غذاهای آماده و کنسروی برای بیماران فشار خونی «سم» است


یک متخصص تغذیه گفت: تمام مواد غذایی فرآوری شده مانند کنسروها، سوسیس و کالباس و غذاهای آماده حاوی مقدار زیادی سدیم هستند که مصرف آنها برای بیماران مبتلا به پرفشار خونی بسیار خطرناک است. در عوض مصرف میوه و سبزی و پیاده‌روی روزانه به درمان این بیماران کمک می‌کند.

به گزارش لقمه شیوا فرجی در گفت‌وگویی در مورد تغذیه مناسب برای افرادی که دچار پرفشاری خون هستند، گفت: پرفشاری خون (Hypertension) که از آن به عنوان فشارخون یاد می‌شود غلط است. پرفشاری خون بیشتر یک علامت هشداردهنده است. مثل تب که می‌تواند نشان دهنده عفونت در بدن باشد، پرفشاری خون نیز معمولاً علامت هشدار و پیش آ‌گهی بیماری قلبی عروقی یا کلیوی است.

به گفته فرجی افراد در هر سنی ممکن است به عارضه پرفشاری خون مبتلا شوند ولی در افراد جامعه ما معمولاً افراد بالای 40 سال بیشتر به این عارضه مبتلا می‌شوند و طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت 33 درصد آمریکایی‌ها دچار پرفشاری خون هستند.

وی تصریح کرد: معمولاً به افرادی بیمار دچار پرفشاری خون می‌گوییم که حداکثر فشار خون آنها 14 روی حداقل 9 باشد و این میزان فشار خون حداقل دوبار در هفته با اندازه‌گیری صحیح و در حالت نشسته مشاهده شود.



این متخصص تغذیه افزود: بعضی افراد ممکن است به علت عدم تعادل عاطفی، عصبی شدن ناگهانی یا مصرف زیاد سیگار دچار پرفشاری خون شوند که با خارج شدن از این وضعیت می‌تواند برطرف شود یعنی فرد سیگار را کنار بگذارد.

وی گفت: دلیل واقعی 85 درصد افرادی که به پرفشاری خون مبتلا هستند مشخص نیست. آلودگی هوا یا حتی ژنتیک می‌تواند عامل آن باشد و اگر پرفشاری خون درمان نشود خطر سکته مغزی یا قلبی را ممکن است در پی داشته باشد

فرجی گفت: متخصصان می‌گویند اگر طولانی مدت نمک در غذا زیاد مصرف شود عامل مؤثری برای بروز پرفشاری خون است.

وی ادامه داد: نباید فراموش کرد که وقتی مثلاً نمک را محدود کنیم وکالری دریافتی به ویژه آنهایی که از چربی‌های اشباع به دست می‌آید را محدود کنیم.یعنی شیرینی‌ و روغن نباتی جامد محدود شود. حتی کره‌ای که در وعده صبحانه با نان و مربا خورده می‌شود باید حذف شود.

به گفته این متخصص تغذیه مصرف 5 وعده میوه، لبنیات کم چرب 1.5 درصد و سبزی به تنظیم فشار خون کمک می‌کند.ولی رژیم غذایی به تنهایی مؤثر نیست و فرد باید در طول هفته و به طور منظم فعالیت روزانه که ممکن است پیاده‌روی یا ورزش‌های صبحگاهی حداقل به مدت 30 دقیقه باشد انجام دهد.

وی افزود: الکل و دخانیات در افرادی که دچار فشارخون بالا هستند باید قطع شود و گر نه درمان نمی‌شوند. تمام غذاهایی که حاوی پتاسیم هستند مانند سیب‌زمینی، موز و خیار برای پائین آوردن فشار خون توصیه می‌شود به شرطی که فرد داروهای کاهنده فشار خون که حاوی مقدار زیادی پتاسیم هستند، همزمان مصرف نکند.

عضو انجمن متخصصان تغذیه ایران گفت: معمولاً راه حل درست این است که با بررسی دقیق نوع دارو و میزان پتاسیم دریافتی در روز مشخص و بر مبنای آن رژیم غذایی تجویز شود. چرا که مصرف زیاد پتاسیم می‌تواند به کلیه‌ها فشار بیاورد و فرد را در حالت استرس فیزیولوژیک قرار دهد. سدیم دریافتی نباید در روز بیشتر از 2.4 واحد دریافت شود.

وی گفت: افراد با فشار خون بالا باید نان رژیمی مصرف کنند، پنیری که مصرف می‌شود قطعاً نباید در آب نمک قرار گیرد و حتی آبغوره‌ای که برای سالاد مصرف می‌شود حاوی نمک نباشد.

فرجی گفت: از آنجایی که تمام مواد غذایی فراوری شده مانند انواع کنسروها، سوسیس و کالباس و غذاهای آماده حاوی مقدار زیادی سدیم هستند مصرف آن به افرادی که به فشارخون بالا دارند توصیه نمی‌شود.


نقل از :فارس

کد: 1767 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۵ مهر بازدید: 4273 ساعت: 8:14 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
2 صدور کیفرخواست متهمان پرونده مسمومیت الکلی البرز در آینده نزدیک ۱۴۰۲ يکشنبه ۴ تير
3 ۹۵ نفر مصدوم و فوتی در اثر مصرف مشروبات الکلی در استان البرز/ تشکیل پرونده قضایی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۵ خرداد
4 رژیم غذایی ژاپنی روند پیشرفت بیماری کبدچرب را کُند می کند ۱۴۰۲ شنبه ۲۳ ارديبهشت
5 تاثیر ورزش بر حذف چربی های کبد ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن
6 بالا رفتن ریسک نارسایی قلبی با کبد چرب ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ آبان
7 28 سال عمر بیشتر با قطع کامل مصرف الکل ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۳ فروردين
8 رقابت تلفات الکل و کرونا در یزد ۱۳۹۹ سه شنبه ۵ فروردين
9 ۲۹۳ نفر با مشروبات الکلی مسموم شدند/ ۲۵ مرگ و ۳ مرگ مغزی ۱۳۹۷ يکشنبه ۸ مهر
10 آیا «تبلیغات مشروبات الکلی» بازی ایران و یونان را لغو کرد؟ ۱۳۹۷ شنبه ۵ خرداد
11 چای داغ خطر سرطان مری در چه افردای افزایش می دهد؟ ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۹ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  معیارهای تشخیص سبزی ها و میوه های ارگانیک ملاک هر کسی برای خرید میوه و سبزی متفاوت است. بزرگ...

  عواقب تغذیه نامناسب در دوران بارداری لازم است به مادران آگاهی داده شود که در دوران بارد...

  تولید کامپوزیت‌های دندانی با ثبات رنگ بالا در ایران پایگاه خبری لقمه: محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

علل چاقی دختران چیست؟ در این روزگار که هر روز تعداد آدم‌های چاق بیشتر از لاغرها می‌شود، محققان پیوسته در حال پژوهش و انجام آزمایش‌های مختلف هستند تا علت چاق شدن افراد را تشخیص داده و بتوانند براساس این نتایج، راه‌های درمان‌ موثرتر و سریع‌تر این معضل را پیدا کنند.
آشنایی با اصول تغذیه در کوهستان هنوز کسی نتوانسته است رژیم غذایی مشخصی برای کوهنوردان بنویسد اما توصیه‌های پیشکسوتان این رشته در ارتفاعات کارساز است.
محصولات ارگانیک؛ مُد جدید یا نوید فرهنگ تغذیه ای بهتر؟ سال 2015 از طرف سازمان بهداشت جهانی سال تغذیه سالم از مزرعه تا بشقاب نام گذاری شده است . اماآیا ما ایرانیان به این شعار توجهی داریم.
آشنایی با 5 جفت غذایی؛ سرشار از خواص فوق‌العاده همه ما می‌دانیم که ترکیب برخی غذاها با هم طعم مطبوعی را ایجاد می‌کند مانند تخم‌مرغ و ژامبون یا کره و عسل ولی برخی غذاها هستند که با ترکیب آن‌ها با هم از خواص مفید آن‌ها بسیار بیشتر و شگفت‌انگیز‌تر بهره‌مند خواهیم شد.