اعتراض بخش خصوصی به وضعیت واردات برنج


پایگاه خبری لقمه: انجمن واردکنندگان برنج در نامه ای به معاون اول رئیس جمهور درباره تصمیم‌گیری‌های سلیقه‌ای بدون هماهنگی با تشکل‌ها هشدار داد و اعلام کرد که این اقدامات منجر به تعطیلی تجارت برنج می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، 

 

 

به گزارش خبرنگار مهر، انجمن واردکنندگان برنج در نامه‌ای به معاون اول رئیس جمهور از عدم ابلاغ و اجرا به موقع قانون بودجه ۱۴۰۱، تصمیم گیری های سلیقه‌ای بدون هماهنگی با تشکل‌ها و عواقب این اتفاقات هشدار داد و خواستار پیش بینی‌های لازم در حوزه واردات کالاهای اساسی شد. در این نامه آمده است که اقدامات مذکور منجر به تعطیلی تجارت برنج می‌شود و این امر امنیت غذایی کشور را تهدید می‌کند.

 

در متن این نامه آمده است:

 

احتراماً با آرزوی قبولی طاعات و عبادات، به استحضار می‌رساند موارد مطروحه ذیل موجب تهدید بازار واردات برنج و امنیت غذایی کشور شده است:

 

۱- عدم ابلاغ و اجرا قانون بودجه سال ۱۴۰۱ در گمرکات کشور تاکنون.

 

۱-۱- در صورت ترخیص کالا به صورت علی‌الحساب بر مبنای سال ۱۴۰۰ محاسبات انجام و تعهد از وارد کنندگان اخذ می‌شود.

 

۲- عدم امکان فروش بر اساس تعهد گمرک، به دلیل عدم محاسبه قیمت تمام شده مستند در سازمان محترم حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان و مغایر شدن قیمت تمام شده سال ۱۴۰۱ با قیمت‌های دستوری سال ۱۴۰۰ جهاد کشاورزی.

 

۳- عدم امکان نگهداری محموله‌ها در انبارها بعد از ترخیص تا اعلام قیمت تمام شده توسط دولت به دلیل ظن به احتکار.

 

۴- امکان عدم ترخیص از گمرکات به دلیل دموراژ، عدم امکان انبارداری در فضاهای مناسب، شرایط آب و هوایی جنوب کشور و خصوصاً متروکه شدن محموله‌ها توسط سازمان محترم جمع آوری و فروش اموال تملیکی.

 

۵- افزایش قیمت تمام شده محموله‌ها به دلیل عدم تصمیم گیری دولت در میزان سود بازرگانی.

 

۱-۵- حتی در صورت تقلیل ۶ درصد به یک درصد حداقل هزار تومان با مبنای Ets (نرخ سامانه مبادلات ۲۳۰۰۰ تومانی) علاوه بر افزایش‌های قیمت جهانی برای هر کیلوگرم برنج را خواهیم داشت.

 

جناب آقای معاون اول محترم، آیا وارد کنندگان با این معادله چند مجهولی که در هیچ جای آن امکان حضور و تصمیم سازی ندارند، چاره‌ای جز ریسک در ترخیص و تحمل ضرر و زیان برای محموله‌های وارد شده و تعطیل کردن ادامه تجارت واردات برنج دارند؟

 

پیشنهاد اضطراری این است که تصمیم عاجل دولت محترم در کاهش سود بازرگانی و به تبع آن، علی رغم مخالفت این انجمن با قیمت گذاری به دلیل نوسان عوامل تشکیل دهنده آن با تخصیص ارز نیمایی، وزارت محترم جهاد کشاورزی و وزارت محترم صمت نسبت به محاسبه قیمت تمام شده و اعلام آن با استناد به ارزش‌های جهانی برنج و قانون بودجه سال ۱۴۰۱ و تصمیمات دولت در تعیین میزان سود بازرگانی و سایر افزایش‌های قانونی در اسرع وقت با هماهنگی بخش خصوصی اقدام کنند.

 

- در صورت امکان، کمک به کاهش ضرر و زیان وارد کنندگان با بهره‌مندی از قوانین و مقررات صادرات و واردات برای آن دسته از وارد کنندگانی که با ریسک خطر بالا در فروردین ماه سال ۱۴۰۱ و قبل از اجرای قانون بودجه اقدام به واردات و عرضه بر اساس قیمت‌های سال ۱۴۰۰ با فاکتور رسمی اعلام شده در سامانه کرده‌اند.

 

به نظر می‌رسد با وجود تعلل و تأخیر بیش از یک ماه در اجرا و تصمیم گیری وظایف محوله دولت و امکان عدم ریسک برای واردات که تاکنون وارد کنندگان برای تنظیم بازار فروردین ماه و ماه مبارک رمضان به آن تن داده‌اند چاره‌ای جز عدم واردات و تعطیلی بخش خصوصی صنعت واردات برنج متصور نیست.

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 14751 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ شنبه ۱۰ ارديبهشت بازدید: 1688 ساعت: 3:54 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 واردات ۱.۲ میلیون تن گندم کیفی برای تقویت ذخایر استراتژیک ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
2 افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع شد ۱۴۰۴ سه شنبه ۸ مرداد
3 هشدار وزیر جهاد کشاورزی: واردات بی‌رویه نهاده‌ها تعادل بازار را به‌هم می‌زند ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۶ تير
4 بازگشت ارز ترجیحی برای نهاده‌های دامی و برخی کالاهای اساسی ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
5 ثبت‌سفارش جدید چای و حبوبات از ۷ تیر آغاز می شود ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
6 لغو ممنوعیت فصلی واردات برنج / میانگین نیاز کشور ۳/۵ میلیون تن ۱۴۰۴ دوشنبه ۳ تير
7 نتیجه جلسه ستاد تنظیم بازار گوشت در هاله‌ای از ابهام ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
8 صادرات تفاله چغندر و نیشکر آزاد شد ۱۴۰۴ جمعه ۳ خرداد
9 آقای معاون برنج ایرانی نزدیک ۳۰۰ هزار تومان؛ همچنان انکار می‌کنید؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت
10 سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
11 غافلگیری با قیمت ۱۱ میلیونی گوجه سبز! ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۱ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سفیدکننده های طبیعی دندان سفیدی دندان ها به واسطه انواع خوراکی و سیگار و قهو...

  تغذیه مناسب برای بهبود سندرم پیش از قاعدگی لقمه: سندرم پیش از قاعدگی (PMS)، مجموعه‌ای از علائ...

  میوه‌های پاییزی لاغرتان می‌كند بهترین روش برای جلوگیری از معضل چاقی در این فصل اس...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا گرانی نان به تهران هم می رسد؟/ تغییر قیمت نان از سوی استاندارها پایگاه خبری لقمه: نان قوت غالب مردم بوده و پس از ۳ سال قیمت آن در بعضی استان‌های کشور افزایش یافته است؛ در مشهد نان بربری از ۱,۱۵۰ تومان با افزایش حدود ۴۳ درصدی به ۱,۶۵۰ تومان در یک هفته اخیر رسیده است.
یک متخصص طب سنتی: زیاد ترشی نخورید یک متخصص طب سنتی گفت: افراد کم‌خون باید از مصرف زیاد ترشی‌ها بپرهیزند چرا که ترشی‌ها خون سازی را کم می‌کنند، همچنین ترشی‌ها آسیب به معده, ضعف اعصاب و موجب بروز ایجاد بیماری‌های عصبی در دراز مدت و پیری زودرس می‌شود.
دیابتی‌ها پائیز را با سیب سپری کنند آغاز فصل پاییز به معنای وارد شدن به فصل انواع سیب هاست که از دیرباز به عنوان مظهر سلامتی شناخته شده است.
با انواع عرقیات سنتی ایران و خواص آنها آشنا شوید در سال های اخیر به دنبال تحقیقات جدید در مورد خواص داروهای گیاهی ، استقبال عمومی به استفاده از این نوع داروها نیز افزایش یافته است و هم اکنون در جهان و نیز ایران ، شرکت های معظم دارو سازی با استفاده از عصاره گیاهان دارویی ، تولیدات متنوعی را در بطری های پاکیزه و بهداشتی روانه بازار کرده اند.