به گزارش لقمه، پیش از این محققان به این نتیجه رسیده بودند که مصرف زیاد گوشت قرمز و به خصوص محصولات گوشتی از قبیل سوسیس و کالباس احتمال ابتلاء به سرطان کولون را افزایش میدهد؛ نتایج یک مطالعه گسترده در آمریکا نشان داده است که مصرف روزانه گوشت قرمز به میزان قابل توجهی خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را نیز افزایش خواهد داد.در این مطالعه که برای تعیین ارتباط بین مصرف گوشت قرمز و ابتلاء به دیابت نوع 2 انجام گرفت مصرف گوشتهای قرمز فرآوری شده و فرآوری نشده در 37083 مرد، 79570 و 87504 زن به ترتیب در طول سالهای 2006-1986، 2008-1980 و 2005-1991 مورد بررسی قرار گرفت؛ در این مطالعه رژیم غذایی و ابتلاء به دیابت نوع دوم در افراد از طریق تکمیل پرسشنامه هر 4 سال مورد بازبینی قرار گرفت.با بررسی پرسشنامهها مشخص شد 13759 نفر از افراد شرکت کننده به دیابت مبتلاء شدند؛ محققان بعد از متعادل سازی افراد بر اساس سن، BMI، روش زندگی و فاکتورهای خطر غذایی دریافتند مصرف گوشت قرمز چه از نوع فرآوری شده و یا فرآوری نشده ارتباط مثبتی با ابتلاء به دیابت نوع 2 در همه گروههای مورد بررسی داشته است.نتایج این مطالعه نشان داد افرادی که روزانه 100 گرم گوشت قرمز مصرف میکنند 19 درصد بیشتر در معرض ابتلاء به دیابت نوع 2 قرار میگیرند؛ از این گذشته محققان مشاهده کردند که متأسفانه مصرف روزانه فقط 50 گرم از محصولات گوشتی فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس احتمال ابتلاء به این بیماری را تا 51 درصد افزایش میدهد؛ بر این اساس محققان توصیه می کنند مصرف یک سروینگ خشکبار، لبنیات کم چرب و غلات کامل در روز به جای گوشت قرمز میتواند خطر ابتلاء به دیابت را 16 تا 35 درصد کاهش دهد.نکته عملی: نتایج این مطالعه نشان داد مصرف گوشت قرمز به خصوص نوع فرآوری شده آن باعث افزایش خطر ابتلاء به دیابت میشود، لذا متخصصان تغذیه توصیه میکنند به جای مصرف گوشت قرمز و همچنین محصولات گوشتی از پروتئینهای گیاهی استفاده شود.