اهمیت گنجاندن فیبر در رژیم غذایی کودک


پایگاه خبری لقمه: به گفته محققان، کودکان هم همانند بزرگسالان در رژیم غذایی خود به فیبر زیادی نیاز دارند.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، فیبر به رشد و تکامل طبیعی کودک کمک می‌کند. به گفته مرکز بهداشت کودکان اورنج کانتی کالیفرنیا، فیبر به آنها کمک می‌کند تا مدت طولانی‌تری احساس سیری کنند، سطح قند خون را کنترل می‌کند، کلسترول را کاهش می‌دهد و حرکات منظم روده را تقویت می‌کند.

 
«استفانی دی فیگلیا-پک»، مشاور تغذیه در مرکز پزشکی کودکان کوهن در نیویورک، می‌گوید: «کودکی که هنوز گرسنه است به خوردن ادامه می‌دهد، بنابراین یک وعده غذایی سیرکننده حاوی فیبر بالا، دوره غذا خوردن را زودتر به پایان می‌رساند.»
 
به گفته محققان، کودکانی که فیبر بیشتری دریافت می‌کنند تمایل به خوردن غلات کامل، میوه‌ها، سبزیجات، کره آجیل و حبوبات به همراه چربی کمتر دارند.
 
بسیاری از اقلام با فیبر بالا حاوی پری بیوتیک هایی هستند که میکروبیوم روده را تغذیه می‌کنند، سلامتی را تعدیل می‌کنند، خطر بیماری را کاهش داده و آرامش روانی را افزایش می‌دهند.
 
به گفته محققان، کودکان ۱ تا ۳ ساله به حدود ۱۴ گرم فیبر در روز، کودکان ۴ تا ۸ ساله به حدود ۱۶ تا ۲۰ گرم، کودکان ۹ تا ۱۳ ساله به حدود ۲۲ تا ۲۵ گرم و سنین ۱۴ تا ۱۸ سال به حدود ۲۵ تا ۳۱ گرم نیاز دارند.
 
غذاهای غنی از فیبر برای کودکان شامل میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات است.
 
فیبر زیادی در غلاتی مانند بلغور جو دوسر، برنج قهوه‌ای، ماکارونی گندم و ذرت بو داده وجود دارد. حبوبات غنی از فیبر عبارتند از لوبیا چشم بلبلی، عدس، و لوبیا سیاه. لوبیا سویا و بادام هم حاوی فیبر زیادی هستند.
 
سبزیجات غنی از فیبر عبارتند از بروکلی، آووکادو و جیکاما. میوه‌هایی مانند تمشک، شاه توت، گلابی، پرتقال، موز و سیب نیز سرشار از فیبر هستند.
 
یک گلابی بزرگ با پوست ۷ گرم فیبر، یک فنجان تمشک تازه ۸ گرم فیبر، نصف یک آووکادوی متوسط ۵ گرم فیبر، ۳۰ گرم بادام ۳.۵ گرم فیبر، نصف فنجان لوبیا سیاه پخته شده ۷.۵ گرم فیبر، ۳ فنجان پاپ کورن ۳.۶ گرم فیبر و ۲ قاشق غذاخوری دانه چیا ۱۰ گرم فیبر دارد.
 
برخی از منابع فیبر کمتر شناخته شده عبارتند از شکلات تلخ (۷۰٪ یا بالاتر) و سیب.

 

 

خبرنگار: آزاده فضلی

 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 15110 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۱ بهمن بازدید: 499 ساعت: 10:23 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 لهستان هم سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۶ فروردين
2 بیانیه رسانه‌های ایران در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی ۱۴۰۲ شنبه ۲۷ آبان
3 استقبال از پویش تحریم کالاهای «مرتبط با اسرائیل» در کشورهای اسلامی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
4 یک ماه از تشنگی و گرسنگی مردم غزه گذشت ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
5 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
6 آشنایی با جدول غذایی رژیم لاغری کانادایی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۰ شهريور
7 چه کسانی نباید رژیم کتوژنیک بگیرند؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۱ شهريور
8 رژیم غذایی برای رفع کبد چرب و کاهش وزن ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
9 رژیم غذایی گیاهی و بهبود کلسترول و قندخون ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۹ مرداد
10 خطر رژیم غذایی کم فیبر در بارداری برای مغز نوزادان ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
11 زمان مناسب برای پخت گوشت و مرغ یخ زده ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۸ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهای آماده و کنسروی برای بیماران فشار خونی «سم» است یک متخصص تغذیه گفت: تمام مواد غذایی فرآوری شده مان...

  موادغذایی مفید برای سلامت پوست، مو و ناخن تابحال دقت کرده‌اید که چقدر وقت و هزینه خرج تقویت ...

  مغز با صبحانه بیدار می‌شود همواره شنیده‌ایم که پزشکان از صبحانه به عنوان مهم‌...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

توجه ویژه به بخش كشاورزی و امنیت غذایی در دولت آینده ضروری است پایگاه خبری لقمه: دكتر حامد نجفی معتقد است توجه ویژه دولت آینده به بخش كشاورزی و امنیت غذایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
کدام ماهی برای سبزی پلو ماهی شب عید مناسب‌تر است؟ شما هم برای انتخاب ماهی شب عیدتان تردید دارید و نمیدانید کدام ماهی را بخریم؟ ما شما را برای خرید ماهی شب عیدتان راهنمایی می کنیم.
بررسی وضعیت تغذیه ای دانشجویان ایران پایگاه خبری لقمه: مسئول گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت گفت:بررسی ها نشان می دهد بیش از 6 درصد از دانشجویان تمام روزهای هفته از نوشابه یا آبمیوه صنعتی استفاده می کنند، حدود 57 درصد نیز به ندرت از آن استفاده می کنند. همچنین حدود 5/12 درصد دانشجویان تمام روزهای هفته از شیرینی جات ، مصرف می کنند و حدود 6 درصد نیز اصلا شیرینی مصرف نمی کنند. این در حالی است که توصیه می شود مقدار مصرف انواع شیرینی باید به حداقل برسد.
اشتباهات رایج در آشپزی و راه حل آنها احتمالا شما هم ادویه را در دسترستان کنار اجاق گاز نگه می‌دارید، یا وقتی عجله دارید در ظرف و ماهیتابه با این گمان که کار پخت و پز غذا زود‌تر تمام شود، مقدار بیشتری مواد غذایی می‌ریزید؛ بعید نیست در این مواقع زیاد هم منتظر خوب داغ شدن روغن نشوید. این گونه کارهای اشتباه را در حین آشپزی بسیاری افراد می‌توان دید.