشد داشتند به طوری که سویا که از آن روغن استحصال می شود بیش از یک دلار و گیاه کانولا بیش از سه دلار رشد قیمت داشت.
 
 کشورها به تولید این محصولات اساسی بیش از پیش اهمیت می دهند و حتی کشورهای صادر کننده محصولات اساسی صادرات خود را محدود کرده اند تا بیش از گذشته تامین داخل در اولویت باشد.
 
وجود پروتکل های شدید صادراتی در دوران کرونا، اولویت دادن کشورها به تولید داخل و نیز خشکسالی و کاهش تولید سه دلیل اصلی هستند که تامین کالاهای اساسی را سخت تر کرده است.
 
در این میان ایران که سابقه خودکفایی در گندم را داشت، امسال مجبور است 6 میلیون تن گندم وارد کند. به اذعان کارشناسان دو عامل تعیین قیمت پایین خرید تضمینی از سوی دولت و خشکسالی عامل کاهش تولید امسال شد.
 
دولت امسال تنها توانست 4.5 میلیون تن از کشاورزان گندم تولید کند که نیاز کشور بیش از 10 میلیون تن است.
 
دولت سیزدهم نرخ گندم برای سال آینده را 7500 تومان تعیین کرده که نسبت به سال گذشته در هر کیلو 3 هزار تومان رشد داشته است و این امیدواری بین کشاورزان تقویت شده که کشت این کالای اساسی را بیشتر کنند.

 

خبرنگار: آزاده فضلی

 

 

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 14457 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ جمعه ۱۶ مهر بازدید: 1563 ساعت: 2:07 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 امسال؛ برگزاری جشن خودکفایی با تولید ۱۵ میلیون تن گندم ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
4 گندمکاران بخوانند/ قیمت واقعی گندم اعلام شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
5 امسال نیازی به واردات گندم نخواهیم داشت ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
6 خرید تضمینی بیش از ۲۳۵ هزار تن گندم در آذربایجان شرقی ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ مرداد
7 یارانه گندم و نان و مسئله محدودیت فروش نان ۱۴۰۲ شنبه ۳۰ دي
8 اجرای طرح هدفمندی یارانه آرد و نان در کشور با دستاورد 27 هزار میلیارد تومانی ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
9 کشت گندم در ۱۵۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی استان قزوین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
10 مطالبات گندم کاران تا پایان مهر تسویه می‌شود ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر
11 کیفیت نان‌ها به نوع آرد بر می‌گردد نه کیفیت گندم! ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مردم میوه و شیر را از سبد غذایی حذف نکنند معاون وزیر بهداشت از مردم خواست تا به رغم افزایش ق...

  این خوراکی‌ها آفت دهان را تشدید می‌کنند کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت:...

  مبتلایان به فشارخون آب کرفس بخورند یک متخصص تغذیه گفت: کرفس خواص زیادی دارد که مهم‌تر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خواص درمانی عسل‌های گیاهی در فصل سرما عسل در بسیاری از كشورهای جهان با نام طلای طبیعی معروف است. درحقیقت این خواص درمانی كم‌نظیر و شفابخش عسل‌ و انواع مختلف آن است كه موجب شده این ماده طبیعی این‌چنین مورد توجه بسیاری از مردم و پزشكان طب سنتی و مدرن در جهان قرار بگیرد. آنتی‌باكتری‌های موجود در انواع مختلف عسل‌های گیاهی موجب می‌شود تا این محصول طبیعی یكی از بهترین داروهای طبیعی و موثر در درمان برخی از بیماری‌ها و اختلال‌های جسمی و روحی در انسان باشد.
بخور نخورهای فصل گرما در فصل گرما به دلیل هوای گرم و بالا رفتن دمای بدن توصیه می‌شود اصول غذایی خود را تغییر داده تا کمتر دچار گرمازدگی شوید.
قبل از مصرف سبزیجات بخوانید مقاومت ویتامین‌ها و املاح مختلف موجود در سبزی‌ها در برابر عوامل مخرب مانند حرارت، نور و اکسیداسیون با یکدیگر متفاوت است.دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: خرد کردن زیاد سبزیجات و در معرض هوا قرار دادن آن‌ها باعث از بین رفتن ویتامین‌های موجود در سبزیجات می‌شود.
طرز تهیه ی املت قارچ در مایکروویو ترکیب تخم مرغ با مواد غذایی مختلف، املت های متنوع و متفاوتی را به وجود می آورد که عموما بسیار پر طرفدارند.