در گفت وگو با لقمه بیان شد:
نکات مهم در ارسال مواد غذایی به مناطق بحرانی زلزله‌زده


یک کارشناس تغذیه گفت: با توجه به امکانات کم مناطق بحرانی و شرایط سخت حمل و نقل و نگهداری مواد غذایی، الویت با غذاهای پودری است که حاوی مواد نگهدارنده است و در ان ها احتمال فساد به صفر می رسد.

«سارا صرافی‌زاده» عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات درباره نکات قابل توجه در زمینه ارسال مواد غذایی به مناطق بحرانی و زلزله زده، به خبرنگار پایگاه خبری لقمه  گفت: با توجه به نیاز هموطنان آسیب دیده به مواد غذایی، اولویت با مواد غذایی است که دارای ماندگاری طولانی مدت و بیشتر از یک ماه که حاوی مواد نگهدارنده باشد و هنگام خرید حتما باید به تاریخ انقضاء آنها توجه شود.

وی بیان کرد: بر همین اساس در این شرایط، ارسال نان های سنتی و صنعتی تازه به رغم ماندگاری مناسب، به دلیل امکان کپک زدگی مناسب نیست و بهترین نانی که برای ارسال به مناطق بحرانی توصیه می شود نان سوخاری است که به صورت فله و بسته ای، در بازار به وفور یافت می شود و از احتمال کپک زدگی کمی برخوردار است.


صرافی زاده افزود: از نکات دیگری که باید در نظر گرفته شود گروه بندی های مختلف سنی افراد سالمند، بالغ و کودک است که بر اساس این گروه بندی می توان گزینه‌های خوبی فرستاده شود.


وی در این توضیح بیشتر این مطلب تشریح کرد: بهترین گزینه برای تغذیه کودکان سرلاک است زیرا احتمال بار میکروبی آن از بقیه مواد غذایی کمتر است، مواد غذایی کامل در آن وجود دارد، کالری لازم را به آنها می دهد و از سوء تغذیه کودکان جلوگیری می کند. از طرفی نگهداری این پودرها به دلیل اینکه نیازی به یخچال و دمای خاصی ندارد آسان است و چون نیاز به پخته شدن ندارد آلودگی هم ندارد. انواع کمپوت ها به خاطر تنوع و کالری رسانی به خصوص برای قشر کودک از گزینه های مناسب است.




این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه اعلام شده گزینه مناسب برای بزرگسالان انواع  کنسروها است، اظهار کرد: در ارسال غذاهای آماده و کنسروی به این نکته باید توجه کرد که برخی از این غذاها  علاوه بر حجم و فضای مورد نیاز برای نگهداری، هنگام مصرف  نیازمند آماده سازی دوباره هستند و مثلا حتما جوشانده شده و یا گرم شوند. بنابراین با توجه به امکانات کم مناطق بحرانی و شرایط سخت حمل و نقل و نگهداری مواد غذایی، الویت با غذاهای پودری است که حاوی مواد نگهدارنده است و در ان ها احتمال فساد به صفر می رسد.


صرافی‌زاده در پایان گفت: زلزله زدگان از تمام مواد غذایی با بسته بندی تتراپک می توانند استفاده کنند. بر همین اساس آبیموه های مختلف ،انواع شیر در سایزهای لیتری یا کوچکتر قابلیت ارسال دارند و جایگزین خوبی برای مایعات است و هم کالری لازم را به افراد می دهد.

 

گفت و گو: محمدصالح حجت الاسلامی


نقل از :نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 13470 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۴ آبان بازدید: 478 ساعت: 12:26 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آغاز احداث مراکز بهداشتی و درمانی مناطق زلزله‌زده با حضور وزیر بهداشت ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ آذر
2 توزیع اقلام مصرفی در بین زلزله زدگان کرمانشاه ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
3 آغاز ساخت خانه‌های بهداشت در مناطق زلزله زده ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
4 دولت به کمک گندمکاران مناطق زلزله زده آمد/نرخ خرید تضمینی سریع تر اعلام شود ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ آذر
5 آب آشامیدنی زلزله‌زدگان گل‌آلود است/ ۲۵هزار دفترچه آذوقه توزیع شد ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ آذر
6 آموزش رایگان دانشگاه فنی و حرفه ای به دامداران و کشاورزان زلزله زده کرمانشاه ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
7 ٧٩٠ تن جو توزیع شد/کشاورزان به نایلون نیاز دارند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ آذر
8 وزارت بهداشت بحران زلزله را بخوبی مدیریت کرد ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ آذر
9 وزیر جهاد کشاورزی ‌به کرمانشاه می‌رود ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ آذر
10 با دستور وزیر بهداشت، رسیدگی به مصدومان حادثه زلزله ادامه خواهد داشت ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ آذر
11 توزیع "جو" رایگان بین دامداران مناطق زلزله‌زده ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۹ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
نوشیدنی محبوب شما در زمستان چیست؟
 







 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  خطر ابتلا به سرطان مری با مصرف چای داغ یک فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه سرطان م...

  با مضرات جوش ‌شیرین آشنا شوید یک متخصص تغذیه گفت: جوش شیرینی که برای تهیه خمیر ن...

  مصرف سوپ و آش بعد از شیمی درمانی فراموش نشود یک متخصص خون و آنکولوژی با تاکید بر ضرورت مصرف یک ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نقش تغذیه در میگرن و کنترل آن بیماری میگرن که 15 تا 20 درصد از مردان و 25 تا 30 درصد از زنان از آن رنج می‌برند، با سردرد شدید و عمیق، نبض دار‌ و اغلب دردهای تکرار شونده و حساسیت به نور بروز پیدا می‌کند. درد شدید معمولا از صبح زود شروع می‌شود و ممکن است یک سمت سر را درگیر کند و همراه با استفراغ یا تهوع باشد. 10 درصد از مبتلایان به میگرن، دچار اختلالات چشمی، گیجی و ضعف بعد از حملات میگرن نیز می‌شوند.
پیشگیری از سرطان لوزالمعده با مصرف مواد غذایی حاوی منیزیم پایگاه خبری لقمه: طبق یافته اخیر محققان، مصرف روزانه منیزیم در پیشگیری از ابتلا به سرطان لوزالمعده مفید است.
افزودنی‌ها را بیشتر بشناسیم افزودنی ماده‌ای است كه به عمد یا غیرعمد به مواد غذایی اضافه می‌شود. افزودنی‌هایی كه به شكل غیر عمد وارد مواد غذایی می‌شود، معمولاً به شكل تصادفی در طول مراحل بسته بندی یا انبار كردن به مواد غذایی اضافه می‌‌شوند، اما افزودنی‌هایی كه به شكل عمدی به مواد غذایی اضافه می‌شوند، برای ایجاد اثرات مطلوب در ماده غذایی به كار می‌رود.
در چای آب لیمو تازه بریزیم یا نه؟ متأسفانه گاهی برخی از افراد مانند کارمندان که چای بیشتری در طول روز مصرف می‌کنند، اصلاً حواسشان به اضافه دریافت کالری از طریق خوردن قند و شکر بیش از اندازه نیست و نمی‌دانند چرا وزنشان افزایش پیدا می‌کند.