رئیس انجمن تغذیه ایران به روزه‌داران توصیه کرد سحری را جدی بگیرند


پایگاه خبری لقمه: ماه مبارک رمضان فواید بسیاری از نظر معنوی و جسمی دارد اما لازم است برای بهره بیشتر از ماه موارد تغذیه درست را رعایت کنیم. رئیس انجمن تغذیه ایران توصیه‌هایی سلامت‌محور به روزه‌داران کرده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، ماه مبارک رمضان فواید بسیاری از نظر معنوی و جسمی دارد اما لازم است برای بهره بیشتر از ماه موارد تغذیه درست را رعایت کنیم تا روزه‌های طولانی این ماه را راحت‌تر سپری کنیم. دکتر «جلال‌الدین میرزایی»، عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی و رییس انجمن تغذیه ایران می‌گوید: «با توجه به مطالعات مبتنی بر شواهد متخصصان علوم‌پزشکی همگی معتقدند که نخوردن غذا به‌طور متناوب مانند روزه‌داری اسلامی نه‌تنها عارضه‌ای در افراد سالم ایجاد نمی‌کند، بلکه سبب تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش واکنش‌های التهابی در بدن و ارتقای واکنش بدن می‌شود. پس به‌طورکلی همه افراد زیر ۶۵سال با رعایت نکات بهداشتی عمومی و رعایت نکات تغذیه‌ای که بدان‌ها اشاره می‌کنیم می‌توانند روزه بگیرند.»
 
میرزایی، متخصص تغذیه می‌گوید: «رمضان فرصتی را فراهم می‌کند که بتوان عادات غلط تغذیه‌ای را که ایجاد شده بود اصلاح کرده و با رعایت تنظیم انرژی دریافتی و میزان کالری مصرفی اضافه‌وزن‌های ایجادشده و مشکلاتی نظیر کبدچرب، فشارخون، چربی‌های بالای خون و تنظیم قند را کنترل کند. رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی و استفاده از همه پنج گروه غذایی شامل گروه نان و غلات با تاکید بر غلات و نان‌های سبوس‌دار، انواع جوانه‌هاست. گروه میوه‌ها با تاکید بر مصرف انواع مختلف میوه‌ها، گروه سبزی‌ها با تاکید بر مصرف انواع آن‌ها با رنگ‌های متفاوت و به‌ویژه خانواده کلم، گروه گوشت‌ها با تاکید بر تخم‌مرغ، مرغ، ماهی، حبوبات و مغزها گروه شیر و لبنیات با تاکید بر مصرف لبنیات کم‌چرب در فاصله افطار تا سحر ضروری است تا مواد مغذی موردنیاز بدن در همین زمان کم فراهم شود.»
 

سحری را جدی بگیرید

 
مصرف منظم وعده‌های اصلی غذایی و میان‌وعده در فاصله افطار تا سحر بعدی با تاکید بر مصرف حتمی سحری از نکات مهمی است که باید به آن‌ها توجه کرد. همچنین در وعده افطار باید از تخم‌مرغ، شیر کم‌چرب و پنیر کم‌چرب و کم‌نمک، نان و غلات سبوس‌دار و میوه و سبزی استفاده شود.
 
او درباره مصرف سحری توضیح می‌دهد: «مصرف منظم سحری و افطاری در تقویت سیستم ایمنی نقش دارد. تامین پروتئین موردنیاز روزانه به‌ویژه از طریق تخم‌مرغ، گوشت سفید و حبوبات. مرغ و تخم‌مرغ منبع خوبی از عنصر روی بوده و استفاده از منابع غذایی حاوی آهن همانند انواع گوشت و حبوبات بسیار مفید است. از حبوبات همراه منابع غذایی ویتامین C مانند نارنج و آبلیموی تازه به‌منظور جذب بهتر آهن می‌توان استفاده کرد. برای سحری خود یک وعده سبک میل کنید. این امر به‌ویژه درمورد گروه‌های خاص مانند افراد مسن، نوجوانان، زنان باردار و مادران شیرده و همچنین کودکانی که روزه می‌گیرند صدق می‌کند. از خوردن شیرینی‌های زیاد برای افطار خودداری کنید. شیرینی‌هایی که معمولا در ماه رمضان خورده می‌شوند (مثل زولبیا و بامیه) حاوی مقادیر زیادی شربت قند هستند. بهتراست به جای آن‌ها از میوه‌های آبدار و تازه مانند هندوانه، خربزه یا هر میوه دیگر فصلی مانند هلو استفاده شود.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :روزنامه صبح نو

کد: 14721 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۶ فروردين بازدید: 1487 ساعت: 6:05 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
2 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
3 توصیه بانک مرکزی به افرادی که حساب آنها مسدود شده+ راهنمای تصویری ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
4 تمدید یک روزه مهلت تسلیم اظهارنامه ارزش افزوده ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
5 پرده بدون سفره ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
6 فیلمهای جشنواره فجر با چاشنی ژامبون و دلستر ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۵ بهمن
7 قیمت روز دام و طیور؛ از جوجه یک‌روزه تا دام سنگین ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
8 ۸ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
9 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
10 استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
11 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آدامس بجویم یا نجویم؟! آدامس به شکل ها و رنگ های مختلف به عنوان پرعرضه تر...

  راه‌حل تـرك شیـــــرینی خوردن شیرینی شاید یک عادت باشد، اما باید توجه كرد ...

  تابستان فصل وفور ویتامین D بیشترین مقدار ویتامین "D" موجود در بدن در اواخر تا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با عادات غذایی خوب و بد در ایران ما ایرانی‌ها در گذشته عادت‌های بسیار خوب غذایی داشتیم که به مرور بسیاری از آنها را فراموش کرده‌ایم؛ عادت‌هایی مثل دور هم غذاخوردن، مصرف کمتر گوشت‌ قرمز و خوردن مواد غذایی تازه.
یک رژیم لاغری خوشمزه این رژیم لاغری خوشمزه انواع مختلفی دارد اما چیزی که در همه این رژیم لاغری مشترک است این است که باید سعی کنید این میوه را بیشتر بخورید که اصلا" هم چیز بدی نیست زیرا این میوه سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی دیگر هستند.
طبخ غذا با فویل در سفر چنانچه برای چند روزی قرار است در سفر باشید، یکی از هوشمندانه ترین راه های آشپزی، استفاده از فویل آلومینیومی است.
آشنایی با میوه های لوکس پایگاه خبری لقمه: این روزها در کنار میوه‌های عادی می‌شود رد و نشان میوه‌های عجیب و غریبی را پیدا کرد که چند سالی است در قفسه خرید فروشگاه ها جاخوش کرده‌اند محصولاتی که غالبا هویتی استوایی دارند