آیا لاغر شدن با آب امکان‌پذیر است؟


یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی بابیان اینکه یکی از عادت‌های غذایی غلط در ایران نوشیدن چای یا قهوه بلافاصله بعد از صرف هر وعده غذایی است، گفت: «این عادت غلط غذایی ممکن است به‌مرورزمان باعث بروز کم‌خونی مخصوصاً در خانم‌ها شود چراکه با رقیق شدن شیره‌های گوارشی عمل هضم به‌خوبی صورت نمی‌گیرد و همچنین ترکیبات موجود در چای مانع جذب برخی از املاح و مواد معدنی می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها آهن مخصوصاً آهن با منشأ گیاهی است.»

به گزارش لقمه، دکتر محمدحسن انتظاری در گفت‌وگویی اظهار داشت: «عوامل متعددی بر میزان ذخایر آهن بدن افراد تاثیرگذارند که شامل: عوامل ژنتیکی، اجزاء رژیم غذایی و زمان نوشیدن چای هنگام مصرف غذاهای گیاهی است. آهن غیرهِم (گیاهی) در غلات، حبوبات، آجیل، میوه‌های خشک و سبزیجات وجود دارد و کمتر از آهن هِم جذب بدن می‌شود بنابراین بهتر است فاصله نوشیدن چای یا قهوه پس از صرف غذا حداقل نیم ساعت باشد.»

وی در ادامه در پاسخ به این سؤال که نوشیدن آب صبح‌ها به لاغری کمک می‌کند یا نه، گفت: «نوشیدن آب قبل از صبحانه، به حرکات‌روده و تنظیم دفع روده و تصفیه کبد کمک می‌کند. البته بهتر است آب کمی ولرم باشد و جرعه جرعه نوشیده شود تا باعث دل‌درد نشود. هر نوع نوشیدنی مخصوصاً آب قبل از غذا باعث کاهش اشتها می‌شود و می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. البته بهتر است این عادت رفتاری قبل از صرف وعده ناهار و شام نیز تکرار شود.»
وی با اشاره به اینکه بهتر است حین غذا خوردن آب نوشیده نشود، گفت:‌ «هرچند که توصیه می‌شود هر زمان که احساس تشنگی کردید حتماً آب بنوشید ولی اگر دچار اضافه‌وزن و چاقی هستید بهتر است از نوشیدن آب همراه غذا بپرهیزد و نیم ساعت قبل از صرف غذا آب بنوشید. اگر هم کودک لاغری دارید و عادت دارد حین غذا خوردن آب بنوشد بهتر است به او کمک کنید این عادت رفتاری را ترک کند چون ممکن است به دلیل پر کردن حجم معده باعث کاهش اشتهای کودک شود.»

انتظاری در ادامه تصریح کرد: «نوشیدن آب هنگام خوردن غذا علاوه بر اینکه باعث رقیق شدن برخی آنزیم‌ها می‌شود، حجم معده را هم افزایش می‌دهد. افزایش حجم معده به‌خصوص در کسانی که استعداد چاقی دارند، زمینه را برای پرخوری و افزایش وزن فراهم می‌کند. علاوه بر این، مصرف غذاهای خشک یا کم آب مثل ته‌چین، کوکو، لوبیاپلو، عدس‌پلو و... به دلیل خشک بودن این غذاها باعث می‌شود فرد حین غذا خوردن آب بنوشد که این مسئله خوردن غذای بیشتر را به دنبال دارد. درحالی‌که بهترین زمان برای نوشیدن آب در وعده‌های اصلی غذایی، 10 تا 15 دقیقه بعد از اتمام غذاست و اگر فردی به‌هیچ‌وجه نمی‌تواند از نوشیدن آب هنگام غذا اجتناب کند، بهتر است حداقل به‌جای یک لیوان، یک استکان آب بنوشد.»



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامانه

کد: 7932 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ شنبه ۱۵ فروردين بازدید: 3953 ساعت: 5:45 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آیا مصرف جلبک و بلوبری برای لاغری مجاز است؟ ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ مرداد
2 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
3 چه وزن و شاخص توده بدنی نشانگر سلامتی است! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
4 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
5 لاغری با تزریق بوتاکس!؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
6 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
7 آشنایی با جدول غذایی رژیم لاغری کانادایی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۰ شهريور
8 کاهش وزن با نفس عمیق! ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
9 چه کسانی نباید رژیم کتوژنیک بگیرند؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۱ شهريور
10 امکان تقلب در بازار گسترده داروهای لاغری ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۸ خرداد
11 شیرین کننده های مصنوعی تاثیری در کاهش وزن ندارند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عوارض نمک دریا جبران‌ناپذیر است وزارت بهداشت اعلام کرد: کمبود ید مهمترین عامل عقب‌...

  یک راه‌حل ادویه‌ای برای کنترل دیابت پزشکان در یک مطالعه جدید تاکید کردند که دارچین نه ...

  بهترین ظروف برای پخت غذا/ ظرف مسی مسمومیت‌زاست یک متخصص تغذیه می‌گوید: استفاده از ظروف مسی نه تنه...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خواص و فواید بی شمار چای زنجبیل لقمه: گیاه درمانی رویکردی جدید در درمان بیماری‌هاست و اگر توسط اهل فن آن تجویز شود، بهترین راه رفع ناخوشی‌هاست. تغذیه به روش سنتی، اولویت بخش عمده‌ای از جمعیت هند است و علاقه شدیدی به نوشیدنی‌ها بویژه چای دارند. یکی از این نوشیدنی‌های مورد علاقه آن‌ها، چای زنجبیل است که خواص زیادی دارد.
اشتباهات رایج در سفره‌های ایرانی/ زیاد عدسی نخورید! یک پزشک و محقق طب اسلامی – ایرانی با اشاره به اشتباهات رایج در سفره‌های ایرانی، گفت: برخی از عادت‌های غذایی نادرست منجر به بیماری‌های قلبی و عروقی و گوارشی می‌شود.
ارتباط آلودگی هوا با چاقی و کلسترول بالا چیست؟ پایگاه خبری لقمه: به گفته محققان، قرار گرفتن در معرض آلاینده ها موجب اضافه وزن می‌شود و کلسترول بالا و تری گلیسیرید را افزایش می‌دهد.
یک متخصص طب سنتی: زیاد ترشی نخورید یک متخصص طب سنتی گفت: افراد کم‌خون باید از مصرف زیاد ترشی‌ها بپرهیزند چرا که ترشی‌ها خون سازی را کم می‌کنند، همچنین ترشی‌ها آسیب به معده, ضعف اعصاب و موجب بروز ایجاد بیماری‌های عصبی در دراز مدت و پیری زودرس می‌شود.