باورهای تغذیه‌ای رایج اما نادرست!


شکر باعث دیابت می‌شود،تمام چربی‌ها بد هستند، حذف وعده‌های غذایی باعث کاهش وزن و ... از باورهای نادرستی هستند که در جامعه رواج دارند.

شکر باعث دیابت می‌شود

یکی از رایج‌ترین باورهای نادرست بین مردم این است که فکر می‌کنند خوردن قند و شکر باعث دیابت می‌شود. اگر شما به دیابت مبتلا هستید، باید در مورد دریافت کربوهیدرات و قند و شکر و کنترل قند خون و نوسانات آن دقت کافی داشته باشید و از یک متخصص تغذیه حتماً کمک بگیرید، ولی مسئله این است که خوردن قند و شکر منجر به دیابت نمی‌شود، بلکه زیاده‌روی در مصرف قند و شکر و به طور کلی شیرینی‌ها باعث اضافه وزن و چاقی می‌شود و یکی از مهم‌ترین فاکتورهای خطر دیابت نوع 2، چاقی می‌باشد. چاقی و دریافت بالای شیرینی‌ها در کنار عدم تحرک، فرد را مستعد ابتلا به دیابت می‌کند.

شکر قهوه‌ای بهتر از شکر سفید

شکر قهوه‌ای در واقع همان شکر دانه‌ای سفید است که به آن ملاس اضافه شده است و مواد معدنی بیشتری دارد، اما در مصرف در میزان کم تفاوت چندانی از نظر محتوای مواد معدنی بین شکر قهوه‌ای و سفید نیست. پس این باور که شکر قهوه‌ای بهتر از شکر سفید است، نادرست می‌باشد و در واقع تفاوت چندانی با هم ندارند.

تمام چربی‌ها بد هستند

واقعیت این است که بدن ما به چربی نیاز دارد. چربی‌ها به جذب بسیاری از مواد مغذی مثل ویتامین‌های محلول در چربی کمک می‌کنند، باعث نقل و انتقال عصبی می‌شوند
و ...، اما اگر در میزان زیاد مصرف شوند، باعث اضافه وزن، گرفتگی عروق و مشکلات قلبی- عروقی و بعضی از انواع سرطان‌ها می‌گردند. نکته دیگر اینکه تمام چربی‌ها یکسان نیستند (ارزش غذایی یکسانی ندارند). بعضی از چربی‌ها مفیدند و باعث ارتقاء سلامت فرد می‌شوند، در حالی که برخی دیگر باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی می‌شوند. راه حل این است که چربی‌های بد (چربی‌های اشباع و ترانس) را با چربی‌های خوب (چربی‌های غیر اشباع تک بانده و چند بانده) جایگزین کنیم.


تخم‌مرغ‌های قهوه‌ای

برخلاف تصور مردم، رنگ پوسته تخم مرغ هیچ ارتباطی با کیفیت، طعم، ارزش غذایی تخم مرغ و نحوه پخت آن ندارد. رنگ پوسته بستگی به نژاد و گونه مرغ دارد. تخم مرغ‌های با پوسته سفید توسط مرغ‌هایی با پر سفید و تخم مرغ‌های با پوسته قهوه‌ای توسط مرغ‌هایی با پر قرمز تولید می‌شوند.

از غذاهای دریایی اجتناب کنید

در حقیقت کلسترول موجود در غذاهای دریایی و گوشت‌ها اثر ناچیزی بر کلسترول خون در بیشتر افراد دارد. اسیدهای چرب اشباع و ترانس بیشترین اثر را در افزایش کلسترول خون دارند. اسیدهای چرب اشباع معمولاً در غذاهای حیوانی مانند گوشت، محصولات لبنی، کره، خامه، روغن نارگیل و غذاهای آماده (Fast Food) و اسیدهای چرب ترانس در غذاهای سرخ شده، غذاهای آماده، مارگارین و روغن‌های نباتی هیدروژنه وجود دارند.


‌مغزها را نخورید

این درست است که مغزها نسبتاً پر کالری هستند، اما این نکته را نیز از یاد نبرید که مغزها و دانه‌های روغنی بخشی از یک رژیم غذایی سالم هستند. مغزها غنی از اسیدهای چرب غیراشباع تک بانده و چند بانده (چربی‌های خوب) هستند که باعث ارتقاء سلامت فرد می‌شوند و مطالعات نشان داده‌اند که باعث کاهش کلسترول بد (LDL) و کاهش خطر بیماری‌های قلبی- عروقی می‌شوند. بهترین راه حل برای مصرف مغزها این است که در رژیم غذایی جایگزین غذاهایی شوند که غنی از اسیدهای چرب اشباع (چربی‌های بد) هستند.

کربوهیدرات نخورید

بسیاری از رژیم‌های کم کربوهیدرات در واقع میزان کربوهیدرات لازم برای نیاز روزانه بدن را تأمین نمی‌کنند. بنابراین بدن شما شروع به سوزاندن ذخایر کربوهیدرات بدن یعنی گلیکوژن برای تولید انرژی می‌کند. زمانی که گلیکوژن سوزانده می‌شود، آب آزاد می‌کند. بنابراین کاهش وزن اولیه چشمگیری که در شروع رژیم کم کربوهیدرات می‌بینیم در واقع آب بدن (که ناشی از سوختن گلیکوژن است) می‌باشد که از دست می‌رود. واقعیت این است که رژیم‌های کم کربوهیدرات اغلب کم کالری نیز هستند. ممکن است فرد روزانه یک رژیم 1000 کیلوکالری دریافت کند که بسیار کم کالری است.برای کاهش نیم کیلوگرم در هفته فقط کافی است که از دریافت روزانه خود 500 کیلوکالری کم کنید و دریافت متعادلی از تمام گروه‌های غذایی داشته باشید، نه اینکه کربوهیدرات حذف یا خیلی محدود شود، زیرا بدن شما به حداقل دریافت کربوهیدرات در روز نیاز دارد.

غذا خوردن در طول بارداری

این تصور که یک خانم چون حامله است و 2 نفر حساب می‌شود و باید به اندازه 2 نفر غذا بخورد، کاملاً اشتباه است و منجر به اضافه وزن بالا و مشکلات بسیاری در طی حاملگی، زایمان و حتی پس از زایمان می‌شود. در طی 3 ماهه نخست بارداری نیاز انرژی روزانه به اندازه 100 کیلوکالری افزایش می‌یابد و این میزان در 3 ماهه دوم و سوم بارداری به 300 کیلوکالری در روز می‌رسد. اغلب ممکن است نیاز به مصرف مکمل مولتی ویتامین مینرال زیر نظر پزشک باشد.

حذف وعده‌های غذایی باعث کاهش وزن

خیلی از مردم فکر می‌کنند که با حذف وعده‌های غذایی، غذای کمتری خواهند خورد و بنابراین وزن کم می‌کنند، در حالی که این تصور درست نیست. افرادی که چنین فکر می‌کنند، به درستی نمی‌دانند که بدنشان چگونه کار می‌کند.زمانی که شما وعده‌های غذایی مثلاً شام یا صبحانه را حذف می‌کنید بدن فکر می‌کند شما در شرایط روزه‌داری هستید و بنابراین متابولیسم بدن به جبران کم می‌شود. به این ترتیب، شما تمایل به زیاده‌روی در وعده بعدی پیدا می‌کنید. اغلب اوقات حذف یک وعده غذایی و سپس پرخوری در وعده بعدی منجر به دریافت کالری خیلی بیشتر از حالتی می‌شود که آن وعده را دریافت می‌کردید. راه حل درست، دریافت وعده‌های غذایی سالم در حجم کم و دفعات بیشتر و میان وعده‌ها در طول روز است.

گوشت قرمز برای سلامتی بد است

خیلی از مردم اشاره می‌کنند که اصلاً گوشت قرمز مصرف نمی‌کنند، چون برای سلامتی مضر است. درست است که در بسیاری از مطالعات نشان داده شده که مصرف گوشت قرمز به دلیل محتوای اسید چرب اشباع آن باعث افزایش خطر بیماری‌های قلبی- عروقی می‌شود و این نیز درست است که مرغ و بوقلمون دارای اسید چرب اشباع کمتری هستند، ولی با این حال دارای اسید چرب اشباع می‌باشند. زمانی از مصرف ماکیان اسید چرب اشباع کمتری به بدن می‌رسد که قسمت‌هایی که گوشت روشن دارد (قسمت‌های تیره مرغ و بوقلمون دارای اسید چرب اشباع بیشتری هستند)، بدون پوست خورده شود.همچنان که اشاره شد بسیاری از باورهای غذایی رایج بین مردم، پایه و اساس علمی ندارد و حتی اشتباه است. امیدواریم که با افزایش دانش و اطلاعات تغذیه‌ای، بهتر بتوانیم در حفظ سلامتی خود کوشا باشیم.




کد: 1586 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۲۳ شهريور بازدید: 4598 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قیمت مرغ و تخم مرغ در بازار به نرخ ستاد تنظیم بازار رسید ۱۴۰۱ دوشنبه ۶ تير
2 زیان ۲۳ هزار تومانی مرغداران در هر کیلوگرم تولید تخم‌مرغ ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱ تير
3 افزایش شش هزار تومانی نرخ مصوب مرغ نسبت به فروردین ماه ۱۴۰۰ پنج شنبه ۱۸ آذر
4 آخرین جزئیات فروش اینترنتی ۵کالای اساسی به‌قیمت مصوب در ۶کلان‌شهر/ فروش شکر، روغن و برنج شروع شد؛ لبنیات، به‌زودی ۱۴۰۰ پنج شنبه ۱۱ آذر
5 عرضه تخم مرغ بسته بندی مانع گرانفروشی می شود/تنظیم بازار با واردات ۱۰۰ تن تخم مرغ ۱۴۰۰ شنبه ۱ آبان
6 تفاوت قیمت تخم مرغ در میادین و مغازه 20 هزار تومان است ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۶ مهر
7 حذف «معجون سلامتی» از سبد غذایی فقرا/خواص تخم مرغ لاکچری ۱۴۰۰ يکشنبه ۱۸ مهر
8 خواص لاغری تخم شربتی را بشناسید ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳۰ تير
9 مصرف روزانه تخم مرغ چقدر باید باشد ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۹ تير
10 ناصر نبی پور: افزایش هزینه تمام شده تولید باعث گرانی تخم مرغ شده است ۱۳۹۹ پنج شنبه ۱۳ آذر
11 دلایل قیمت‌گذاری ناعادلانه کالاها/ ستاد تنظیم بازار چقدر دخیل است؟ ۱۳۹۹ پنج شنبه ۲۷ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  كودك هنگام غذا خوردن نباید خسته باشد والدین باید كودك را در فواصل زمانی منظم تغذیه كنند...

  10 نکته برای مصرف بیشتر لبنیات کم چرب گروه لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر، و شیرسویای غنی ش...

  چگونه تازه‌ترین ماهی را خریداری کنیم؟ شما برای تهیه ماهی تازه دو راه پیش رو دارید. اول م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا غذاخوردن در نیمه شب سبب چاقی می‌شود؟ پژوهش های جدید نشان می دهد افرادی که در نیمه های شب از خواب بیدار شده و غذا می خورند، اضافه وزن بیشتری داشته و در امر کاهش وزن موفق نخواهند بود.
رژیم لاغری ۱۰ روزه برای آب کردن چربی های اضافه اگر توقع دارید زمانی که رژیم می‌گیرید، آب توی دلتان تکان نخورد و گرسنه نشوید، یعنی یا برای لاغر شدن خیلی مصمم نیستید یا کلا تعریف درستی از رژیم ندارید! سلامتی و زیبایی حق افرادی است که اراده بهتر و قوی‌تری دارند. همین یک میان وعده را بخورید و شکر خدا را کنید این میان وعده را یا در فاصله صبحانه تا ناهار بخورید، یا در فاصله ناهار تا شام.
میوه ای برای بهبود کولیت! این مطالعه برای اولین بار روش های درمانی جدید بر علیه اختلالاتی همچون بیماری کولیت اولسراتیو (کولیت زخمی شونده) را پیشنهاد نموده است.
توصیه‌ها و هشدارهای تغذیه‌ای در مسافرت اسهال مسافرتی یکی از آن بیماری‌هایی است که هر مسافری را تهدید می‌کند.