درمان زانو درد با چند نوع ماده غذایی ممکن است


یکی از شایع‌ترین علت‌های درد زانو استئوآرتریت است. استئو به معنی استخوان و آرتریت نیز به معنی تخریب و التهاب مفصل است.

به گزارش لقمه، در این بیماری سطح مفصل، خوردگی پیدا می‌کند و استخوان‌های اطراف مفصل ضخیم می‌شوند. این تغییرات، به سفتی و درد مفصل زانو در بسیاری از افراد منجر می‌شود.این بیماری با افزایش سن بروز می‌یابد. شیوع بیماری در مردان زیر 45 سال و در زنان بالای 55 سال مشاهده می‌شود.

درمان‌های مختلفی از جمله فیزیوتراپی و انجام ورزش‌هایی نظیر پیاده‌روی و شنا، کاهش وزن، درمان‌های دارویی، تزریق استروئید یا حتی جراحی تعویض مفصل زانو برای این بیماران انجام می‌گیرد، ولی تحقیقات جدید نشان داده است تغییر رژیم غذایی، تأثیر به سزایی در درمان این بیماری دارد. بعضی از غذاها دارای اثر ضدالتهابی و ضددرد برای آرتریت و دیگر انواع زانودرد محسوب می‌شوند. اثر این غذاها هم‌ردیف با داروهای شیمیایی تجویز شده برای درمان این بیماری است.

ماهی بخورید

اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهی، ضدالتهاب طبیعی است. از آنجا که کاهش التهاب مفصل باعث کاهش درد زانو می‌شود، می‌توان گفت اثرات ضدالتهابی امگا 3 منجر به کاهش درد زانو می‌شود. همچنین تحقیقات دیگری نشان داده است اسیدهای چرب امگا 3 همچنین باعث کاهش سفتی صبحگاهی مفصل زانو در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید می‌شود.

علاوه بر این، اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهی نه‌تنها عوامل ایجادکننده التهاب را مسدود می‌کند، بلکه از فعالیت پروتئین‌هایی که به خوردگی غضروف مفصل زانو منجر می‌شود نیز جلوگیری می‌کند.ماهی قزل‌آلا، ماهی تن، ساردین، شاه‌ماهی و... بهترین منابع حاوی امگا 3 محسوب می‌شود. همچنین مصرف کپسول‌های روغن ماهی نیز مفید است. در آخر باید به این نکته توجه کنید که خوردن ماهی به دلیل نداشتن عوارض جانبی بسیار مفیدتر از مصرف داروهای ضدالتهابی شیمیایی است.

آب پرتقال بنوشید

آب پرتقال منبعی بسیار غنی از ویتامین ‏C‏ است. استئوآرتریت باعث خوردگی استخوان می‌شود. تحقیقات نشان داده است در افرادی که از مقادیر قابل ملاحظه ویتامین ‏C‏ استفاده کرده‌اند این عارضه کمتر دیده می‌شود.منابع غنی ویتامین ‏C‏ شامل پرتقال، فلفل سبز، گریپ‌فروت، توت‌فرنگی، انبه و کیوی است. نوشیدن یک لیوان آب پرتقال در مقایسه با خوردن آن، 25 درصد بیشتر ویتامین ‏C‌‎‏ مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند.

سویا را در سبد غذایی خود بگنجانید

سویا سرشار از ماده‌ای به نام ایزوفلاون (نوعی هورمون گیاهی) است که اثرات ضدالتهابی دارد.

اسفناج و پیاز بیشتری مصرف کنید

اسفناج سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های لوتئین و زآگزانتین است که درد ناشی از استئوآرتریت را کاهش می‌دهد. همچنین این آنتی‌اکسیدان‌ها از ایجاد عوارض بینایی این بیماری جلوگیری می‌کنند.

از ادویه‌های مناسب استفاده کنید

ماده رنگی موجود در زردچوبه دارای خاصیت ضدالتهابی است. این ماده رنگی شبیه داروهای بازدارنده ‏COX-2‎‏ عمل می‌کند و باعث کاهش تورم مفاصل می‌شود.

از زنجبیل بیشتر استفاده کنید

از زنجبیل به طور سنتی در درمان دل‌درد استفاده می‌شود. تحقیقات نشان داده است این ماده گیاهی در بیماران مبتلا به استئوآرتریت باعث کاهش التهاب و درد مفاصل به خصوص هنگام راه رفتن و ایستادن می‌شود.

هشدار: چند مورد را در رژیم غذایی خود رعایت کنید

‏* وزن خود را با تغییر عادت غذایی و ورزش کاهش دهید.

* از مصرف مواد قندی و چرب به خصوص چربی اشباع‌شده خودداری کنید.

* در رژیم غذایی خود بیشتر از میوه و سبزیجات استفاده کنید.

* از مواد غذایی حاوی کلسیم و آهن بیشتر استفاده کنید.

* حداقل دو بار در هفته از ماهی به جای گوشت قرمز استفاده کنید.


* از آنجا که رژیم غذایی پرکربوهیدرات مانند نان، برنج، ماکارونی و... موجب اضافه وزن و همچنین التهاب می‌شود، توصیه می‌شود تا حد مقدور از مصرف این نوع غذاها در رژیم غذایی روزانه خودداری کنید.


س.س

نقل از :آکاایران

کد: 1654 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۲۶ شهريور بازدید: 2759 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 درمان درد مفاصل با این خوراکی ها ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر
2 آیا خوردن پاستیل به بازسازی غضروف کمک می کند؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۶ مهر
3 تسکین درد آرتروز زانو با این میوه خوشمزه ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۱ ارديبهشت
4 مضرترین خوراکی‌ها برای دندان‌ها، لثه، زبان و فک ۱۳۹۲ دوشنبه ۱۴ بهمن
5 سبزی دوستدار مفاصل را بشناسید ۱۳۹۲ شنبه ۹ شهريور
6 این‌ها را بخورید تا زانوی غم بغل نگیرید ۱۳۹۲ شنبه ۹ شهريور
7 چاقی و یک دنیا مشکل ۱۳۹۲ جمعه ۳ خرداد
8 بخور تا زانویت خوب شود ۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۰ اسفند
9 چای جای آب را نمی گیرد ۱۳۹۱ چهارشنبه ۲۳ فروردين
10 تغذیه برای زانوها ۱۳۹۰ جمعه ۱۲ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خطری که در برچسب مواد غذایی ذکر نمی شود مدیرگروه تغذیه دانشگاه جندی شاپور اهواز با بیان ای...

  از مصرف لبنیات پرچرب بپرهیزید یک متخصص تغذیه ضمن تاکید بر اصلاح الگوی غذایی، بر ...

  خطرات زیاده روی در مصرف این غذاهای خوب برخی از مواد غذایی ارزش غذایی بالایی دارند و برای ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت