نان و ته دیگ سوخته بخوریم؟


از خوردن تکه‌های غذاهای سوخته از جمله ته دیگ، نان و سیب‌زمینی سوخته امتناع کنید چون این گونه غذاها سرطان‌زا هستند.

به گزارش لقمه، یکی از مشکل‌های اصلی نان‌ها در کشور ما که اغلب به صورت سنتی در تنور و با حرارت زیاد و مستقیم پخته می‌شوند، قهوه‌ای یا سیاه رنگ شدن قسمت‌هایی از سطح رویی یا زیرین یا بافت آن‌ها به خصوص در نان‌های تافتون و سنگک است. این قسمت‌های تغییر رنگ داده، مملو از ترکیب‌های آکریلامیدی هستند که مواد سرطان‌زا محسوب می‌شوند.

باقی ماندن خمیر از پخت قبلی یا تنظیم نبودن حرارت تنور هم باعث سوخته و سمی شدن سطح زیرین نان یا قسمت‌هایی از آن می‌شود و متأسفانه به دلیل ناآگاهی، مردم این قسمت‌ها را هم مصرف می‌کنند.

بسیاری از افراد با این تصور که نان‌های برشته ماندگاری بیشتر یا طعم مطلوب‌تری دارند، این نان‌ها را می‌خرند در حالی که آکریلامید که هنگام سوختن، برشته شدن یا پختن مواد کربوهیدراتی موجود در غلات، با درجه حرارت بالا و مستقیم، در محصولاتی مانند نان، بیسکویت، کلوچه، چیپس سیب‌زمینی ایجاد و باعث قهوه‌ای یا سیاه رنگ شدن آن‌ها می‌شود، سرطان‌زاست.

به طور کلی نباید قسمت‌های خیلی برشته هر ماده غذایی‌ای را مصرف کرد زیرا ممکن است دارای ترکیب‌های سرطان‌زا باشند که به محض ورود به بدن و تجزیه آن‌ها ماده‌ای تولید می‌شود که می‌تواند در درازمدت بر سلامت مصرف‌کننده تأثیر مخرب بگذارد و باعث بروز سرطان، انواع عفونت‌ها، آسیب به سیستم ایمنی و عصبی شود.


اگر قصد خرید نان دارید، آن‌هایی که رنگ روشن‌تر دارند انتخاب کنید و از مصرف قسمت‌های سوخته یا برشته نان‌ها (اعم از بربری، تافتون، سنگک و حتی نان‌های حجیم مثل نان باگت) پرهیز کنید، حتی بیسکویت و کلوچه‌هایی که سطح زیرین آن‌ها سوخته است، نخورید.
ته دیگ سوخته

ته دیگ برنج و سیب زمینی سوخته هم سرطان‌زاست

یک متخصص اپیدمیولوژی تغذیه توصیه کرد تا مردم از خوردن تکه‌های غذاهای سوخته از جمله ته دیگ، نان و سیب‌زمینی سوخته امتناع کنند چون این گونه غذاها سرطان‌زا هستند.

ربابه شیخ‌الاسلام در مورد مضرات خوردن تکه‌های سوخته غذا اظهار داشت: غذاهای سوخته معمولاً سرطان‌زا هستند چون موادی که در آن‌ها وجود دارد بسیار خطرناک است و بدن ما باید فعل و انفعالات زیادی را به کبد تحمیل کند تا این مواد از بدن دفع شود.

به گفته این متخصص اپیدمیولوژی تغذیه، ته‌دیگ برنج و سیب‌زمینی سوخته یکی از مضرترین غذاها برای سلامت افراد است.

وی ادامه داد: هنگام سرخ شدن غذا به ویژه غذاهای حاوی نشاسته ماده‌ای به نام آکریلامید آزاد می‌شود که سرطان‌زا است و در همین راستا در دنیا توصیه می‌شود که از غذاهای تازه و سرخ نشده استفاده شود.



شیخ‌الاسلام در پاسخ به این که برخی متخصصان استفاده از نان‌های بسیار برشته شده را برای دیابتی‌ها توصیه می‌کنند گفت: در حقیقت با برشته شدن نان از میزان کربوهیدرات موجود در آن کاسته می‌شود که قاعدتاً برای افراد دیابتی که باید قند کمتری مصرف کنند مفید است.


به گفته این متخصص اپیدمیولوژی تغذیه نباید فراموش کرد که نان برشته با نان سوخته متفاوت است و باید تکه‌های سوخته نان را جدا کرده و از خوردن آن امتناع کرد.


نقل از :تبیان

کد: 3914 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۳۰ ارديبهشت بازدید: 3008 ساعت: 3:55 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اثرات سوء استرس بر ارگانهای مختلف (2) ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۵ اسفند
2 بارداری شیرین تر با رعایت نکات زیر ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۳ اسفند
3 شکلات مرغوب را چگونه تشخیص دهیم! ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۶ اسفند
4 داروهای گیاهی برای مبتلایان به امراض قلبی بی‌ضررند؟ ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۱ اسفند
5 راهکارهایی برای کاهش حالت تهوع در زمان بارداری ۱۳۹۵ سه شنبه ۱۰ اسفند
6 بهترین مواد غذایی برای حفظ سلامتی و زیبایی بانوان ۱۳۹۵ سه شنبه ۱۰ اسفند
7 ارتباط مصرف چای با پوکی استخوان ۱۳۹۵ يکشنبه ۸ اسفند
8 شیرینی ناپلئونی با رویه آناناس ۱۳۹۵ جمعه ۶ اسفند
9 علل ابتلا به سرطان پانکراس چیست؟ ۱۳۹۵ چهارشنبه ۴ اسفند
10 با مصرف سبزیجات سلامت خود را تضمین کنید ۱۳۹۵ پنج شنبه ۲۸ بهمن
11 حداکثر قیمت نان سنگک ۲۰۰۰ هزار تومان/ گران‌فروشی را گزارش کنید ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۴ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  پزشکان درباره زیاده روی کودکان در مصرف ماهی تن هشدار دادند پزشکان بر اساس تحقیقات خود درباره زیاده روی کودکان...

  10برگزیده دنیای خوراکی ها لقمه: با توجه به تنوع مواد غذایی بیشتر ما برای انت...

  خواص ماش و فواید درمانی آن پایگاه خبری لقمه: ماش یکی از حبوبات بسیار مفید و غ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بخور و نخورهای ورزشی رژیم غذایی و رعایت موادی که در طول روز خورده می‌شود، در همه افراد، بویژه ورزشکاران، از اهمیت بالایی برخوردار است و نقش تعیین‌کننده‌ای در روند فعالیت ورزشی آنها دارد.
ارتباط صبحانه کامل و باردار شدن بررسی های جدید حاکی از آن است که، مصرف یک صبحانه کامل به زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک (شایع ترین اختلالات غدد درون ریز در زنان و شایع ترین علت نازایی که ناشی از نبود تخمک گذاری است) کمک می کند تا باردار شوند.دریافت کالری صبحانه انسولین ،تستسترون و هورمون هایی را که اختلال در عملکردشان می تواند تاثیر نامطلوبی روی احتمال باردار شدن بگذارد منظم می کند.
هرگز این داروها را خودسرانه قطع نکنید بروز افسردگی، استرس و عصبانیت نیز از آثار روانی قطع درمان و رها کردن هورمون تیروئید به حال خود است که در میان بیماران بسیار شایع است.
گیاهان انرژی زا را بشناسید گیاهان انرژی زا، علاوه بر ایجاد انرژی، سلامت و تعادل سیستم دفاعی بدن را نیز بهبود می بخشد.

حامیان