صفحه اصلی
-
درباره لقمه
-
تماس با ما
-
دبیرخانه دائمی مسابقات فرهنگی هنری سفره های ایرانی
مجله لقمه
صنایع و خدمات
لقمه یاب
میهمانی
سرگرمی
گالری
آخرین اخبار
از تقویت مو تا تسکین دردهای مزمن؛ زنجبیل، گیاه شگفتانگیز قرن
جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران
فهرست ۱۵ جایگاه عرضه دام عید قربان در تهران اعلام شد
گرمای هوا و کمآبی بدن قاتلان خاموش
تورم اقلام خوراکی در اردیبهشت اعلام شد
قیمت هر بسته شکر ۶۵ هزار تومان
نتیجه جلسه ستاد تنظیم بازار گوشت در هالهای از ابهام
چرا شکر بیش از یک ماه است که توزیع نشده+ جدول قیمت کالاها
انتقاد رئیس اتاق اصناف تهران از گرانی نان
۱۹ ساعت برق رایگان برای کشاورزان با رعایت ۵ ساعته مدیریت مصرف برق
مجله لقمه
خبرها
طرز تهیه انواع غذا
پزشکی و سلامت
خواص خوراکی ها
رمز و راز خانهداری و آشپزی
رازهای کسب و کار
پیشنهاد آخر هفته
ویژه نامه لاغری و چاقی
تغذیه
بازاریابی و فروش
دین و غذا
دانستنی ها
دکوراسیون
رستورانداری
دارو
داستان خوراکی ها
معرفی صنایع غذایی ایرانی
صنایع غذایی خارجی
گزارش
یادداشت و مقاله
هنر و غذا
گوناگون
مهمانی
کتاب و نشریات
گردشگری و هتلداری
گزارش تصویری یا ویدئویی
سرگرمی
خبرهای مربوط به سایت لقمه و مسابقات سفره های ایرانی اسلامی
آگهی و اطلاعیه ها
جشنواره و نمایشگاه ها
نتایج نظرسنجی سایت لقمه
سایت لقمه
>
گزارش و مقالات
>
آیا آبمیوهها آب میوهاند؟!
آیا آبمیوهها آب میوهاند؟!
هوا که گرم میشود، بازار مصرف انواع آبمیوههای خنک هم رونق میگیرد، اما مصرف کدام یک از انواع آبمیوهها میتواند برای ما مفیدتر باشد و از مصرف کدام نوع از آنها باید پرهیز کرد؟
به گزارش لقمه،دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در گفتوگویی در این باره گفتهاند:
به تازگی آبمیوههایی وارد بازار شدهاند که عبارت «بدون افزودنی» روی بستهبندی آنها درج شده است. آیا واقعا هیچ نوع افزودنی خاصی به این محصولات اضافه نمیشود؟
نه. یکی دو کارخانه بزرگ تولید انواع آبمیوههای صنعتی در ایران وجود دارند که محصولات آنها از نظر کیفیت و عطر و طعم از سایر محصولات بهتر و مردمپسندتر است. معمولا این کارخانهها به آبمیوههای خود افزودنی خاصی نمیزنند و اگر عبارت «بدون افزودنی» را روی پاکت آبمیوههای آنها ببینید، باید به آن اعتماد کنید و مطمئن باشید که چنین ادعایی بدون نظارت سازمانهای مربوط نیست. کارخانههای بزرگ و معتبر تولید آبمیوه در ایران، حجم بالایی از آبمیوههای طبیعی، سالم و استاندارد را در طول سال تهیه و با بهترین عطر و طعم به مشتری عرضه میکنند.
منظورتان این است که آبمیوههای تولیدشده در کارخانههای کوچکتر و حتی کمی ناشناخته، کیفیت لازم و خواص مفید آبمیوه را ندارند؟
بیشتر آبمیوههایی که با نشانهای غیرمعروف در بازار وجود دارند به خصوص آنهایی که در فویلهای آلومینیومی به جای پاکتهای کاغذی بستهبندی شدهاند، فرمولهشده هستند. یعنی حجم بالایی از آنها را آب، شکر، اسیدسیتریک، ویتامینهایی مانند ویتامین C، نگهدارنده و رنگدهندههای مجاز تشکیل میدهد. حتی برخی از این آبمیوهها از رنگ، اسانس، آب و شکر تهیه شدهاند و فایدهای که برای بدن ندارند هیچ، مصرف آنها در طولانی مدت برای مصرفکننده مضر هم خواهدبود.
چرا حتی برخی از کارخانههای بزرگ و معروف هم به آبمیوههای خود شکر اضافه میکنند؟
شکر معمولا به آبمیوههای ترشی مانند آب انار یا زغالاخته و برای مطلوب و موردپسندترشدن طعم آبمیوهها افزوده میشود. البته در این صورت، حتما روی بستهبندی این محصولات درج میشود که شکر هم در ترکیبهای آن وجود دارد.
آیا آبمیوههای صنعتی نیازی به نگهدارنده هم دارند؟
نه، استریل و پاستوریزهکردن آبمیوهها و ریختن آنها در پاکتهای چندلایه مخصوص، اجازه ورود یا رشد هیچ نوع میکروارگانیسمی را نمیدهد، بنابراین نیازی به استفاده از نگهدارنده در آبمیوهها نیست. البته امکان ورود و رشد میکروبها درون پاکتهای آبمیوهای که درِ آنها باز شده است، وجود دارد و به همین دلیل آبمیوهها را در مدت کوتاهی پس از بازکردن بستهبندیشان باید حتما مصرف کرد. ضمن اینکه اگر در آبمیوه را باز کردید، حتما آن را تا اتمام زمان مصرف، داخل یخچال نگهداری کنید.
آیا استریل یا پاستوریزهکردن آبمیوهها تاثیری بر ارزش تغذیهای آنها نمیگذارد؟
به طور کلی، هر فرآیندی که روی محصولات غذایی (چه در خانه و چه در کارخانه) انجام شود، مقداری از ارزش تغذیهای آنها را تحت تاثیر قرار میدهد. این در مورد آبمیوههای صنعتی و خانگی هم صدق میکند. یعنی امکان کم شدن برخی از ویتامینها مانند ویتامین C و ویتامین E در آبمیوهها نسبت به میوه طبیعی وجود دارد، اما معمولا تغییری در میزان ویتامینهای گروه B به وجودنمیآید. بنابراین در پی استریل و پاستوریزه کردن آبمیوهها از ارزش غذاییشان کاسته میشود.
به نظر شما یک آبمیوه صنعتی سالم و تازه چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
غلظت کافی داشته باشد و وقتی بستهبندی آن را باز میکنید، رنگ، عطر و طعمی شبیه به آبمیوههای خانگی را حس کنید. غلظت آبمیوه میتواند نشاندهنده سطح بالای کنسانتره میوه در آن باشد. آبمیوههای غیراستاندارد و نامناسب، بسیار رقیق هستند و بوی میوه موردنظر را نمیدهند. این آبمیوهها بیشتر شبیه به آب و شکر رنگی هستند و خواص یک وعده آبمیوه طبیعی را ندارند.
آیا وجود پالپ (تکههای میوه) در آبمیوهها الزاما به معنای کیفیت بالای آنهاست؟
نه، البته ناگفته نماند که از نظر تغذیهای مصرف آبمیوههای پالپدار از سایر آبمیوهها بهتر است چون پالپ آبمیوهها سرشار از فیبر و برای بدن و پیشگیری از فشارخون بالا، بیماریهای قلبی و عروقی و انواع سرطانها بسیار مفید و موثر است، اما یک آبمیوه خوب، سالم و طبیعی، الزاما نباید پالپ داشته باشد؛ همانطور که در حال حاضر آبمیوههای طبیعی و بدون پالپی در بازار وجود دارد که تمام ویژگیهای یک آبمیوه مغذی را دارند.
آیا مصرف روزانه آبمیوههای صنعتی میتواند مشکلی را در کوتاه یا درازمدت برایمان ایجاد کند؟
اگر فردی روزانه آبمیوههای صنعتی سالم و بدون افزودنی بنوشد، هیچ مشکلی برایش پیش نخواهدآمد چون این آبمیوهها تا حد زیادی شبیه آبمیوههای خانگی هستند. حتی مصرف این آبمیوههای سالم همراه صبحانه میتواند فواید بسیاری برای بدن داشته باشد، اما مصرف آبمیوههای سرشار از شکر و حاوی افزودنی یا رنگ و طعمدهندههای مختلف، مشکلاتی در درازمدت برای افراد ایجاد میکند و به همین دلیل مصرفشان به طور مداوم توصیه نمیشود.
عبارت غنیشده با کلسیم یا ویتامین C و... هم روی برخی از آبمیوههای موجود در بازار دیده میشود. آیا مقدار املاح و ویتامینهایی که به این آبمیوهها افزوده میشوند، جوابگوی مقداری از نیاز بدنمان هستند یا این کار فقط جنبه تبلیغاتی دارد؟
باید میزان کلسیم یا سایر موادمغذیای که به آبمیوهها اضافه میشوند، روی برچسب آنها نوشته شود. در صورتی که میزان این مواد جوابگوی حداقل 30 درصد از نیاز روزانه بدنمان باشد، میتوانیم بگوییم آن محصول واقعا غنیشده است؛ مثلا بدن به روزانه 1000 میلیگرم کلسیم نیاز دارد؛ پس یک بسته آبمیوه غنیشده با کلسیم باید حداقل حاوی حدود 330 تا 350 میلیگرم کلسیم باشد تا کلسیم آن جذب بدن شود. میزان جذب این مواد هم به مصرف سایر خوراکیها و شرایط گوارشی هر فرد بستگی دارد و نمیتوان نظر قطعی در موردشان داد.
نقل از :سلامت
کد:
1552
تاریخ نشر:
۱۳۹۱ شنبه ۱۸ شهريور
بازدید:
5809
ساعت:
12:00 صبح
نسخه چاپی
ارسال به دوست
اخبار مرتبط با این خبر
ردیف
تیتر
تاریخ
1
میزان واردات قطعات هلو و پرک پرتقال طی سال گذشته چقدر بود؟
۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
2
برای کاهش درد مفاصل چه نوشیدنی هایی مناسب است
۱۴۰۰ دوشنبه ۱۱ مرداد
3
صبحانه چه غذاهایی نخوریم
۱۳۹۷ دوشنبه ۲۷ فروردين
4
خوردن این خوراکی ها در وعده صبحانه ممنوع
۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر
5
تاثیر تصمیم عراقیها بر بازار کنسانتره و آبمیوه ایران
۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
6
تعرفه واردات انواع آبمیوه به عراق۱۳۰ درصد
۱۳۹۶ دوشنبه ۲۹ آبان
7
انباشت سیب زیردرختی به صورت فله ای ممنوع است
۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان
8
اسامی۱۲ محصول غذایی غیراستاندارد اعلام شد
۱۳۹۶ دوشنبه ۱۵ آبان
9
مصرف چه آبمیوه ای برای کاهش وزن مناسب است
۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
10
داشتن دندانهای سالم با مصرف این آبمیوه معجزهآسا
۱۳۹۶ سه شنبه ۷ شهريور
11
علت بسته شدن نوتلا بارها چست؟
۱۳۹۶ سه شنبه ۷ شهريور
نظرات
تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است
نظر شما
نام:
*
پست الکترونیکی:
*
نظر شما:
*
کد امنیتی:
کد امنیتی را وارد نمایید
گزارشات ویدئویی یا تصویری
آغاز یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور در کرمانشاه
دومین و سومین روز از یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور
اختتامیه یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری
نظرسنجی
عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
آدرس ایمیل درست نیست
مطالب بهداشتی و تغذیه ایی
سبزیجات، ژنهای سرطانی را نابود میکنند
لقمه: متخصصان در آزمایشات جدیدی مشخص کردند که چگون...
بهترین گوشت برای مصرف کدام است؟
گوشت جزو بهترین غذاهاست؛ به شرطی که در مصرف آن افر...
بهترین و جدیدترین ضدآفتاب خوراکی
موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور
عضویت در سایت
ویژه علاقمندان آشپزی
قصد خرید خوراکی خاصی را دارید اینجا را ببینید
مسابقات فرهنگی هنری سفرهها
بازی آنلاین لقمه خور را تجربه کنید!
لقمه.کام
با کتابهای تغذیه و آشپزی آشنا شوید
گزارش و مقالات برگزیده
همه چیز درباره فلفل سیاه و سفید و خواص آنها
پایگاه خبری لقمه: فلفل سیاه و سفید دو میوه Piper Nigrum یا گیاه فلفل هستند که در جنوب آسیا یافت می شود.
«آردگیز گردانی» آیین سنتی هرمزگانی ها در نیمه شعبان
«آردگیز گردانی» از آیین های سنتی در استان هرمزگان است که براساس آن ذوستداران اهل بیت(علیهم السلام) در شب میلاد امام زمان(عج الله تعالی فرجه الشریف) برای سلامتی آن حضرت، نذورات توزیع می کنند.
خوراکیهایی که باید سرد مزاجها بخورند
یک متخصص طب سنتی گفت: افرادی که مزاج سرد دارند بیشتر درونگرا و سفید پوست هستند.این افراد بهتر است غذاهای آبکی و سنتی بیشتر بخورند و از مصرف فستفود بپرهیزند.
چه میوههایی را چه وقت بخوریم؟
یک متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه مصرف 2 تا 4 واحد میوه در روز ضروری است، گفت: میوهها دربردارنده انواع ویتامین، مواد معدنی مانند فیبر غذایی، آنتی اکسیدان، کلسیم، فسفر و پتاسیم هستند که بدن به این مواد نیاز زیادی دارد اما برخی از آنها نباید همراه غذا مصرف شوند و برخی را قبل یا بعد از غذا باید خورد.
لقمه یاب
بازار
مجله لقمه
میهمانی
سرگرمی
RSS
درباره لقمه
تماس با ما
استفاده از کلیه مطالب فقط با ذکر منبع بلا مانع است