7 پیشنهاد سرآشپز برای پخت ناگت


بعد از یک روز پرمشغله، در حال چرخ زدن در قسمت محصولات غذایی یک فروشگاه بزرگ بودم که چشمم به بسته‌هایی افتاد که روی آن‌ها عکسی از تکه‌های وسوسه‌برانگیز مرغ چاپ شده بود...

جلوتر رفتم تا روی آن‌ها را با دقت بخوانم که دیدم نوشته شده «ناگت مرغ». می‌خواستم یکی از آن بسته‌ها را بردارم که خانمی به من نزدیک شد و گفت: «ببخشید، این غذا را در خانه هم می‌توان تهیه کرد؟» گفتم: «بله» و برای ایشان چند دقیقه‌ای درباره طرز تهیه ناگت مرغ خانگی صحبت کردم.

حرف‌هایم که تمام شد، نگاهی به جدول ارزش غذایی ناگت انداختم؛ بسته را سر جایش گذاشتم و تصمیم گرفتم همان شب ناگت خانگی درست کنم.

مقدار کالری

مواد غذایی یاد شده در مجموع 1400 کیلوکالری دارند که با تقسیم آن‌ها میان 4 نفر، انرژی دریافتی به 350 کیلوکالری می‌رسد. البته خوردن این غذا با نان یا سیب‌زمینی سرخ؟ شده، حداقل 300 کیلوکالری دیگر نیز به مقدار انرژی آن اضافه خواهد کرد.

همراه این غذا

بهتر است این غذا را با سالادی از انواع سبزی اعم از هویج، گوجه‌فرنگی، کاهو، جوانه گندم و حتی فلفل دلمه‌ای میل کنید. به این ترتیب با خوردن ناگت هم مقداری منابع پروتئینی دریافت کرده‌اید و هم از گروه سبزی‌ها، واحدی را به مصرف رسانده‌اید. نوشیدنیتان نیز می‌تواند یک لیوان دوغ کفیر یا دوغ ساده باشد که در این صورت لبنیات نیز مصرف کرده‌اید.

طـرز تـهـیـه

* ابتدا گوشت مرغ را در کاسه‌ای بریزید و در آن پیاز رنده کنید.

* 3 قاشق غذاخوری آرد سوخاری، پنیر پیتزا و ادویه‌ها را هم بیفزایید و با هم خوب ورز دهید.

* مخلوط به دست آمده را 20 دقیقه در یخچال بگذارید و سپس آن را به صورت گلوله‌هایی به اندازه یک گردو درآورید و بعد از غلتاندن در آرد سوخاری، در روغن سرخ کنید.

* پس از سرخ کردن، ناگت‌ها را روی دستمال کاغذی حوله‌ای قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته و آماده سرو شوند.

مـواد لازم برای 4 نفر

گوشت مرغ چرخ شده 300 گرم 500 کیلوکالری

پیاز کوچک 1 عدد 10 کیلوکالری

پنیر پیتزا 100 گرم 150 کیلوکالری

آرد سوخاری 9 قاشق غذاخوری 270 کیلوکالری

پودر سیر به میزان دلخواه 0 کیلوکالری

نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه 0 کیلوکالری

روغن مخصوص سرخ کردن 5 قاشق غذاخوری 450 کیلوکالری


ناگت دست‌پخت آمریکاست

ناگت، غذایی صنعتی است و ابتدا در ایالات متحده با این هدف که بتوان به شکلی قسمت‌های غیرقابل مصرف انواع گوشت (از گوشت مرغ و ماهی گرفته تا گوشت قرمز) را قابل‌استفاده کرد، وارد بازار شد. این غذا از خمیر گوشت به دست می‌آید یعنی گوشت هر قسمتی از اسکلت حیوان مصرف می‌شود در صورتی که نوع خانگی این غذا با گوشت چرخ‌کرده تهیه می‌شود.

برای پخت این غذا در خانه باید به چند نکته توجه داشت که عبارتند از:

1. ناگت‌ها در طعم‌های مختلفی تهیه می‌شوند و در دستور پخت آن‌ها پنیر پیتزا وجود دارد البته می‌توان با توجه به ذائقه، ناگت را بدون پنیر هم تهیه کرد اما فقط پنیر پیتزا به ناگت اضافه نمی‌شود بلکه می‌توان در صورت تمایل پنیر فتا، گودا و حتی بلوچیز نیز در پخت این غذا استفاده کرد. به این ترتیب که اگر می‌خواهید ناگت‌ها به صورت کوکو در بیایند، به آن‌ها پنیر فتا بیفزایید و اگر می‌خواهید طعم متفاوتی داشته باشند، از پنیر گودا استفاده کنید. در صورت تمایل به کش آمدن ناگت‌ها باید از پنیر پیتزا استفاده کرد.

2. خیلی وقت‌ها چسبناک بودن گوشت چرخ‌کرده مرغ هنگام شکل دادن به آن، کلافه کننده است؛ بهتر است هنگام آماده کردن گلوله‌های ناگت، به اندازه گوشت مرغ به میزان نصف، آرد سفید و پنیر اضافه کنید تا دیگر این مخلوط به دستتان نچسبد و راحت شکل بگیرد.

3. ادویه‌های اصلی‌ای که توصیه می‌کنم در این غذا بریزید، فلفل سیاه و زردچوبه هستند. البته با توجه به ذائقه‌تان می‌توانید از سایر ادویه‌ها (نظیر فلفل قرمز یا پودر سیر) نیز استفاده کنید.

4. برای هرچه خوش‌طعم‌تر شدن ناگت‌ها می‌توانید به مایه اولیه عصاره گوشت یا مرغ نیز بزنید.

5. کنار این غذا بهتر است سیب‌زمینی سرخ‌کرده بگذارید و آن را با سالاد کلم میل کنید البته با توجه به ذائقه‌تان می‌توانید به سالاد کلم، چاشنی‌های مختلفی بزنید.

6. اگر می‌خواهید ناگت‌های تهیه شده را آماده و زمان دیگری مصرف کنید، بهتر است کف ظرف پلاستیکی را آرد بزنید و ناگت‌ها را در آن بچینید. به این ترتیب دیگر ناگت‌ها به هم نمی‌چسبند و هنگام مصرف شکلشان تغییر نخواهد کرد.

7. برای سرخ کردن ناگت‌ها حتماً از روغن مخصوص سرخ کردن استفاده و از سرخ کردن بیش از حد خودداری کنید. روغن را پس از مصرف دور بریزید و دوباره استفاده نکنید.

 بهتر است این غذا را با سالادی از انواع سبزی اعم از هویج، گوجه‌فرنگی، کاهو، جوانه گندم و حتی فلفل دلمه‌ای میل کنید


اگر لاغر هستید

این غذا برای شما مناسب است زیرا هم اشتها برانگیز است و هم کالری فراوانی دارد؛ البته اگر با سیب‌زمینی سرخ شده خورده شود. برای افزایش میزان کالری آن می‌توانید مقدار پنیر پیتزا را افزایش دهید و از سبزی‌هایی مانند ذرت و نخودفرنگی نیز استفاده کنید که در گروه سبزی‌های نشاسته‌ای قرار می‌گیرند.

اگر یبوست دارید


ناگت‌ها را با سالاد کاهو میل کنید. افزودن انواع کلم و حتی فلفل دلمه‌ای به این سالاد نیز مقدار فیبر دریافتی را افزایش می‌دهد و در صورتی که با سبزی‌های بخارپز شده‌ای مانند کدو سبز یا بادمجان طعم‌دار شده با روغن زیتون مصرف شود، مشکل گوارشیتان کمتر خواهد شد.

اگر فشار خون دارید

این غذا را کم نمک تهیه کنید و کنار آن سیب زمینی تنوری بگذارید، یعنی آن را به خلال‌های درشتی تقسیم کنید و بعد از پاشیدن پودر سیر و آویشن، در فر بگذارید. نوشیدن یک لیوان آب پرتقال همراه این غذا را فراموش نکنید تا هم سدیم کمتری دریافت کنید و هم پتاسیم بیشتر.

ساقی اخوان - سامان گلریز، مدرس آشپزی


نقل از :منبع: هفته نامه سلامت – شماره 389

کد: 1866 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۳ مهر بازدید: 6010 ساعت: 11:49 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 عدم صلاحیت فروشگاه‌های اینترنتی برای توزیع بهداشتی گوشت ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
2 تولید ۵۰۰ کیلو خاویار در لرستان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
3 کشف ۸۵۲ کیلوگرم مرغ فاسد در یکی از سردخانه‌های شهر درگهان ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
4 کلاهبرداری ۱۵ میلیاردی از یک شرکت خصوصی عرضه گوشت در تهران ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
5 دلیل کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ مرداد
6 اجازه صادرات مرغ مازاد صادر شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
7 قیمت گوشت گوساله در میادین و فروشگاه ها/گوشت تنظیم بازاری وارداتی به زودی به بازار می‌آید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲ ارديبهشت
8 بازار گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
9 آرامش در بازار گوشت مرغ با قیمت هر کیلو ۷۸ هزار تومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
10 صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از آذربایجان‌شرقی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
11 علت توقف واردات گوشت قرمز اعلام شد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۶ مهر


نظرات


p-mizani

basalam va tashakor az matalebe mofid va karamadtan baraye shoma arezuye movafaghyat daram

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دشمن مینای دندان را بشناسید استفاده از خوراکی ها و نوشیدنی های اسیدی موجب فرسا...

  پیشگیری از موخوره با تغذیه درست موخوره در موهای آسیب‌دیده ایجاد می‌شود و برای پیشگ...

  خوراکی های انرژی زا را بشناسید در این مقاله قصد داریم 12 نوع خوراكی مناسب برای قب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا میوه های خارجی خوش رنگ ترند؟ در روزهایی که تولید کنندگان میوه تدارک فروش شب عید را می بینند، بازار میوه خود را برای ورود میوه های ماندگار با رنگ و طعم ویژه آماده می کند. میوه های با کیفیتی که ظاهری شبیه به میوه های وارداتی دارند اما نه از طعم آبکی در آنها خبری هست و نه از مضرات کودهای شیمیایی و هورمون های رشد.
بااین میوه ها پوستتان را "لیزردرمانی" کنید قبل از آنکه به سراغ درمان های گران قیمت برای زیبایی پوست صورتتان بروید می توانید مصرف این میوه ها و سبزیجات و تاثیر معجره آسای آن بر پوست صورتتان را امتحان کنید.
غذاهای قهرمان پرور کدامند؟ نگاهی داریم به رژیم غذایی 14 قهرمان انیمیشنی محبوب و بیماری هایی که با پیروی از این رژیم غذایی به احتمال زیاد از آنها دور می مانند. در کنار هر کدام از مواد غذایی که آنها در ذهن ما جا انداخته اند، یک دستور غذایی ساده و خوشمزه هم ما پیشنهاد داده ایم.
یک نوشیدنی طبیعی برای دفع سموم بدن غالب افراد قهوه و چای را جزو نوشیدنی‌های مورد علاقه خود می‌دانند و کمتر به نوشیدن آب توجه دارند و چون آن را نوشیدنی خنثی می‌دانند، اغلب تمایل چندانی به مصرف آن ندارند اما با اضافه کردن مقداری آب لیموترش به آب آشامیدنی می‌توان از فوائد شگفت‌انگیز هر دوی آنها برای سلامت بدن بهره‌مند شد.