افزایش قیمت گندم در بازارهای جهانی


پایگاه خبری لقمه: افزایش روزانه قیمت محصولات اساسی نظیر گندم، خوراک دام و دانه‌های روغنی و محدودیت‌های صادراتی که کشورها اعمال کرده‌اند، واردات این محصولات را سخت‌تر کرده، بنابراین افزایش ضریب خود اتکایی آنها در داخل کشور ضروری است.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، قیمت گندم در بازارهای جهانی امروز هم 1.5 دلار در هر اونس افزایش یافت تا دولتمردان به اهمیت توجه به محصولات اساسی به ویژه گندم پی ببرند.امروز هر بوشل گندم در بازارهای جهانی به قیمت 742.75 دلار رشد کرد.

 
قیمت گندم در روزهای گذشته تقریبا روزانه رشد دارد و از ابتدای امسال تاکنون 50 درصد در بازارهای جهانی رشد کرده و روند افزایشی قیمت باز هم ادامه دارد.
 
افزایش قیمت تقریبا در همه محصولات اساسی وجود دارد به طوری که خوراک دام هم که ایران بیش از 70 درصد در تامین آن وابسته است نیز مرتب رشد قیمت دارد.
 
امروز قیمت ذرت که یکی از سه محصول اصلی خوراک دام است، 2.5 دلار افزایش داشت، کنجاله سویا هم 10.5 دلار با رشد قیمت مواجه شد. امروز در بازارهای جهانی دانه های روغنی هم که ایران بیش از 90 درصد در تامین آن وابسته به واردات است نیز رشد داشتند به طوری که سویا که از آن روغن استحصال می شود بیش از یک دلار و گیاه کانولا بیش از سه دلار رشد قیمت داشت.
 
 کشورها به تولید این محصولات اساسی بیش از پیش اهمیت می دهند و حتی کشورهای صادر کننده محصولات اساسی صادرات خود را محدود کرده اند تا بیش از گذشته تامین داخل در اولویت باشد.
 
وجود پروتکل های شدید صادراتی در دوران کرونا، اولویت دادن کشورها به تولید داخل و نیز خشکسالی و کاهش تولید سه دلیل اصلی هستند که تامین کالاهای اساسی را سخت تر کرده است.
 
در این میان ایران که سابقه خودکفایی در گندم را داشت، امسال مجبور است 6 میلیون تن گندم وارد کند. به اذعان کارشناسان دو عامل تعیین قیمت پایین خرید تضمینی از سوی دولت و خشکسالی عامل کاهش تولید امسال شد.
 
دولت امسال تنها توانست 4.5 میلیون تن از کشاورزان گندم تولید کند که نیاز کشور بیش از 10 میلیون تن است.
 
دولت سیزدهم نرخ گندم برای سال آینده را 7500 تومان تعیین کرده که نسبت به سال گذشته در هر کیلو 3 هزار تومان رشد داشته است و این امیدواری بین کشاورزان تقویت شده که کشت این کالای اساسی را بیشتر کنند.

 

خبرنگار: آزاده فضلی

 

 

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 14457 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ جمعه ۱۶ مهر بازدید: 2011 ساعت: 2:07 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 واردات ۱.۲ میلیون تن گندم کیفی برای تقویت ذخایر استراتژیک ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
2 افشاگری رئیس قوه قضائیه درباره گرانی برنج | پشت پرده احتکار لو رفت ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 ۲۰ هزار میلیارد تومان به حساب گندم‌کاران واریز شد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
4 اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشارکتی برای افزایش عملکرد گندم در استان تهران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
5 وعده وزیر درباره نرخ خرید گندم/ قیمت نان گران می‌شود؟ ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۵ فروردين
6 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
7 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
8 امسال؛ برگزاری جشن خودکفایی با تولید ۱۵ میلیون تن گندم ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
9 گندمکاران بخوانند/ قیمت واقعی گندم اعلام شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
10 امسال نیازی به واردات گندم نخواهیم داشت ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
11 خرید تضمینی بیش از ۲۳۵ هزار تن گندم در آذربایجان شرقی ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عواقب تغذیه نامناسب در دوران بارداری لازم است به مادران آگاهی داده شود که در دوران بارد...

  اختلالات خوردن کدامند پایگاه خبری لقمه: اختلالات خوردن دسته‌ای از اختلال...

  برنج و ماهی دودی واقعاً اضافه وزن می‌آورند؟ شاید تعجب کنید وقتی بفهمید مدتی است بسیاری از محصو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

عوامل تغذیه‌ای کم‌خونی را بشناسید وقتی صحبت از کم‌خونی می‌شود، همه فکر می‌کنند منظور کمبود آهن است اما کم‌خونی می‌تواند ده‌ها علل مختلف داشته باشد که فقر آهن تنها یکی از آنها است. اگر همیشه احساس خستگی و بی‌حوصلگی می‌کنید یا با کمی فعالیت بدنی دچار تنگی نفس می‌شوید، سریع به سراغ قرص‌های آهن نروید!
«گزنه» گیاه خاردار پرخاصیت یافته های تازه نشان می دهند، گیاه گزنه فرایند متابولیکی بدن را فعال و به عملکرد کلیه‌ها کمک می کند.
انجیر درمان کم خونی انجیر، یکی از میوه هایی است که برای درمان بیماری های مختلف موثر است.
همه چیز درباره «تب کریمه کنگو» از شایعات تا تکذیب وزارت بهداشت پایگاه خبری لقمه: رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت با تکذیب انتشار بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت آلوده، تاکید کرد: برخی فکر می‌کنند که خوردن گوشت آلوده می‌تواند منجر به انتشار این بیماری شود؛ این موضوع را قویا تکذیب می‌کنم زیرا تنها عامل ابتلا به این بیماری تماس با لاشه و خون تازه حیوان بیمار است.