سیگار و فست‌فودها از عوامل افزایش ابتلا به سرطان هستند


دبیر اجرایی كنگره بین‌المللی هم‌اندیشی سرطان دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: عدم تحرك، سیگار كشیدن و فست‌فودها كه از فرهنگ غربی وارد ایران شدند از دلایل افزایش ابتلا به سرطان به شمار می‌روند.

لقمه: فاطمه همایی در كنگره بین‌المللی هم‌اندیشی سرطان كه در هتل پردیسان برگزار شد، افزود: جوان بودن سن ابتلا به سرطان به دلیل جوان بودن جامعه ماست كه این امر باعث شده است سن ابتلا به سرطان در ایران در مقایسه با جوامع غربی پایین‌تر باشد، به طور مثال متوسط سن ابتلا به سرطان پستان در ایران 46 تا 48 سال است كه در جامعه جهانی 60 سال اعلام شده لذا 10 سال مبتلایان در ایران جوان‌تر هستند.

همایی ادامه داد: ابتلا به سرطان در سنین پایین علاوه بر جوانی جمعیت، تشخیص سرطان در مراحل پیشرفته‌تر است كه در جوامع غربی 20 درصد سرطان‌ها در مرحله غیرتهاجمی است و در ایران با توجه به جوانی جمعیت 70 تا 75 درصد در مرحله 2 و 3 تشخیص داده می‌شود و تنها به تعداد انگشتان دست در مراحل غیرتهاجمی تشخیص داده می‌شود و غربالگری یكپارچه‌ای برای پیشگیری و تشخص در ایران نداریم.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی مشهد ادامه داد: بهداشت جنسی نیز از موارد مهمی است كه در سرطان‌هایی مانند سرطان داخل رحم دارای اهمیت است.وی با بیان اینكه فرهنگ سازی اهمیت بسیار زیادی دارد، تصریح كرد: بهترین دستگاه‌ها نیز اگر وجود داشته باشند اما فرهنگ مردم تغییر نكند فایده‌ای ندارد.همایی اظهار كرد: یك سوم سرطان‌ها قابل پیشگیری و یك سوم سرطان‌ها هم قابل تشخیص زودرس هستند.وی ادامه داد: باید با اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی خوب به مردم آموزش دهیم كه نباید از سرطان ترسید.

همایی با بیان اینكه قرص‌های ضد بارداری به دلیل وجود تركیب استروژن در آنها سرطان‌زا هستند، خاطرنشان كرد: هر عامل استروژنی شانس ابتلا به سرطان‌ها را افزایش می‌دهد اما قرص‌های ضد بارداری كه امروز در بازار هستند به دلیل شبیه بودن با فیزیولوژیك بدن خطرات قرص‌های قبلی را ندارد و تنها در صورت مصرف طولانی مدت احتمال خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد اما در كنار آن شانس ابتلا به سرطان تخمدان را كاهش می‌دهد.


نقل از :سلامت نیوز

کد: 1507 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۵ شهريور بازدید: 4860 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
2 اهدای جایزه ویژه انجمن مخترعین اروپا به مخترع ایرانی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۴ ارديبهشت
3 حذف وعده های غذایی سبب کاهش طول عمر می شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
4 سامان گلریز: آشپزی نیاز به نیروهای متخصص دارد/ بگذارید بچه‌ها آشپزی یاد بگیرند ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ شهريور
5 تغذیه در دوران نقاهت کرونایی ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۶ ارديبهشت
6 تبلیغ عجیب یک شرکت داروسازی در سطح تهران ۱۳۹۶ جمعه ۲۴ آذر
7 مصرف فست فودها بیماری التهاب روده را تشدید می کند ۱۳۹۶ جمعه ۳ آذر
8 تضمین سلامت قلب با رژیم غذایی گیاهی ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان
9 یک روز گشت با تعزیراتی ها ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
10 خطرناک‌تر از فست‌فود!/ مضرات پاکت فست فود‌ها را دست کم نگیرید ۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۷ مهر
11 راز ساخت سس مخصوص مک‌دونالد لو رفت ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تخم مرغ را به صورت کامل مصرف کنید لقمه: افراد بسیاری از مصرف تخم مرغ به صورت کامل، پ...

  توزیع چیپس، پفك و لواشك در بو‌فه مدارس ممنوع مدیركل سلامت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی آموزش و...

  حرارت،خواص ماهی را کم نمی‌کند؟ ماهی جزو خوراکی‌‌هایی است که برای مصرف، حتما به پخ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت