صید شب چراغی، زنگ خطری برای صیادان هرمزگانی


صید شب‌چراغی یکی از انواع صید غیر اصولی است که صیادان غیر قانونی طی دو سال اخیر در هرمزگان بسیار از آن استفاده می کنند.صیدی که زیست گاه آبزیان در خلیج فارس را به خطر انداخته است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، گروه استان‌ها، فاطمه بیاتی: صید شب‌چراغی یکی از انواع صید غیر اصولی است که صیادان غیر قانونی طی دو سال اخیر در استان هرمزگان بسیار از آن استفاده می‌کنند، در این نوع صید از نور افکن‎‌های بسیار قوی استفاده می‌شود. صیادانِ غیر قانونی نور زیادی را از طریق این نورافکن‌ها طی چندین ساعت در تاریکی شب به عمق دریا می‌تابانند. بر اثر این کار آبزیان متفاوتی به سمت محل تابش نور جذب می‌شوند، پس از آن صیادان غیر مجاز به وسیله تورهای پرساین، آبزیان محوطه تابش نور را محاصره و در نهایت جمع‌آوری می‌کنند.

 
در این نوع صید چند تن انواع آبزی صید می‌شود که به دلیل بالا بودن حجم صید و تکرار چندباره این نوع صید در شب، ذخایر آبزیان استان به شدت کاهش می‌یابد که این امر مشکلات متعددی را برای صیادان مجاز که به طور اصولی صید می‌کنند، به وجود می‌آورد.
 

صید شب چراغی، زنگ خطری برای صیادان هرمزگانی

 
علی ذاکری صیاد هرمزگانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به رواج صیادی به روش نور افکن‌های قوی در شب، اظهار کرد: صیادانی که به روش شب چراغ صیادی می‌کنند عموماً غیر مجاز هستند. صیادانی که مجوز صید دارند اصولاً افرادی‌اند که به قوانین پایبند هستند.
 
بزم شب چراغ‌ها و نابودی آبزیان خلیج فارس
 
صیاد هرمزگانی با بیان اینکه صیادی با روش شب چراغ‌ها موجب کوچک و خالی شدن سفره خانواده صیادان قانون‌مدار شده است، عنوان کرد: شب چراغ‌ها در هر بار ماهیگیری بیش از چند تن انواع آبزی صید می‌کنند. این نوع ماهی‌گیری ذخایر آبزیان را کاهش می‌دهد.
 
وی با اشاره به اینکه کاهش ذخایر آبزیان می‌‎تواند زنگ خطری برای بیکار شدن ۳۵ هزار صیاد هرمزگانی باشد، افزود: از مسؤولان خواهشمندیم با این گونه صید برخورد و مقابله کنند.
 

رواج صید شب چراغی طی دو سال گذشته

 
محمد جاسکی دیگر صیاد هرمزگانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با تاکید بر کاهش درآمد صیادی طی یک سال گذشته، عنوان کرد: ماهیگیری به روش شب چراغ‌ها طی دو سال گذشته رواج یافته است که این امر موجب شده ذخایر آبزیان کاهش یابد.
 
صیاد هرمزگانی ادامه داد: در این نوع صیادی انواع ماهی‌ها، میگو و کف آبزیان در تور صیادان غیر قانونی می‌افتند.
 
جاسکی بیان کرد: به دلیل حجم بالای صید در این روش کیفیت آبزیان صید شده پایین می‌آید و چه بسا بسیاری مواقع فاسد می‌شود پس صیادان شب چراغ مجبور هستند حجم زیادی از صید خود را با قیمت پایین به کارخانه‌های پودر ماهی بفروشند.
 
 
 

کاهش ذخایر آبزیان در هرمزگان

 
مدیرکل شیلات هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ۳۵ هزار صیاد در این استان فعال هستند، اظهار کرد: سالانه بیش از ۳۲۰ هزار تن انواع آبزی شامل سردزیان ریز، سردزیان درشت، کف زیان و میگو از آب ‎ های هرمزگان صید می‌شود.
 
مسعود بارانی با تاکید بر کاهش میزان صید برخی آبزیان طی سال ‎ های اخیر، اظهار کرد: این نشان دهنده کاهش ذخایر آبزیان به ویژه آبزیان کف زی است. ذخایر سردزیان ریز کمتر از میزان صید است لذا صید بیشتر این گونه ‎ ها توصیه نمی‌شود.
 
مدیر کل شیلات هرمزگان ادامه داد: در حال حاضر امکان صید سالانه ۹۰ هزار تن سردزیان ریز وجود دارد در حالی که برداشت سالانه ۱۲۰ هزار تن است.
 
بارانی با تاکید بر کم شدن ذخایر میگو در آب ‎ های هرمزگان، گفت: نسبت به ۱۵ سال گذشته ذخایر میگوی این استان به شدت کاهش یافته که نتیجه صید، صیادان غیر مجاز است.
 

احیا و حفظ ذخایر آبزیان یکی از مصوبات سفر ریاست جمهوری به هرمزگان

 
وی در ادامه با بیان اینکه احیا و حفظ ذخایر آبزیان مصوبه سفر ریاست جمهوری را دارد، مطرح کرد: بازسازی و احیا، باید به صورت مداوم انجام شود.
 
مدیرکل شیلات هرمزگان به ضرورت ساخت زیستگاه مصنوعی تاکید کرد و افزود: طی مقطعی به ایجاد زیستگاه مصنوعی توجه شد ولی این امر در مدت زمانی متوقف شد، در نهایت در سفر رییس جمهور به استان هرمزگان یک با دیگر مورد توجه قرار گرفت و ایجاد زیستگاه مصنوعی تصویب شد.
 
بزم شب چراغ‌ها و نابودی آبزیان خلیج فارس
 
این مقام مسؤول ادامه داد: ساخت سه مرکز شروع شده که فاز نخست آن‌ها در حال ساخت است، اما برای تکمیل آن ‎ ها نیازمند تخصیص اعتبار هستیم.
 
بارانی با بیان اینکه توسعه فعالیت ‎ ها نیازمند تخصیص اعتبار است، گفت: اعتبار مورد نیاز برای ساخت این سه مرکز بالغ بر ۴۵۰ میلیارد تومان است.
 
وی با اشاره به اینکه مطالعاتی در خصوص ایجاد قفس‌های سنتی و کوچک ویژه جامعه محلی انجام شده است، اظهار کرد: این مهم ایجاد شغل برای جامعه محلی و ساحل نشین با هزینه کم را به دنبال دارد.
 
مدیرکل شیلات هرمزگان به ضرورت تغییر ساختار مزارع پرورش میگو اشاره کرد و بیان داشت: ساختار این مزارع باید از سنتی به صنعتی تغییر کند که برای انجام این امر باید اعتبارات مناسب و کم بهره در نظر گرفته شود.
 

رصد و پایش، بنادر و مراکز تخلیه برای مقابله با صید شب چراغ

 
معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات هرمزگان نیز با اشاره به صید شب چراغ ‎ ها، اظهار کرد: این نوع صید برای سودجویان درآمد و گردش مالی بالایی به همراه دارد اما همزمان، سفره صیادان قانونی که اصولی صید می‌کنند، کوچک می ‎ شود.
 
محمد جوانمرد با اشاره به حمایت دادستانی، نیروی دریایی سپاه، دریابانی و مراجع ‎ ذی‌صلاح برای مقابله با این گونه صید، مطرح کرد: کمبود نیروی انسانی یگان حفاظت از آبزیان از جمله مشکلات این اداره کل است اما، این امر موجب نشده است که رصد و پایش بنادر و مراکز تخلیه انجام نشود.
 
وی ادامه داد: ادارات، سازمان ‎ ها و ارگان‌های مختلفی در راستای رصد و پایش بنادر و مراکز تخلیه با اداره کل شیلات همکاری می‌کنند.
 
با توجه به گفت‌وگوهای انجام شده می‌توان گفت؛ انجام صید غیرقانونی و غیراصولی بلای جان ذخایر آبزیان استان هرمزگان شده است که برای مقابله با آن، احیا وحفاظت از این ذخایر باید برنامه ‎ های کوتاه‌مدت، میان مدت و بلند مدت تهیه شود و این مهم همراهی و هماهنگی بیش از پیش سازمان ‎ ها و مراجع قانونی و قضایی و مردم را می‌طلبد.
 
‌لازم به ذکر است، جذب سرمایه گذار برای توسعه زیستگاه‌های مصنوعی در هرمزگان می‌تواند در افزایش ذخایر آبزیان تأثیر به سزایی داشته باشد تا شاهد آثار و پیامدهای مثبت آن در توسعه، آبادانی و شکوفایی همه جانبه منطقه باشیم.
 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 15476 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي بازدید: 423 ساعت: 2:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 طرح دریابست از دوم تا نهم مهرماه ۱۴۰۳ اجرا می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
2 آیا هیولای صید ترال به خلیج فارس باز می گردد؟/ صیادان خواب ندارند! ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
3 دورخیز مجلس برای ممنوعیت دائمی صید ترال صنعتی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۷ تير
4 مردم نمی پذیرند آب‌های خلیج فارس و دریای عمان عرصه تاخت‌وتاز چینی‌ها شود ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ آذر
5 برای تقویت مشاغل خرد آبزی پروری و صیادی برنامه ریزی می کنیم ۱۴۰۰ يکشنبه ۳۰ آبان
6 پیگیری آیین نامه ماهی گیری مسئولانه در خوزستان ۱۴۰۰ جمعه ۲۳ مهر
7 مدیرکل صید و صیادی شیلات ایران از بیمه شدن صیادان آزادشده از چنگال دزدان دریایی خبر داد ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۴ شهريور
8 احتمال عرضه گوشت مرغ بدون ذبح رد شد ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۹ بهمن
9 صید ماهی خاویاری همچنان ممنوع است ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
10 صید میگو در هرمزگان ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  با 13 معجزه سیب آشنا شوید سیب خواص زیادی برای سلامتی دارد. در این مبحث به 13...

  با تغذیه برندگان جایزه نوبل آشنا شوید چندی پیش دانشمندان انگلیسی تصمیم گرفتند این راز بز...

  جوجه‌كباب آماده طبخ فله‌ای نخرید لقمه: جوجه‌كباب از جمله غذاهای لذیذی است كه اكثر ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خوراکی‌های عالی برای آب کردن شکم این خوراکی‌ها را بخورید تا خواب بهتری داشته باشید، وزن بیشتری کم کنید، و شکم خود را آب کنید.
چالش ایران و افغانستان بر سر سهم آب از رود هیرمند/حقابه ایران از هیرمند چقدر است؟ پایگاه خبری لقمه: رودخانه هیرمند یکی از رودهای پرآب افغانستان است که به دریاچه هامون می‌ریزد. اما مدتی است که ممانعت افغانستان از ورود سهم ایران از آب هیرمند به مشکلی جدی برای استان سیستان و بلوچستان ایران تبدیل شده است.
نقش شکلات در چاقی تحقیقات جدید نشان می دهد که وقتی پای شیرینی به میان می آید خوردن اندکی از آن خطر چاقی و یا بیماری قلبی به همراه ندارد. محققان آمریکایی با تحقیق روی بیش از پنج هزار نفر دریافتند که هیچ ارتباطی بین وضعیت ضعیف سلامتی و خوردن مرتب شیرینی وجود ندارد.
ارتباط تغذیه با جرم و جنایت دانشمندان در تحقیقات خود متوجه شدند مصرف شکلات در کودکان می‌تواند باعث بروز مشکلات رفتاری در سنین نوجوانی و بزرگسالی شود. طبق این تحقیقات افرادی که در سنین کودکی خود به میزان زیادی شیرینی، شکلات و نوشابه مصرف می‌کنند در بزرگسالی با احتمال بیشتری دست به جرم و جنایت می‌زنند.