رییس فراکسیون محیط زیست مجلس خبر داد:
دورخیز مجلس برای ممنوعیت دائمی صید ترال صنعتی


پایگاه خبری لقمه: رییس فراکسیون محیط زیست مجلس با بیان این که داستان غارت آبزیان کشور تمام شده است، گفت: این فراکسیون به دنبال ممنوعیت دائمی صید ترال صنعتی در کشور است و با قاطعیت تمام این موضوع را دنبال می کند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه از فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی، سمیه رفیعی در پاسخ به طومار صدها نفر از جامعه صیادان جنوب کشور به این فراکسیون که در آن خواستار توقف دائمی صید ترال صنعتی شده بودند، با تاکید بر این که این فراکسیون به طور جدی درخواست صیادان محلی را پیگیری می‌کند تاکید کرد: توقف دو ساله صید ترال که با نظر مثبت رئیس جمهوری انجام شد، نقش بسیار موثری در حفظ ذخایر آبزیان جنوب کشور و معیشت مردم محلی داشته است.
 
وی با بیان این که باید فعالیت‌های اقتصادی با ظرفیت سرزمینی کشور متناسب باشد تا شاهد تخریب و نابودی محیط زیست نباشیم گفت: پیش از ممنوعیت صید ترال در کشور شاهد نارضایتی های بسیاری از سوی جامعه صیادی محلی بودیم و متاسفانه جارو کردن تمام منابع آبزی دریا توسط کشتی‌های صید ترال فانوس ماهیان موجب شده بود که ضمن نابودی ذخایر آبزیان کشور، سفره مردم نیز خالی شود به شکلی که بسیاری از آنها در تماس‌های مکرر با فراکسیون محیط زیست مجلس اعلام می‌کردند که شغل و معیشت آنها عملا از بین رفته است.
 
به گفته رفیعی، کشتی‌های صید ترال تخریب محیط زیست را طوری وارونه به اسم اشتغال زایی و نیاز کشور جلوه می‌دادند که حتی از دولت سوخت یارانه‌ای هم می‌گرفتند! این در حالیست که صیادان محلی به دلیل نابودی ذخایر ماهیان مجبور بودند با صرف هزینه بیشتر و استفاده از سوخت آزاد، فرسنگ‌ها داخل دریا بروند و سرآخر هم دست خالی برگردند.
 
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس با اشاره به این که فراکسیون محیط زیست مجلس در میان تمام فشارها با تکیه بر بنیه کارشناسی و استدلال‌های علمی توانست سرانجام ممنوعیت ۲ ساله‌ای از اول آذر ۱۳۹۹ بر فعالیت کشتی های صنعتی صید ترال اعمال کند افزود: این در حالیست که فشارهای فراوانی از سوی مافیای صید ترال صنعتی در این مدت به ما وارد شد اما فراکسیون محیط زیست زیر این فشارها سر خم نکرد و موفق شدیم همچنان این ممنوعیت را حفظ کنیم.
 
وی با بیان این که موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور مکلف بود در این مدت نسبت به پایش وضعیت ذخایر آبزیان خلیج فارس و دریای عمان اقدام کرده و گزارش خود را برای تصمیم‌گیری‌های بعدی ارائه کند، گفت: متاسفانه به غیر از گزارش مختصری که در ابتدای ممنوعیت دوساله از سوی این موسسه دریافت شد که دال بر وضعیت بسیار بد ذخایر آبزیان است، تاکنون هیچ گزارش جامع و کاملی در این خصوص واصل نشده است.
 
رفیعی با تاکید بر این که منفعت مافیای ترال قطع شده به هر دری می‌زند تا صید ترال را دوباره احیا کند، تاکید کرد: بر اساس توافق انجام شده قرار شد روش های صید سازگار با محیط زیست، جایگزین صید مخرب ترال شود و همچنین بخشی از کشتی های مذکور، فعالیت های صیادی خود را در آبهای دور (اقیانوس هند) انجام دهند که به رغم تامین ۷۰ میلیارد تومان برای پرداخت حق عضویت کنوانسیون‌های بین‌المللی برای دریافت مجوز صیادی در آبهای اقیانوس هند، حتی یک کشتی از این کشتی‌ها این فعالیت را آغاز نکردند و همچنان به دنبال این هستند که مجوز مجدد صید صنعتی ترال فانوس ماهیان را در آبهای سرزمینی بگیرند!
 
در طومار ارسال شده به رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس ارسال شده است، ضمن تشکر و قدردانی از زحمات مربوطه درباره ممنوعیت دو ساله فعالیت کشتی های صید ترال فانوس ماهیان در خلیج فارس و دریای عمان و به عبارتی حفاظت از زیستگاه ها و منابع آبزیان و ذخایر ارزشمند ژنتیکی دریایی کشور آمده است: اینجانبان صیادان بومی جنوب کشور در دو سال اخیر شاهد احیای مجدد نسبی منابع آبزی بوده‌ایم و این در سبد غذایی مردم بومی به وضوح قابل مشاهده است که به تبع آن تا حد زیادی از آسیبهای اقتصادی و اجتماعی جبران ناپذیر بر قشر عظیم جامعه صیادان محلی جنوب کشور که تنها منبع درآمد و ارتزاقشان از طریق دریا و صید سنتی است، کاسته شده است.
 
در ادامه این نامه آمده است: متأسفانه اخیراً خبرهای بسیار نگران کننده ای به گوش می رسد که صاحبان کشتیهای صید صنعتی و ترالرها درصدد تکرار اقدامات شومشان و از سرگیری فعالیت صید ترال فانوس ماهیان به هر طریقی است که این موضوع جامعه صیادی و مردم بومی را بسیار ناامید کرده است، لذا از حضور سرکار عالی و سایر اعضای فراکسیون محیط زیست مجلس انقلابی، هیات علمی دانشگاه های کشور در رشته ،شیلات علوم دریایی محیط زیست مسئولان و صاحب نظران خواستاریم در خصوص ممنوعیت دائم فعالیت کشتی های ترالر اقدامات قاطع مبذول دارید.
 
در نامه صیادان محلی تاکید شده است: کشتی های صنعتی صید فانوس ماهیان به بهانه داشتن مجوز صید که متاسفانه هیچگونه پایش و نظارتی از سوی متولیان امر در سازمان شیلات ایران بر فعالیت آنها صورت نمی‌گرفت آزادانه و بصورت گسترده به حریم آبهای سواحل جنوب کشور در خلیج فارس و دریای عمان تجاوز و جلوی چشمان بهت زده صیادان و مردم بومی مبادرت به شخم زدن و تخریب زیستگاهها و غارت منابع و گونه های ارزشمند آبزیان می‌کردند و هیچگونه توجه و اهمیتی به تذکرات و هشدارهای ما صیادان محلی نمی دادند.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15269 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ چهارشنبه ۷ تير بازدید: 357 ساعت: 10:26 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 صید شب چراغی، زنگ خطری برای صیادان هرمزگانی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
2 مردم نمی پذیرند آب‌های خلیج فارس و دریای عمان عرصه تاخت‌وتاز چینی‌ها شود ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ آذر
3 برای تقویت مشاغل خرد آبزی پروری و صیادی برنامه ریزی می کنیم ۱۴۰۰ يکشنبه ۳۰ آبان
4 پیگیری آیین نامه ماهی گیری مسئولانه در خوزستان ۱۴۰۰ جمعه ۲۳ مهر
5 مدیرکل صید و صیادی شیلات ایران از بیمه شدن صیادان آزادشده از چنگال دزدان دریایی خبر داد ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۴ شهريور
6 احتمال عرضه گوشت مرغ بدون ذبح رد شد ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۹ بهمن
7 صید ماهی خاویاری همچنان ممنوع است ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
8 صید میگو در هرمزگان ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
9 افزایش 31 درصدی صید میگو در بوشهر ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ شهريور
10 افزایش بیش از 47 درصدی صید میگو در بوشهر ۱۳۹۶ سه شنبه ۷ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  توت فرنگی کلسترول خون را کاهش می‌دهد یک کارشناس تغذیه گفت: توت فرنگی کلسترول خون را کاه...

  پاسخ به چند سوال تغذیه ای آیا تصور شما در مورد گریپ فروت، چای زنجبیل، ژله، م...

  موادغذایی بی‌ضرر و کشنده برخی از مواد غذایی برای سلامتی مفید اما به دلایلی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

شیرین کام بدون کالری زیاد کوچک و بزرگ ندارد. همه ما کمابیش عاشق طعم شیرین هستیم و خوردن شیرینی، نوشابه، بستنی و غیره را با هیچ‌چیزی در دنیا عوض نمی‌کنیم. البته خودتان بهتر می‌دانید که مصرف زیاد قند و شیرینی‌جات و نوشیدنی‌های شیرین برای سلامتی خوب نیست و مصرف بیش از اندازه این قبیل خوردنی‌ها زمینه ابتلا به چاقی و خدای نکرده دیابت نوع2 را فراهم می‌کند.
شغل‌های چاق کننده را بشناسید محققان در جدیدترین مطالعات خود فهرست مشاغلی را منتشر کرده اند که افراد را دچار اضافه وزن می کند، از سوی دیگر عواملی که موجب این چاقی می شود نیز معرفی شده اند.
5 اشتباه رایج در نگهداری غذاها چه کسی فکرش را می‌کند؟ این پنج اشتباه رایج می‌تواند باعث فساد مواد غذایی در یخچال شود و حتی ممکن است باعث مسمومیت غذایی گردد.
باشگاه توسعه کسب و کار یونسکو ادعای سرطان زا بودن کلوچه نادری را رد کرد به دنبال انتشار خبری در رسانه‌های فارسی زبان بیگانه مبنی بر سرطان زا بودن محصولات کلوچه نادری به نقل از یک نشریه آلمانی، پس از بررسی‌ها و آزمایشات لازم، سلامت این محصول، بار دیگر تایید شد.