نان و ته دیگ سوخته بخوریم؟


از خوردن تکه‌های غذاهای سوخته از جمله ته دیگ، نان و سیب‌زمینی سوخته امتناع کنید چون این گونه غذاها سرطان‌زا هستند.

به گزارش لقمه، یکی از مشکل‌های اصلی نان‌ها در کشور ما که اغلب به صورت سنتی در تنور و با حرارت زیاد و مستقیم پخته می‌شوند، قهوه‌ای یا سیاه رنگ شدن قسمت‌هایی از سطح رویی یا زیرین یا بافت آن‌ها به خصوص در نان‌های تافتون و سنگک است. این قسمت‌های تغییر رنگ داده، مملو از ترکیب‌های آکریلامیدی هستند که مواد سرطان‌زا محسوب می‌شوند.

باقی ماندن خمیر از پخت قبلی یا تنظیم نبودن حرارت تنور هم باعث سوخته و سمی شدن سطح زیرین نان یا قسمت‌هایی از آن می‌شود و متأسفانه به دلیل ناآگاهی، مردم این قسمت‌ها را هم مصرف می‌کنند.

بسیاری از افراد با این تصور که نان‌های برشته ماندگاری بیشتر یا طعم مطلوب‌تری دارند، این نان‌ها را می‌خرند در حالی که آکریلامید که هنگام سوختن، برشته شدن یا پختن مواد کربوهیدراتی موجود در غلات، با درجه حرارت بالا و مستقیم، در محصولاتی مانند نان، بیسکویت، کلوچه، چیپس سیب‌زمینی ایجاد و باعث قهوه‌ای یا سیاه رنگ شدن آن‌ها می‌شود، سرطان‌زاست.

به طور کلی نباید قسمت‌های خیلی برشته هر ماده غذایی‌ای را مصرف کرد زیرا ممکن است دارای ترکیب‌های سرطان‌زا باشند که به محض ورود به بدن و تجزیه آن‌ها ماده‌ای تولید می‌شود که می‌تواند در درازمدت بر سلامت مصرف‌کننده تأثیر مخرب بگذارد و باعث بروز سرطان، انواع عفونت‌ها، آسیب به سیستم ایمنی و عصبی شود.


اگر قصد خرید نان دارید، آن‌هایی که رنگ روشن‌تر دارند انتخاب کنید و از مصرف قسمت‌های سوخته یا برشته نان‌ها (اعم از بربری، تافتون، سنگک و حتی نان‌های حجیم مثل نان باگت) پرهیز کنید، حتی بیسکویت و کلوچه‌هایی که سطح زیرین آن‌ها سوخته است، نخورید.
ته دیگ سوخته

ته دیگ برنج و سیب زمینی سوخته هم سرطان‌زاست

یک متخصص اپیدمیولوژی تغذیه توصیه کرد تا مردم از خوردن تکه‌های غذاهای سوخته از جمله ته دیگ، نان و سیب‌زمینی سوخته امتناع کنند چون این گونه غذاها سرطان‌زا هستند.

ربابه شیخ‌الاسلام در مورد مضرات خوردن تکه‌های سوخته غذا اظهار داشت: غذاهای سوخته معمولاً سرطان‌زا هستند چون موادی که در آن‌ها وجود دارد بسیار خطرناک است و بدن ما باید فعل و انفعالات زیادی را به کبد تحمیل کند تا این مواد از بدن دفع شود.

به گفته این متخصص اپیدمیولوژی تغذیه، ته‌دیگ برنج و سیب‌زمینی سوخته یکی از مضرترین غذاها برای سلامت افراد است.

وی ادامه داد: هنگام سرخ شدن غذا به ویژه غذاهای حاوی نشاسته ماده‌ای به نام آکریلامید آزاد می‌شود که سرطان‌زا است و در همین راستا در دنیا توصیه می‌شود که از غذاهای تازه و سرخ نشده استفاده شود.



شیخ‌الاسلام در پاسخ به این که برخی متخصصان استفاده از نان‌های بسیار برشته شده را برای دیابتی‌ها توصیه می‌کنند گفت: در حقیقت با برشته شدن نان از میزان کربوهیدرات موجود در آن کاسته می‌شود که قاعدتاً برای افراد دیابتی که باید قند کمتری مصرف کنند مفید است.


به گفته این متخصص اپیدمیولوژی تغذیه نباید فراموش کرد که نان برشته با نان سوخته متفاوت است و باید تکه‌های سوخته نان را جدا کرده و از خوردن آن امتناع کرد.


نقل از :تبیان

کد: 3914 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۳۰ ارديبهشت بازدید: 2953 ساعت: 3:55 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 سیصد نوع نان و دیگر خوراکی های ساخت آلمان ۱۳۹۵ يکشنبه ۳ بهمن
2 چگونه چربی بسوزانید ؟ ۱۳۹۵ جمعه ۱ بهمن
3 معاون بهداشتی وزارت بهداشت: سنگک بهترین نان سنتی ۱۳۹۵ پنج شنبه ۳۰ دي
4 اولین همایش نان سالم برگزار شد/تقدیر از نانوایان برتر ۱۳۹۵ پنج شنبه ۳۰ دي
5 مصرف گردو زنان را از عوارض پیری دور نگه می دارد ۱۳۹۵ سه شنبه ۲۸ دي
6 گارسینیا كامبوجیا: دارویی قابل اطمینان برای كاهش وزن یا خیر؟! ۱۳۹۵ سه شنبه ۲۸ دي
7 اختلالات خوردن در قرن 21 گریبان گیر زنان باردار و ورزشکاران ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۶ دي
8 صادرات تخم‌مرغ همچنان متوقف است ۱۳۹۵ سه شنبه ۱۴ دي
9 تاثیر مصرف آجیل سویا بر گر گرفتگی زنان یائسه ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۳ دي
10 زنان باردار دارچین نخورند ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۲ دي
11 سوپ گوجه فرنگیِ رژیمی ۱۳۹۵ جمعه ۱۰ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  آیا نوشابه های انرژی زا واقعا موثرند؟ لقمه: بر اساس یافته های یک تحقیق جدید، احتمال دارد...

  کمبود ویتامین D عاملی برای بروز بیماری ام اس است عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت:کمبود ...

  همکاری‌های کشاورزی ازبکستان و اتحادیه اروپا افزایش می‌یابد پایگاه خبری لقمه: ازبکستان در حاشیه نمایشگاه بین‌ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ذرت مکزیکی رژیمی بخورید متخصصان تغذیه معتقدند که ذرت مکزیکی اگر به صورت مناسب تهیه شود نه تنها مضر نیست، بلکه می تواند به عنوان یک میان وعده مناسب جایگزین تنقلات بی ارزش مثل چیپس و پفک شود.
چه میوه‌هایی را چه وقت بخوریم؟ یک متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه مصرف 2 تا 4 واحد میوه در روز ضروری است، گفت: میوه‌ها دربردارنده انواع ویتامین، مواد معدنی مانند فیبر غذایی، آنتی اکسیدان، کلسیم، فسفر و پتاسیم هستند که بدن به این مواد نیاز زیادی دارد اما برخی از آن‌ها نباید همراه غذا مصرف شوند و برخی را قبل یا بعد از غذا باید خورد.
آشنایی با ترسناک‌ترین دروغ‌ها و تقلب‌های رایج غذایی فهرست تقلب های رایج در مواد غذایی را بخوانید تا حواستان باشد هر خوراکی رنگ و لعاب داری را سر سفره تان راه ندهید. منظورمان از این مطلب این است که هشدار بدهیم چه کارهایی می شود برای تولید یک محصول غیراستاندارد انجام داد.
کشف حقایقی عجیب درباره چاقی قرار گرفتن در معرض موادی خاص در مدت زمان رشد جنین و یا در سال‌های نخست پس از تولد اغلب رشد معمول سیستم هورمونی بدن را دچار اختلال می‌کند و به رشد بیشتر سلول‌های چربی منجر می‌شود.

حامیان