سیگار بدتر است یا قلیان؟/ آیا قلیان به اندازه سیگار مضر است؟


تحقیقات جدید محققان ایرانی نشان داد که استفاده از قلیان یا بُنگ (پیپ مخصوص کشیدن ماری جوانا) به اندازه مصرف سیگار برای ریه ها مضر است.

به گزارش لقمه، محققان ایرانی تاثیرات مشابهی را روی عملکرد ریه‌ها و علائم تنفسی افرادی که قلیان می‌کشند و افرادی سیگاریی که به شدت دود سیگار را وارد ریه های خود می‌کنند مشاهده کردند. این علائم شامل خس خس سینه، سرفه و تنگی قفسه سینه می‌شدند.

نتیجه این تحقیقات که در مقاله آگوست مجله Respirology به چاپ رسید این عقیده را که قلیان به دلیل داشتن لوله های آب مواد سمی تنباکو را فیلتر می‌کند به چالش می‌کشاند.

محمد حسین بسک آبادی عضو دانشگاه علوم پزشکی مشهد و همکارانش در یک گزارش خبری گفتند: یافته‌های ما نشان می‌دهد که قلیان کشیدن تاثیرات بسیار مخربی بر کارکرد ریه‌ها دارد که دقیقاً مشابه همان تاثیراتی است که دود سیگار بر ریه‌ها بر جای می‌گذارد.

محققان عملکرد ریه را در 3 گروه از افراد مصرف کننده دخانیات و یک گروه از افراد غیرسیگاری با هم مقایسه کردند: گروه اول: 57 نفر که قلیان می کشیدند. گروه دوم: 30 فرد سیگاری که به شدت دود سیگار را وارد ریه‌های خود می‌کردند. گروه سوم: 51 فرد سیگاری که به اندازه معمولی دود سیگار را استنشاق می‌کردند. گروه آخر: 44 فرد غیرسیگاری.

23 درصد از افرادی که قلیان می‌کشیدند، 30 درصد از افراد سیگاری که به شدت دود سیگار را وارد ریه‌های خود می‌کردند و 22 درصد از افراد گروه سوم دچار خس خس سینه بودند.

تقریباً 37 درصد از افرادی که قلیان می‌کشیدند، 40 درصد از افراد گروه دوم و حدود 29 درصد از گروه سوم به تنگی قفسه سینه دچار بودند. 21 درصد از افراد گروه اول، حدود 37 درصد از افراد گروه دوم و تقریباً 20 درصد از افراد گروه سوم مرتب سرفه می کردند.

افراد غیرسیگاری بسیار کمتر به این علائم دچار بودند. تقریباً 9 درصد به خس خس سینه، 13 درصد به تنگی قفسه سینه و 7 درصد به سرفه دچار بودند.

لوله‌های آب که اغلب توسط جوانان برای استفاده از تنباکوی طعم‌دار استفاده می‌شوند، موجب می‌شوند تا دود قبل از استنشاق از آب عبور کند و خنک شود.

واژه قلیان معمولاً به یک وسیله چند شاخه‌ای گفته می‌شود که امکان مصرف همزمان را برای چند نفر فراهم می‌کند. تعداد مغازه های قلیان کشی در آمریکا به خصوص در محلهای نزدیک به دانشگاهها رو به افزایش است.


نقل از :فارس

کد: 1460 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۳ شهريور بازدید: 7054 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش‌های‌ درمان و پیشگیری از کبد چرب ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۲ مهر
2 شرایط صدور مجوز برای قهوه‌خانه‌ها و سفره‌خانه‌ها ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۴ تير
3 آغاز دور جدید جمع‌آوری قلیان‌ها ۱۳۹۳ شنبه ۱ شهريور
4 جنبش ضد قلیان به سردمداری روحانی ۱۳۹۳ شنبه ۱۰ خرداد
5 مصرف قلیان نسبت به 7 سال گذشته دو برابر شده است ۱۳۹۲ چهارشنبه ۶ آذر
6 غُلغُل قلیان قدغن! ۱۳۹۲ شنبه ۱ تير
7 قلیان هنوز در قهوه‌خانه‌ها نفس می‌كشد! ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۴ اسفند
8 آشنایی با تاریخچه شب یلدا ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۱ آذر
9 سیگار و قلیان باعث پوسیده شدن مغز می‌شوند ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۳ آذر
10 عرضه قلیان در قهوه‌خانه‌ها ممنوع شد ۱۳۹۱ سه شنبه ۳۰ آبان
11 فهرست اقلام و خدمات مشمول ممنوعیت تبلیغاتی اعلام شد ۱۳۹۱ جمعه ۲۱ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  اپیدمی آنفلوانزا تا سه هفته ادامه دارد/ رعایت بهداشت فردی و عمومی پایگاه خبری لقمه: تعداد مرگ و میر ناشی از آنفلوانز...

  قرصهای لاغری باکنترل سیستم اشتها موجب لاغری می شوند قرصهای لاغری باکنترل سیستم اشتها موجب لاغری شده و ...

  رستوران‌ها بحران چاقی را در کودکان تشدید می‌کنند متخصصان تغذیه هشدار دادند کودکان در رستوران‌ها بیش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

دستور تهیه 10 جوشانده ضد سرما خوردگی رایج ترین نوشیدنی ما چای است اما به گفته متخصصان طب سنتی زیاده روی در مصرف آن توصیه نمی شود، بنابراین بد نیست در کنار آن نوشیدنی های جایگزین مانند انواع جوشانده ها و دم نوش های گیاهی را هم امتحان کنید که هم راحت تهیه می شوند و هم هر نوع سلیقه ای را پوشش می دهند. جوشانده ها از جوشیدن دانه، ریشه یا برگ گیاهان در آب جوش تهیه می شوند. حالا شاید این سوال پیش بیاید که چه تفاوتی بین دم نوش و جوشانده وجود دارد؟
آشنایی با سوپرمن‌های دنیای تغذیه ارزش و اهمیت تغذیه بر کسی پوشیده نیست. سلامتی تک‌تک ما در گرو همین مواد غذایی است که می‌خوریم.
وقتی در ایران‌ گریه‌ کردم روزگاری که ما در آن زندگی می‌کنیم، سرشار از تحرک و پویایی است. جهانی که روز به روز بیشتر به انواع فناوری‌ها و پیشرفت‌ها دست پیدا می‌کند و آدم‌ها را به آن وابسته. این جهان پرشور با همه دستاوردهایش موجی از بحران هویت را به دنبال داشته است.
فرهنگستان به جای پاستا چه واژه ای را پیشنهاد داده است؟ فرهنگستان زبان و ادب فارسی با ارائه توضیحی درخصوص واژه‌گزینی در حوزه صنایع غذایی، می‌گوید که تاکنون برای نام‌های غذاها معادل‌سازی نکرده‌ و برای غذاهای ملل نیز معادل فارسی نساخته است.