به گزارش لقمه، تحقیقات نشان می دهند یک صبحانه مناسب و سالم نقش بسیار مهمی در کاهش وزن و همچنین پیشگیری از بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی- عروقی و دیابت نوع دو ایفا می کند. اغلب افراد تصور می کنند حذف وعده های غذایی از جمله صبحانه به تناسب اندام کمک می کند، در حالی که تحقیقات نشان می دهند افرادی که صبحانه می خورند لاغرتر از کسانی هستند که این وعده غذایی مهم و حیاتی را حذف می کنند. در برخی مطالعات مشخص شده است حذف صبحانه احتمال اضافه وزن و چاقی را 4 برابر افزایش می دهد. به عقیده متخصصان خوردن یک صبحانه کامل و حاوی کربوهیدرات و پروتئین و رعایت یک رژیم غذایی متناسب در باقی ساعات روز، موجب کاهش وزن و حفظ آن میشود. مصرف صبحانه موجب کنترل اشتها شده و تمایل به مصرف شیرینی جات را کاهش می دهد. حبوبات، نان و غلات سبوس دار، شیر، ماست، تخم مرغ و میوه های تازه یا خشک گزینه های بسیار مناسبی برای صبحانه به شمار می روند. متخصصان بر این باورند که حذف و یا کاهش شدید کربوهیدرات ها در رژیم غذایی روش خوبی برای کاهش وزن نیست. زیرا این شرایط موجب کاهش متابولیسم بدن و افزایش ولع برای خوردن شیرینی جات می شود. برای بررسی اثر صبحانه بر وزن بدن، محققان دانشگاه ویرجینیا 94 زن چاق کم تحرک را انتخاب نمودند. رژیم غذایی و به خصوص وعده صبحانه این افراد در یک دوره زمانی مشخص مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد افرادی که صبحانه کامل می خوردند بیش از 21 درصد از وزن خود را از دست دادند، اما گروهی که صبحانه را حذف می کردند و یا صبحانه نامناسبی می خوردند، تنها 5.4 درصد کاهش وزن داشتند. همچنین مشخص شد که گروه اول در طول روز کمتر احساس گرسنگی می کردند و میل کمتری به خوردن کربوهیدرات ها (نان، برنج، سیب زمینی و شیرینی جات) داشتند. بازگشت به صفحه نخست