معرفی 4 گونه جدید بیماری سیب را به دنیا توسط محقق ایرانی


پایگاه خبری لقمه: یک عضو مرکز تحقیقات از معرفی 4 گونه جدید عامل بیماری سیب به دنیا و ثبت در مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، همه ساله بیماری شانکر سیب، سطح وسیعی از درختان را از بین می‌برد و خسارت زیادی به باغداران وارد می‌کند تاکنون گونه های مختلف این بیماری به درستی شناسایی نشده بود و به این دلیل سم متناسب با آن هم برای مقابله وجود نداشت، به تازگی دانشمندان کشور گونه  های مختلف این بیماری را شناسایی کردند که 4 مورد آن برای دنیا معرفی شد.

 
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات ومنابع طبیعی وآموزش کشاورزی استان آذربایجان غربی افزود:‌ « 8 گونه از جدید از قارچ عامل بیماری شانکر سیب شناسایی شده که ۴ گونه آن برای دنیا جدید بود و بنام کشور عزیزمان ایران در Ncbi (مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری) در آمریکا ثبت و مقاله آن در مجله Fungal biology انجمن قارچ شناسی بریتانیا در سال ۲۰۲۲ به چاپ رسید.»
 
وی گفت: «گونه های جدید قارچ عامل بیماری شانکر با اسامی : Citospora iranica، C. ershadii، C. avicennae و C. azerbaijanica نامگذاری شده اند.»
 
قارچ سیتوسپورا عامل بیماری است که  از نظر پراکنش جغرافیایی و تنوع گونه ای مهمترین عامل شانکر و زوال درختان سیب در کشور شناخته می شود.این بررسی ها در قالب رساله دکتری در ۹ استان عمده تولید کننده سیب از جمله آذربایجان های غربی و شرقی، تهران، اصفهان انجام شده است.
 
قارچ های بیماریزا در گیاهان از نظر ژنتیکی مدام درحا ل تغییر هستند بنابراین محققان مدام درحال شناسایی آنها و پیدا کردن راهکارهای مقابله با آنها با سموم جدید باشند، سالانه حدود 30 تا 40 درصد محصولات کشاورزی به دلیل مشکلات بیماری، بسته بندی نامناسب و مشکلات تولید، قبل از رسیدن به سفره مردم از بین می روند.
 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15453 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان بازدید: 677 ساعت: 9:03 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رعایت بهداشت را در مواقع بحران فراموش نکنید ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
2 نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
3 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
4 بازگشت یک بیماری مسری به ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
5 شایع‌ترین بیماری‌های مردان را بشناسیم ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
6 بهترین خوراکی‌های زمستانی و تقویت‌کننده سیستم ایمنی ۱۴۰۳ شنبه ۸ دي
7 ۸ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
8 وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
9 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
10 سازمان جهانی بهداشت اولین آزمایش تشخیصی «آبله میمونی» را تایید کرد ۱۴۰۳ شنبه ۱۴ مهر
11 جولان بیماری‌های ویروسی در پاییز/ مراقب مهر و آبان باشید ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین داروهای جهان در آشپزخانه شماست خیلی از داروهای شیمیایی را تاحدودی می‌شناسیم و می‌...

  تغذیه‌ی مناسب برای پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها تغذیه‌ی مناسب و فعالیت‌های بدنی مناسب راهی برای پی...

  شیر فقط برای استخوان نیست علاوه بر مزایایی كه شیر و لبنیات برای سلامت استخوا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

علت پنهان ناتوانی جنسی همسران آمارها نشان می‌دهد امروزه درصد زیادی از همسران به دلیل اختلالات و ناتوانی جنسی شریک زندگی‌شان، به بهانه‌های مختلف از ادامه زندگی مشترک سرباز می‌زنند. اختلالاتی که اغلب درمان‌پذیر بوده و اصل اساسی آن آگاهی از علل پیدایش و پشتکار در مهار و مداوای آن است.
كدام موادغذایی را باید در یخچال گذاشت؟ برای خریدكردن از خانه خارج می‌شوید، خریدهایتان را می‌كنید و به خانه برمی‌گردید، همه چیزهایی را كه خریده‌اید در جای خودشان قرار می‌دهید و موادغذایی را در یخچال و فریزر می‌گذارید و سپس راحت مقابل تلویزیون دراز می‌كشید اما صبر كنید، دست نگه دارید، می‌دانید برخی از موادغذایی اگر در یخچال و فریزر نگهداری شوند، ارزش غذایی خود را از دست می‌دهند و زودتر خراب می‌شوند؟ این را هم می‌دانید كه برخی از موادغذایی كه در محیط خانه و در فضای معمول نگه می‌دارید از فریزشدن سود خواهند برد؟
نخستین همایش ایران و گردشگری خوراک در پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری برگزار شد پایگاه خبری لقمه: نخستین همایش «ایران و گردشگری خوراک در سده نو» صبح دوشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ در سالن خلیج فارس پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری برگزار شد.
مایع حیات آشپزی را دریابیم! اگر تصمیم به سرخ کردن مواد غذایی به ویژه سبزیجات را دارید باید صبر کنید حداقل دو ساعت از شست‌و‌شوی آن‌ها بگذرد.