وقتی سالمندان فراموش می‌کنند غذا بخورند


یک پژوهشگر علوم سالمندی گفت: سالمندان معمولاً با آلزایمر مواجه هستند و ممکن است وعده غذایی خود را فراموش کنند و با کمبود مواجه شوند در نتیجه همواره باید مراقب وعده‌های به موقع غذایی سالمندان بود.

به گزارش لقمه، با توجه به اینکه سیستم متابولیسم بدن در سالمندان عملکرد کندتری دارد پیشنهاد می‌شود تا برنامه غذایی برای یک سالمند به جای سه وعده در 5 وعده برنامه ریزی شود از طرفی برای زنان سالمند 1200 کالری و برای مردان 1400 کالری در وعده غذایی در نظر گرفته شود.

به گفته عضو کمیته علمی پژوهشی بسیج وزارت بهداشت مصرف ماهی به علت داشتن چربی مفید امگا3 خطرات ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد و به سالمندان توصیه می‌کنیم در هفته 2 بار ماهی بخورند.

وی افزود: استفاده از غذاهای آب‌پز،‌بخارپز، کباب شده یا تنوری جایگزین مناسبی برای غذاهای سرخ کرده است و سبب کاهش چربی خون در سالمندان می‌شود و می‌توان از روغن زیتون،‌آفتابگران و ذرت برای طبخ غذا استفاده کرد.

این متخصص علوم سالمندی به این نکته اشاره کرد که با افزایش سن علاوه بر کاهش توده عضلانی نیاز به مصرف پروتئین 40 تا 60 درصد افزایش می‌یابد و می‌توان از پروتئین‌های گیاهی با کیفیت استفاده کرد.

وی مراجعه به موقع به پزشک برای تغذیه بهتر، توجه به بهداشت دهان و دندان،‌مصرف و نوشیدن 5 تا 6 لیوان آب در روز، استفاده از تمام گروه‌های غذایی و استفاده از نان‌های سبوس دار را از جمله‌راهکارهای سلامت تغذیه سالمندان عنوان کرد.

دبیریان گفت: اکثر سالمندان مشکل یبوست دارند که مصرف مایعات کافی و مواد پر فیبر نظیر نان کامل گندم و میوه‌هایی مانند گلابی رسیده،‌‌آلو و زردآلو توصیه می‌شود؛ همچنین انواع پوره،‌گوشت‌های نرم ،‌سوپ و آش‌هایی که حبوبات زیاد ندارند راحت تر بوده و در رفع یبوست سالمندان موثر است.

بیماری قلبی از جمله مشکلاتی است که این پژوهشگر علوم سالمندی به آن اشاره کرد و گفت:‌ این گروه سنی باید از مصرف سوسیس و کالباس، شیرینی‌های پرچرب،‌سس‌ها، کباب‌های کوبیده و غذاهای پرچرب بپرهیزند و از آنجایی که این گروه معمولا با آلزایمر مواجهند ممکن است وعده غذایی خود را فراموش کرده و با کمبود ویتامین‌های B و C که به حافظه آسیب می‌رساند مواجه شوند در نتیجه همواره باید مراقب وعده‌های به موقع غذایی سالمندان بود.


نقل از :فارس

کد: 1510 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۵ شهريور بازدید: 3029 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ارتباط شگفت‌انگیز هنوخ و تب مدیترانه‌ای/نقش تغذیه در آرام کردن التهاب بدن ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ آبان
2 اینفوگرافیک/ کمبود کدام ویتامین‌ها باعث پیری زودرس می‌شود؟ ۱۴۰۴ جمعه ۱ شهريور
3 آیا مصرف زرده تخم مرغ برای کهنسالان مضر است؟ ۱۴۰۴ جمعه ۷ تير
4 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
5 رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی کشور برای حفظ سلامت عمومی ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
6 رعایت بهداشت را در مواقع بحران فراموش نکنید ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
7 آیا آب قند برای نوزاد ضرر دارد؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱ خرداد
8 توصیه‌های غذایی در مسافرت ۱۴۰۴ شنبه ۱۰ فروردين
9 چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۷ فروردين
10 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
11 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف مایعات در زمستان چقدر مهم است؟ در فصل زمستان نیز مصرف مقادیر کافی آب و مایعات را ...

  كودك هنگام غذا خوردن نباید خسته باشد والدین باید كودك را در فواصل زمانی منظم تغذیه كنند...

  میز شام سالم با این 19نکته لقمه: یکی از نکاتی که در مهمانی‌های سالم باید رعای...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت