به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، الگوی کشت طی سال های اخیر یکی از چالش برانگیزترین مباحث مطرح شده در حوزه کشاورزی کشور بوده است و بسیاری از کارشناسان و دست اندرکاران نابسامانیهای تولید و حتی بازار محصولات کشاورزی را ناشی از عدم اجرای الگوی کشت مناسب میدانند در عین حال برخی هم این مساله را فرافکنی میدانند و معتقدند که بین بحث الگوی کشت و بازار رابطه مستقیمی وجود ندارد و نقش حلقههای واسط را در این میان نمیتوان نادیده گرفت.
برنامه گفتگوی ویژه خبری یکشنبه شب ۱۰ مهر ماه به علت تاخیر در اعلام الگوی کشت اختصاص داشت.
محمد قربانی معاون امور برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی درباره برگزار نشدن اجلاسیه کشاورزی و علت تاخیر در ابلاغ الگوی کشت گفت: پیوست ریانهای سبب شد که کار سریعتر جلو رود و از این بابت از صداوسیما تشکر میکنم. این الگوی کشت، تقریبا سه هفته قبل با کمک تات تدوین شد اما قرار بود در یک مراسم ملی که اجلاسیه سراسری بود که با حضور وزرا و مسئولان رونمایی کنیم، چراکه الگوی کشت یک سند ملی برای تامین منابع پایدار میدانیم اما به دلایلی این جلسه یک هفته به تعویق افتاد.
وی بیان کرد: الگوی کشتی که ما داربم محصولات پاییزی و بهاری را در بر میگیرد که پیش برنامهای ارسال شده که در استانها مشکلی پیش نیاید و برنامهریزی داریم که وزارت جهاد نیاز به تامین منابع و بودجه دارد.
قربانی درباره اینکه فرصت شش ماهه قانونی تمام شده است، گفت: آن چیزی که در قانون بودجه ۱۴۰۱ آمده، ما هیچ کوتاهی نداشتیم و تمام دستگاههایی که تقاضای مطالعه این الگو را داشتند، در اختیارشان قرار دادیم و هماهنگی خوبی با وزارت نیرو برای بخشش آببها داشتیم و قانون بودجه نیز در نظر گرفته شده تا با منابع در اختیار قرار گیرد و امیدواریم الگو به سرعت پیش رود.
وی همچنین به برخی موانع در مورد بودجهای که در نظر گرفته شده، اشاره کرد.
در ادامه، محمدجواد عسگری رییس کمیسیون کشاورزی و آب و منابع طبیعی نیز گفت: حدود ۱۵ سال پیش الگوی کشت ابلاغ شده و قرار بوده هر سال ارائه شود. قرار بود امروز اجلاسیه برگزار شود که به تاخیر افتاد. روز سهشنبه جلسهای با وزرای صمت، جهاد و نیرو داریم که در راستای عملیاتی شدن الگوی کشت برنامه داشته باشیم ضمن اینکه نامهای از طرف کمیسیون کشاورزی به رییس جمهور دادیم مبنی بر رفع دغدغه کشاورزان.
گفتنی است که حمیدرضا حاجیبابایی رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در حاشیه نشست هماندیشی الگوی کشت محصولات کشاورزی بیان کرد: اجرای الگوی کشت محصولات کشاورزی به معنای نجات کشور است و مجلس برای امنیت غذایی، سیاسی و اقتصادی مردم باید به این طرح کمک کند. این آمادگی در مجلس وجود دارد تا از اجرای الگوی کشت محصولات کشاورزی حمایت کند.
وی اظهار کرد: پس از آن که وزارت جهاد کشاورزی برنامهها و گفتمان مربوط به الگوی کشت برای سال آینده را آماده و به مجلس ارائه کند ما نیز بررسی برنامه را آغاز میکنیم و متناسب با برنامهای که تدوین و از سوی این وزارتخانه ارائه شده، کمک خواهیم کرد. تخصیص ردیف ویژه برای این طرح نیز شدنی است.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: وزارت جهاد کشاورزی برای موفقیت طرح الگوی کشت ممکن است حدود ۵۰ مؤلفه تعریف کند و وقتی مجلس اصل طرح را بپذیرد هر چه لازم باشد برای موفقیت و اجرای آن انجام میدهد.
خبرنگار: آزاده فضلی
بازگشت به صفحه نخست