کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت


پایگاه خبری لقمه: معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: ایران جزو کشورهای پرمصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در جهان است. با دستورالعمل‌ها، شیوه‌نامه‌ها و الزامات بهداشتی باید به کاهش مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها کمک کرد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، علیرضا رفیعی‌پور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور و معاون وزیر جهاد کشاورزی امروز چهارشنبه در رویداد مهار مقاومت میکروبی در روز اختصاصی دامپزشکی، گفت: مقاومت میکروبی امروز تهدید جدی برای جامعه جهانی است و برای مهار آن و جلوگیری از احتمال تلفات میلیونی، باید تلاش‌های گسترده‌ای در سطح بین‌المللی و داخلی انجام شود.

 
وی اظهار کرد: با تشکیل کمیته دائمی مشترک میان سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و پیگیری‌ها و تصمیم‌سازی‌های آن، امیدواریم در مدت ۵ سال آینده در حوزه مقاومت میکروبی در برابر داروها نگرانی نداشته باشیم و بتوانیم الگویی جهانی شویم.
 
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در همین حال پیشنهاد داد: یک بند با عنوان مقاومت میکروبی در پشت پروانه مسئولان فنی و بهداشتی دامپزشکی درج شود تا تعهد مهمی برای آنها باشد.
 
وی با بیان اینکه ایران جز کشورهای پرمصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در جهان است، تصریح کرد: با دستورالعمل‌ها، شیوه‌نامه‌ها و الزامات بهداشتی باید به کاهش مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها کمک کرد.
 
رفیعی‌پور افزود: در حوزه دامپزشکی هر چقدر بیشتر آنتی‌بیوتیک برای دام و طیور مصرف شود، جامعه انسانی بیشتر به خطر می‌افتد، زیرا با مصرف محصول فرآورده‌های خام دامی، ممکن است مقاومت میکروبی در افراد ایجاد شود و داروهای تجویز شده برای بیماران کمتر اثر بگذارد.
 
وی ادامه داد: امروز به دلیل افزایش توانمندی‌ها در واکسن‌سازی و به‌روز شدن آن، مهار و مقابله با عوامل ویروسی راحت‌تر شده، اما در مورد میکروب‌ها چنین شرایطی نداریم و این امکان وجود دارد که میکروب‌ها در اشکال همه‌گیری، منجر به تلفات میلیونی انسان‌ها شوند.
 
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اقدامات و برنامه‌های سازمان دامپزشکی کشور برای کاهش مقاومت میکروبی گفت: عدم ثبت آنتی‌بیوتیک‌ها به عنوان محرک رشد در دام، عدم ثبت آنتی‌بیوتیک‌های دارای مصرف مشترک میان انسان و دام، ثبت داروهای گیاهی به عنوان کاهنده مصرف آنتی‌بیوتیک در دام و ثبت آنتی‌بیوتیک دارای زمان پرهیز زیر دو هفته و عدم ثبت یا تمدید ثبت آنتی‌بیوتیک‌های با زمان پرهیز مصرف بیش از سه هفته و همچنین نظارت بر کنترل باقیمانده‌ها به ویژه آنتی‌بیوتیک‌ها و فلزات سنگین در محصولات فرآورده‌های خام دامی از اقدامات و برنامه‌های در حال انجام دفتر دارو و درمان این سازمان است.
 
وی تاکید کرد: در دو دهه پیش در بسیاری از نقاط کشور نگران مقاومت میکروبی نبودیم، اما امروز شرایط تغییر کرده است.
 
رفیعی‌پور افزود: با گذشت زمان دسترسی به دارو و آنتی‌بیوتیک‌ها در کشور بیشتر شده است، ضمن آنکه در گذشته جمعیت دامی با آنتی‌بیوتیک‌های معمولی درمان می‌شدند.
 
وی تصریح کرد: میکروب‌ها هوشمندانه و زیرکانه با بشر رقابت می‌کنند و مسیرهای مختلفی را برای حفظ خود باز می‌کنند به طوری که در دماهای مختلف به حیات خود ادامه می‌دهند و این زنگ خطری برای حیات انسانی است.
 
بنا بر این گزارش، رویداد امروز در محل دامپزشکی به مناسبت «هفته جهانی آگاهی‌سازی مهار مقاومت میکروبی» برگزار شد.
 
هفته جهانی آگاهی‌سازی مهار مقاومت میکروبی از ۱۸ تا ۲۴ نوامبر مقارن با ۲۸ آبان تا ۴ آذر برگزار می‌شود و ۲۰ نوامبر در این هفته، روز اختصاصی دامپزشکی انتخاب شده است. 
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 15677 تاریخ نشر: ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان بازدید: 10 ساعت: 5:09 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ۱۰ قلم داروی پرفروش در ایران/ سهم ۴۰ درصدی آنتی بیوتیک ها ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
2 هشدار سازمان غذا و دارو در مورد ساخت بدون مجوز یک نوع آنتی بیوتیک تزریقی ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
3 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
4 ارتباط آلودگی هوا با مقاومت آنتی بیوتیکی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۹ مرداد
5 کمبود آنتی بیوتیک و داروهای ضدویروسی در فصل سرد سال ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۵ آذر
6 ناگفته هایی از علت کمبودهای دارویی ۱۴۰۱ جمعه ۴ آذر
7 ستاد رصد تامین دارو تشکیل می‌شود/ وضعیت کمبود آنتی بیوتیک ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ آبان
8 کمبود آنتی بیوتیک به خاط تجویزهای اشتباه است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۶ آبان
9 آنتی بیوتیک ها موجب عفونت قارچی می شوند ۱۴۰۱ شنبه ۲۱ خرداد
10 تغذیه در آلودگی هوا چگونه باشد ۱۴۰۰ جمعه ۱۰ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خداحافظی با جوشهای سرسیاه در 15 دقیقه در آشپزخانه پایگاه خبری لقمه: شما می توانید با کمک مواد موجود ...

  16 ماده‌ غذایی پاییزی برای لاغری مسلماً هیچ ماده‌ی غذایی معجزه آسایی وجود ندارد که ...

  حفظ امنیت غذایی در کشور لازمه رسیدن به جامعه شاد است پایگاه خبری لقمه: نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

در رستوران‌های کرمانشاه چه بخوریم؟ برای اکثر ما اتفاق افتاده که وقتی به رستوران می‌رویم نمی‌دانیم کدام غذا را سفارش بدهیم و این موضوع وقتی مهم‌تر می‌شود که در سفر باشیم و در این صورت است که به دنبال بهترین و معروف‌ترین غذاها و رستوران‌های یک شهر می‌گردیم.
هر قرص را چه موقع باید خورد؟ بسیاری از ما مجبوریم برای پیشگیری یا درمان خود هر روز دارو بخوریم اما آیا می‌دانید هر دارویی را باید در زمان مناسبش در روز مصرف كرد؟ تحقیقات نشان داده خوردن داروها در زمان نادرست نه تنها اثر آنها را كم می‌كند بلكه در بعضی موارد ممكن است برای بدن مضر باشد. برای مثال خوردن داروهایی مانند داروی درمان آرتروز، پوكی استخوان یا سوزش معده در زمان مناسب می‌تواند تاثیر شگفت‌انگیزی روی میزان اثر آنها داشته باشد و زمان بهبود شما را به‌طور چشمگیری كاهش دهد.
آبلیمو آب لیموست!؟ فصل، فصل لیمو و آب‌لیموی تازه است و یکی از سۆال‌هایی که این روزها مطرح می‌شود در مورد تفاوت آب‌لیموهای خانگی و صنعتی موجود در فروشگاه‌ها و مغازه‌های عرضه مواد غذایی است...
درمان بیماری شیزوفرنی با رژیم غذایی غنی از چربی پایگاه خبری لقمه: طبق یک تحقیق جدید، رژیم غذایی غنی از چربی و دارای مقادیر پایین کربوهیدرات که معمولاً مناسب ورزشکاران بدنسازی است، در درمان بیماری شیزوفرنی موثر است.