به گزارش لقمه، با توجه به اینکه سیستم متابولیسم بدن در سالمندان عملکرد کندتری دارد پیشنهاد میشود تا برنامه غذایی برای یک سالمند به جای سه وعده در 5 وعده برنامه ریزی شود از طرفی برای زنان سالمند 1200 کالری و برای مردان 1400 کالری در وعده غذایی در نظر گرفته شود.به گفته عضو کمیته علمی پژوهشی بسیج وزارت بهداشت مصرف ماهی به علت داشتن چربی مفید امگا3 خطرات ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد و به سالمندان توصیه میکنیم در هفته 2 بار ماهی بخورند.وی افزود: استفاده از غذاهای آبپز،بخارپز، کباب شده یا تنوری جایگزین مناسبی برای غذاهای سرخ کرده است و سبب کاهش چربی خون در سالمندان میشود و میتوان از روغن زیتون،آفتابگران و ذرت برای طبخ غذا استفاده کرد.این متخصص علوم سالمندی به این نکته اشاره کرد که با افزایش سن علاوه بر کاهش توده عضلانی نیاز به مصرف پروتئین 40 تا 60 درصد افزایش مییابد و میتوان از پروتئینهای گیاهی با کیفیت استفاده کرد.وی مراجعه به موقع به پزشک برای تغذیه بهتر، توجه به بهداشت دهان و دندان،مصرف و نوشیدن 5 تا 6 لیوان آب در روز، استفاده از تمام گروههای غذایی و استفاده از نانهای سبوس دار را از جملهراهکارهای سلامت تغذیه سالمندان عنوان کرد.دبیریان گفت: اکثر سالمندان مشکل یبوست دارند که مصرف مایعات کافی و مواد پر فیبر نظیر نان کامل گندم و میوههایی مانند گلابی رسیده،آلو و زردآلو توصیه میشود؛ همچنین انواع پوره،گوشتهای نرم ،سوپ و آشهایی که حبوبات زیاد ندارند راحت تر بوده و در رفع یبوست سالمندان موثر است.بیماری قلبی از جمله مشکلاتی است که این پژوهشگر علوم سالمندی به آن اشاره کرد و گفت: این گروه سنی باید از مصرف سوسیس و کالباس، شیرینیهای پرچرب،سسها، کبابهای کوبیده و غذاهای پرچرب بپرهیزند و از آنجایی که این گروه معمولا با آلزایمر مواجهند ممکن است وعده غذایی خود را فراموش کرده و با کمبود ویتامینهای B و C که به حافظه آسیب میرساند مواجه شوند در نتیجه همواره باید مراقب وعدههای به موقع غذایی سالمندان بود.