معرفی 4 گونه جدید بیماری سیب را به دنیا توسط محقق ایرانی


پایگاه خبری لقمه: یک عضو مرکز تحقیقات از معرفی 4 گونه جدید عامل بیماری سیب به دنیا و ثبت در مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، همه ساله بیماری شانکر سیب، سطح وسیعی از درختان را از بین می‌برد و خسارت زیادی به باغداران وارد می‌کند تاکنون گونه های مختلف این بیماری به درستی شناسایی نشده بود و به این دلیل سم متناسب با آن هم برای مقابله وجود نداشت، به تازگی دانشمندان کشور گونه  های مختلف این بیماری را شناسایی کردند که 4 مورد آن برای دنیا معرفی شد.

 
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات ومنابع طبیعی وآموزش کشاورزی استان آذربایجان غربی افزود:‌ « 8 گونه از جدید از قارچ عامل بیماری شانکر سیب شناسایی شده که ۴ گونه آن برای دنیا جدید بود و بنام کشور عزیزمان ایران در Ncbi (مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری) در آمریکا ثبت و مقاله آن در مجله Fungal biology انجمن قارچ شناسی بریتانیا در سال ۲۰۲۲ به چاپ رسید.»
 
وی گفت: «گونه های جدید قارچ عامل بیماری شانکر با اسامی : Citospora iranica، C. ershadii، C. avicennae و C. azerbaijanica نامگذاری شده اند.»
 
قارچ سیتوسپورا عامل بیماری است که  از نظر پراکنش جغرافیایی و تنوع گونه ای مهمترین عامل شانکر و زوال درختان سیب در کشور شناخته می شود.این بررسی ها در قالب رساله دکتری در ۹ استان عمده تولید کننده سیب از جمله آذربایجان های غربی و شرقی، تهران، اصفهان انجام شده است.
 
قارچ های بیماریزا در گیاهان از نظر ژنتیکی مدام درحا ل تغییر هستند بنابراین محققان مدام درحال شناسایی آنها و پیدا کردن راهکارهای مقابله با آنها با سموم جدید باشند، سالانه حدود 30 تا 40 درصد محصولات کشاورزی به دلیل مشکلات بیماری، بسته بندی نامناسب و مشکلات تولید، قبل از رسیدن به سفره مردم از بین می روند.
 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15453 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان بازدید: 364 ساعت: 9:03 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 جولان بیماری‌های ویروسی در پاییز/ مراقب مهر و آبان باشید ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
2 آیا استفاده از تلفن همراه عامل ابتلا به بیماری قلبی است؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
3 چرا سویه جدید آبله میمونی می تواند خطرناک باشد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
4 شناسایی آبله میمونی در همسایگی ایران/ بهداشت فردی را جدی بگیرید ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
5 کمک روغن ماهی به سالمندان پرخطر در پیشگیری از آلزایمر ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
6 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
7 توصیه‌های سازمان مدیریت بحران تهران برای پیشگیری از تب دنگی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
8 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
9 درمان پوکی استخوان به لطف تلاش دانش بنیان‌های ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
10 تشخیص آنفلوانزا و سرماخوردگی سخت است ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آدامس این جویدنی زیان‌آور ما پر از تصورات اشتباهیم. مثلا برخی گمان می‌كنند خ...

  یک نکته تغذیه‌ای دخترانه برای سلامت جنسی پژوهش های محققان انگلیسی نشان می دهد دخترانی که در...

  کاهش خطر ابتلا به سرطان تخمدان با مصرف مداوم آسپرین نتایج یک آزمایش جدید نشان داده است که مصرف مداوم آ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کجا غذا بخوریم، کجا غذا نخوریم بیشتر متخصصان فیزیولوژی معتقدند لذت غذاخوردن، یکی از بزرگ‌ترین لذت‌های زندگی است اما بسیاری از افراد به‌راحتی از این لذت می‌گذرند و نمی‌دانند که می‌توانند با رعایت چند نکته بسیار ساده اما کاربردی، غذا خوردن را برای خود و سایر اعضای خانواده‌شان، به یک تفریح بزرگ تبدیل کنند.
شیوه های نادرست کاهش وزن و پیامدهای ناشی از آنها در طی سالیان اخیر، چاقی به یکی از مشکلات مهم عرصه سلامت و بهداشت تبدیل شده است. تغییرات شیوه زندگی مهمترین عامل بروز این معضل محسوب می شود.
تولید و صادرات پسته با چه چالش هایی روبروست؟ پایگاه خبری لقمه: حکایت تولید و صادرات پسته مصداق ضرب‌المثل معروف شده که «درونش خودمان را کشته، بیرونش مردم را»؛ قیمت این محصول برای مردم کشورمان آنقدر زیاد است که خیلی‌ها امکان خریدش را ندارند اما تولیدکنندگان آن در عین حال از قیمت پایین آن به نسبت هزینه‌ها می‌نالند و خواهان حمایت دولت هستند.
افرادی که برچسب مواد غذایی را می‌خوانند، لاغرتر هستند تحقیقات نشان می دهند که خواندن برچسب مواد غذایی موجب پیشگیری از چاقی به ویژه در زنان می شود.