وقتی سالمندان فراموش می‌کنند غذا بخورند


یک پژوهشگر علوم سالمندی گفت: سالمندان معمولاً با آلزایمر مواجه هستند و ممکن است وعده غذایی خود را فراموش کنند و با کمبود مواجه شوند در نتیجه همواره باید مراقب وعده‌های به موقع غذایی سالمندان بود.

به گزارش لقمه، با توجه به اینکه سیستم متابولیسم بدن در سالمندان عملکرد کندتری دارد پیشنهاد می‌شود تا برنامه غذایی برای یک سالمند به جای سه وعده در 5 وعده برنامه ریزی شود از طرفی برای زنان سالمند 1200 کالری و برای مردان 1400 کالری در وعده غذایی در نظر گرفته شود.

به گفته عضو کمیته علمی پژوهشی بسیج وزارت بهداشت مصرف ماهی به علت داشتن چربی مفید امگا3 خطرات ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد و به سالمندان توصیه می‌کنیم در هفته 2 بار ماهی بخورند.

وی افزود: استفاده از غذاهای آب‌پز،‌بخارپز، کباب شده یا تنوری جایگزین مناسبی برای غذاهای سرخ کرده است و سبب کاهش چربی خون در سالمندان می‌شود و می‌توان از روغن زیتون،‌آفتابگران و ذرت برای طبخ غذا استفاده کرد.

این متخصص علوم سالمندی به این نکته اشاره کرد که با افزایش سن علاوه بر کاهش توده عضلانی نیاز به مصرف پروتئین 40 تا 60 درصد افزایش می‌یابد و می‌توان از پروتئین‌های گیاهی با کیفیت استفاده کرد.

وی مراجعه به موقع به پزشک برای تغذیه بهتر، توجه به بهداشت دهان و دندان،‌مصرف و نوشیدن 5 تا 6 لیوان آب در روز، استفاده از تمام گروه‌های غذایی و استفاده از نان‌های سبوس دار را از جمله‌راهکارهای سلامت تغذیه سالمندان عنوان کرد.

دبیریان گفت: اکثر سالمندان مشکل یبوست دارند که مصرف مایعات کافی و مواد پر فیبر نظیر نان کامل گندم و میوه‌هایی مانند گلابی رسیده،‌‌آلو و زردآلو توصیه می‌شود؛ همچنین انواع پوره،‌گوشت‌های نرم ،‌سوپ و آش‌هایی که حبوبات زیاد ندارند راحت تر بوده و در رفع یبوست سالمندان موثر است.

بیماری قلبی از جمله مشکلاتی است که این پژوهشگر علوم سالمندی به آن اشاره کرد و گفت:‌ این گروه سنی باید از مصرف سوسیس و کالباس، شیرینی‌های پرچرب،‌سس‌ها، کباب‌های کوبیده و غذاهای پرچرب بپرهیزند و از آنجایی که این گروه معمولا با آلزایمر مواجهند ممکن است وعده غذایی خود را فراموش کرده و با کمبود ویتامین‌های B و C که به حافظه آسیب می‌رساند مواجه شوند در نتیجه همواره باید مراقب وعده‌های به موقع غذایی سالمندان بود.


نقل از :فارس

کد: 1510 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۵ شهريور بازدید: 2874 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توصیه هایی برای تغذیه در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
2 ۶ علامت چرب شدن کبد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
3 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
4 آنچه باید درباره بستنی محبوب ایرانی ها بدانیم ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
5 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
6 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
7 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
8 اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
9 توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
10 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
11 هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چرا بدن به منیزیم نیاز دارد؟ پایگاه خبری لقمه: منیزیم یکی از فراوان‌ترین مواد م...

  آب انار واقعا خون را تصفیه می‌کند؟ از نظر طب سنتی، بسیاری از نوشیدنی‌ها در پاکسازی خو...

  مکمل یاری در سرطان،از علم تا جدال پایگاه خبری لقمه: بیش از ٨٠درصد بزرگسالان مبتلا به...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بررسی وضعیت تغذیه ای دانشجویان ایران پایگاه خبری لقمه: مسئول گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت گفت:بررسی ها نشان می دهد بیش از 6 درصد از دانشجویان تمام روزهای هفته از نوشابه یا آبمیوه صنعتی استفاده می کنند، حدود 57 درصد نیز به ندرت از آن استفاده می کنند. همچنین حدود 5/12 درصد دانشجویان تمام روزهای هفته از شیرینی جات ، مصرف می کنند و حدود 6 درصد نیز اصلا شیرینی مصرف نمی کنند. این در حالی است که توصیه می شود مقدار مصرف انواع شیرینی باید به حداقل برسد.
رابطه جنسی بهتر با این برنامه غذایی 10 تا از بهترین غذاهایی که در داشتن روابط جنسی بهتر در هر سن و در هر مرحله از زندگی به شما کمک می کند را معرفی می کنیم.
چگونه 100 سال عمر ‌کنیم؟ «الهی پیر شی مادر!» حتما شما هم بارها و بارها این دعا را از زبان مادربزرگ‌ها و مادرها شنیده‌اید. همه دوست دارند که عمر طولانی و در سلامت کامل داشته باشند. اما هر کسی این بنیه را ندارد.
گیاهان خطرناک در دوران بارداری یکی از زمان‌هایی که به هیچ وجه نباید دارویی گیاهی را بدون مشاوره با پزشک مصرف کرد، دوران بارداری است.